Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

CHIP Foto-Video Digital iunie-iulie 2006

Am primit la redactie numarul iunie-iulie al revistei CHIP Foto-Video Digital.

In editorialul "Koniec Filma", redactorul-sef, Daniel Danila-Bekesi gloseaza pe tema scaderii cercetarii, productiei si a vanzarilor de aparate foto argentice ca si a consumului de materiale consumabile pentru acestea. Autorul arata ca, desi calitatea fotografiilor pe suport clasic nu este inca egalata de procesul digital, totusi comoditatea in utilizare dar si alte avantaje ale fotografiei digitale fac din aceasta un campion comercial.

coperta_chip_iunie_iulie.jpg

La rubrica "News", este prezentat primul aparat D-SLR de la Panasonic - DMC-L1, despre care redactia constata ca seamana mai degraba cu o camera foto analogica, avind rotita separata pentru timpii de expunere si inel pentru diafragme. Este prezentat apoi modelul Cyber-Shot DSC-H2 de la Sony, pe care il considera a fi "unul dintre cele mai bune compacte mega-zoomuri ale momentului".

Revista isi anunta cititorii ca, in urma jurizarii lucrarilor prezentate la concursul organizat la editita 2006 a CERF, a fost declarat castigator concurentul Adrian Tache.

Rubrica "Protofoliu" ne face cunostinta cu Marian Raica, fotoreporter la "Jurnalul National", cu o colectie de fotografii pe tema sportiva. Fotograful sugereaza cateva detalii de tehnica fotografica si ofera cateva sugestii pentru cele mai bune subiecte.

In rubrica "Review" sunt analizate cateva camere video digitale pentru incepatori, produse al caror pret oscileaza in jurul sumei de 400 Euro. Redactia estimeaza ca cele mai bune modele sunt oferite de Canon, Sony si Panasonic. In continuare sunt prezentate cateva accesorii: trepiede, genti foto rucsacuri, adaptoare superangulare si teleobiective si cititoare de carduri de memorie. Redactia prezinta apoi programul Nero PhotoShow DeLuxe, cu bune (prezentare de fotografii sub forma de slide-show-uri personalizabile, upload-ul prezentarii pe Internet, catalogare si arhivare de imagini) si cu rele (fisiere de mari dimensiuni pentru cerintele Internet, prezentarea nu poate fi vazuta offline decat cu Nero PhotoShow).

La rubrica "Workshop" fotograful Mihai Moiceanu ofera cititorului cateva sfaturi despre fotografia de peisaj: subiect, incadrare, compozitie, tehnica fotografica si echilibru cromatic in fotografia de peisaj. Autorul marturiseste: "peisajul ti se daruieste in masura intelegerii lui". Mihai propune, in incheiere, doua sfaturi: "nu va feriti sa experimentati" si "fotografului ii sta bine cu drumul".

mm_iunie_chip.jpg

Rubrica "Practica" analizeaza unul dintre cele mai fotografiate subiecte: apusul de soare si recomanda: evitati setarile automate, folositi trepiedul, incercati silueta in contralumina si accentuati culorile prin postprocesare.
In capitolul urmator, "Fotografia de calatorie" sunt detaliate 11 sugestii pentru fotografii mai bune: fotografia-simbol, momentul prielnic pentru fotografiat, rolul oamenilor in cadrul fotografic, imaginea panoramica si altele.

In articolul "10 sfaturi pentru filmarea cu aparatul foto digital", sunt analizate metode simple pentru: redarea povestii, setarea aparatului, tehnica filmarii cu camera foto digitala, utilizarea functiilor video speciale, conversia filmelor, corectarea sunetului, etc.

Sectiunea "Practica" se incheie cu un amplu articol despre fisierele de imagine RAW: avantaje, dezavantaje, conversia in format TIFF sau JPEG si sunt prezentate cateva dintre programele de conversie.

In partea finala a revistei sunt publicate inca doua articole practice: metode de restaurare a fotografiilor vechi, de familie (retusare, utilizarea de filtre speciale, corectarea culorilor, colorarea fotografiilor alb-negru) si sfaturi despre incarcarea fotografiilor pe o pagina web cu gazduire gratuita.

CD-ul atasat revistei contine convertoare foto (Graphics Converter Pro, Image Compress si Konvertor), editoare foto (Bibble 4.7, Cinema 4D, Camera Raw Plugin, Ulead PhotoImpact, etc), utilitare foto (Audacity, Capture One Pro 3.4.7, Photo Collage, Photo Frame Maker 3, etc) si video (RAD Video Tools, TMPGEnc, VirtualDub).

Redactia Fotomagazin.ro
iunie 2006
© Fotomagazin.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Alexa Liliana Stanescu - 28 Jun 2006, ora 07:52
multumesc ptr sumarul pe care l-ati facut revistei, m-ati convins ca imi va fi utila, (rubrica *review si sfaturi ptr foto peisaj*, in special),ma duc sa o cumpar! o mai gasesc oare? toate cele bune!

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 36 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 38 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 39 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 39 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 41 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate