Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Chip Foto-Video Digital august-septembrie 2006

Am primit la redactie numarul august - septembrie al revistei Chip Foto-Video Digital, din care am spicuit pentru dvs.
Editorialul directorului publicatiei, Daniel Danila-Bekesi, se adreseaza incepatorilor care isi publica fotografiile pe Internet si care se "bucura" de o calificative deseori stereotipe: "cliseu" sau "kitch"... Autorul recomanda debutantilor o atitudine optimista si considera ca nu ar trebui acordata atentie unor astfel de comentarii.chip_august_sept_2006.jpg


Rubrica "News" anunta noua serie NV de la Samsung, modelul D2XS de la Nikon si modelul K800 Sony Ericsson. Urmeaza o scurta prezentare a modelului Sony Alpha 100, pe care-l considera un model foarte bun pentru o prima incercare a producatorului. Rubrica cuprinde o prezentare si a noilor modele de la Panasonic: Lumix DMC-FX3, Lumix DMC-FX50, Lumix DMC-FX07, Lumix DMC-LX2 si Lumix DMC-L1.


Rubrica "Portofoliu" abordeaza in acest numar patru alpinistisi si fotografi amatori: Paula si Catalin Dragu, Misi Szasz si Cristian Tutunea care au intreprins o expeditie pe muntele Aconcagua din Argentina.


La rubrica "Review", in articolul "Reintalnirea gigantilor" sunt puse in balanta modelele Canon PowerShot S3IS si Sony Cyber-shot DSC-H5. Redactia constata ca desi cele doua modele au acelasi domeniu focal dar rezolutii si concepte diferite, totusi nu aduc inovatii notabile fata de precedentele modele.
Sunt prezentate in continuare, doua modele de medii mobile de stocare: Creative Zen Vision (stocare si vizionare de imagini si clipuri video, redare MP3, reportofon) si Jobo Giga One (doar stocare de imagini, dar mult mai ieftin).
Articolul "Adio fotografiilor neclare" prezinta cateva dintre modelele de fotocamere compacte dotate cu stabilizare optica a imaginii: Panasonic Lumix DMC-TZ1, Sony Cyber-shoot DSC-W50, Olympus mju 810, Pentax Optio A10 si Nikon CoolpixP3 VR. Autorul estimeaza ca introducerea stabilizarii optice la aceasta clasa de camere foto este una dintre cele mai laudabile tendinte a anului 2006.


Rubrica "Practica" prezinta 33 trucuri pentru fotografii mai bune ale animalelor, la petreceri, in concediu, in oras sau fotografii ale copiilor. In continuare sunt prezentate cateva recomandari pentru a obtine "Fotografii perfecte de nunta": lista de materiale si accesorii necesare, tehnica reportajului, locul de statie al fotografului, instantaneul, fotografia de detalii, tehnici de iluminare si obiectivele recomandate pentru portrete.
Urmatorul articol al rubricii "Practica" prezinta "10 trucuri pentru fotografii perfecte cu telefonul mobil": reducerea zgomotului in imagini, folosirea luminii existente, exploatarea optima a memoriei de stocare, realizarea autoportretelor si a efectelor speciale, utilizarea zoomului, focalizarea pe subiect, transferul imaginilor, fotografia in rafala, folosirea fotografiei ca identificator al apelantului.
Pentru utilizatorii de Photoshop sunt oferite cateva recomandari pentru decuparea conturilor neregulate, cum ar fi animalele: decuparea subiectului, aplicarea blur-ului, crearea unui strat de mascare, adaugarea unui efect de granulare. Un alt tutorial se refera la decuparea portretului persoanelor blonde, situatie in care lipsa contrastului dintre subiect si fundal poate crea dificultati.


In incheiere, Mihai Moiceanu si Ovidiu Coltofeanu comenteaza cateva fotografii trimise de cititorii revistei si propun solutii de imbunatatire ale imaginilor.
Redactia prezinta sumarul numarului urmator (octombrie) din care mentionam: "Cele mai bune camere din toate clasele de preturi".


In CD-ul atasat revistei gasim convertoare de imagini (Advanced JPEG Compressor, Autoimager 3.06, Graphics Converter Pro si Konvertor), editoare de imagini (ACDSee Photo Editor, Adobe Lightroom beta 3, Artizan HDR, Bees Wees Imaging Suite, Focus Photoeditor, etc) si utilitare (InAlbum Deluxe, Blurb BookSmart 1.2.1., FastStone Image Viewer, IdFramer 2, Spherical Panaroma Virtual Tour Builder, PhotoImpro, etc).

Redactia Fotomagazin.ro
august, 2006
Bookmark and Share

Comentarii:

motanelu curios - 24 Aug 2006, ora 14:40
L-am cumparat shi eu shie e foarte subtire... informatii PREA scurte, articole diluate... imi pare rau ca am dat banii pe el... stiu ca e vara... dar...

gedaiu - 28 Aug 2006, ora 09:07
revista e pentru fotografi amatori, parerea mea. Pentru altii exista alte reviste...

motanelu curios - 01 Sep 2006, ora 14:15
Pai eu stiu o inceptoare de 12 ani care n-a ales mai nimic din revista. Nu zic ca nu sunt bune, sau ca sunt slabe samd. Da, sigur ca e pentru incepatori- nu am avut nici o clipa intentia de a cere savantlicuri de la revista asta- care a avut si numere bune 0fie vorba itnre noi- chiar foarte bune as zice... Pentru ACEST numar insa, zic doar ca pretul per... bit de informatie (!) e prea mare, si prin urmare nu cred ca merita banii. Eu unul cel putin as da-o linistit si pe o punga mica de chipsuri....no offence!

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 36 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 38 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 39 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 39 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 41 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate