Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

DigiPhoto 2007

Asociatia Studentilor Informaticieni Ieseni(ASII) a organizat in acest an cea de a treia editie a concursului national de fotografie digitala, DigiPhoto desfasurat online in perioada 26 aprile - 13 mai si incheiat cu un workshop la Palatul Culturii, Iasi in cadrul caruia au fost premiati si castigatorii.


DigiPhoto 2007 a reusit sa confirme pe mai multe planuri o crestere semnificativa, pornind de la premiile oferite castigatorilor, in valoare de 3000 de euro, continuand cu dublarea numarului de teme de concurs si a numarului de competitori inscrisi.
Cele patru categorii: "Conceptul de rural in Romania", "Verdele incepe sa dispara","Acustic" si "Manipulare digitala de imagine" au atras peste 1100 de participanti care au intrat in concurs cu 2800 de lucrari.


Primele doua teme si-au propus sa studieze fenomene controversate care marcheaza puternic realitatea sociala romaneasca dintr-o perspectiva neabordata pana in prezent, o radiografie in imagini, un studiu concret realizat de sute de tineri fotografi participanti.


Nivelul calitativ al fotografiilor inscrise in concurs a crescut fata de anii precedenti, lucru confirmat de ochiul critic al unora dintre membrii juriului aflati in aceasta postura inca de la prima editie. Membrii juriului: Vasile DOROLTI, Matei BEJENARU, Dorel GAINA, Iosif KIRALY si Eugen HARASIM au desemnat un numar de 12 lucrari castigatoare, 3 locuri pentru fiecare tema propusa de concurs.


Urmand traditia anilor precedenti, DigiPhoto s-a incheiat in prima parte printr-un workshop gazduit de Palatul Culturii Iasi in cadrul caruia cei aproximativ 100 de participanti au putut asista la prezentari sustinute de membrii juriului si au putut efectua practica pe un studio foto profesional pus la dispozitie de sponsorii PHOTOSETUP. De asemenea in cadrul evenimentului a fost inclusa si premierea castigatorilor, patru dintre acestia reusind sa fie prezenti in Iasi special pentru a onora invitatia lansata.


Castigatorii DigiPhoto 2007:


Sectiunea "Verdele incepe sa dispara"
I La apus de oras - Mihai LUPSAN
II Gazing through the window at the world outside - Andrei NACU
III Donau Delta - Kerekes Istvan


Sectiunea "Conceptul de rural in Romania"
I Opinike - Stefan BADULESCU
II La zi - Maria TUDOR
III Cineva lipseste - Laszlo Tibor


Sectiunea "Acustic"
I Smoala si pene - Egyed Ufo Zoltan
II Emitator, Media, Receptor - Adrian-Dan Vilcan
III Liniste - Razvan Baleanu


Sectiunea "Manipulare digitala de imagine"
I Ascension - Vlad Birdu
II Somatic Sense - Ovidiu Moldovan
III Nu sunt... - Indrei Lucian


Sectiunea "Publicul voteaza"
Bogdan Marcu a castigat premiul publicului cu fotografia "7 dimineata".Premiul%20publicului%20-%20Bogdan%20Marcu%20-%207%20dimineata.jpg


Dorim sa le multumim sponsorilor nostri PhotoSetup care au fost alaturi de noi atat pe parcursul desfasurarii concursului cat si in cadrul workshop-ului final.
PHOTOSETUP va continua actiunea sa de sustinere a tinerilor fotografi , avand ca scop final crearea unor job-uri noi in Romania cum ar fi meseria de artist fotograf precum si educatia pietei de profil in utilizarea unor produse de calitate, mergand pe principiul - calitate in echipamente reprezinta calitate in executie.
PHOTOSETUP este divizia foto a firmei Simus Trading prin care ofera solutii complete pentru studiouri foto profesionale, fiind totodata reprezentant in Romania pentru cateva marci de prestigiu din domeniul echipamentelor foto, cum ar fi : Hensel Studiotechnik, Manfrotto, Kata, Photoflex . Mai multe detalii se pot obtine vizitand www.simus.ro sau www.photosetup.ro


Mai multe detalii despre editia din acest an a concursului national de fotografie digitala puteti afla la adresa digiphoto.asii.ro, pagina accesata pana in prezent de peste 10.000 de vizitatori unici.


DigiPhoto a pornit la drum in urma cu 2 ani ca un proiect ambitios si a ajuns in momentul de fata un eveniment de referinta in peisajul comunitatii de tineri fotografi aflati in plin proces de formare. Pentru editiile urmatoare vom urmari sa pastram un ritm constant de crestere a evenimentului in sine luand in calcul principalele coordonate: valoarea premiilor, nivelul participantilor, workshop-ul care va incheia evenimentul si expozitiile ulterioare care vor grupa cele mai valoroase lucrari inscrise in concurs.* * *

Asociatia Studentilor Informaticieni Ieseni este o organizatie non-guvernamentala, apolitica si non-profit ce are ca scop apararea demnitatii, drepturilor si intereselor socio-profesionale ale studentilor din cadrul Facultatii de Informatica - Iasi.
Infiintata in martie 1990, ASII, cea mai veche asocitie studenteasca din Univ. "AL. I. Cuza", are ca prime obiective consolidarea relatiilor cu mediile universitare, facilitarea schimburilor internationale de oameni si informatii,facilitarea accesului membilor sai la diverse manifestari stiintifice, culturale si sportive, promovarea spiritului civic in randul studentilor si a tinerilor in general.Alexandru BOGDAN
Presedinte ASII

Ciprian GAVRILIU
Coordonator PR&Media ASII


iunie, 2007
© Fotomagazin.ro


Bookmark and Share

Comentarii:

Banica Tiberiu - 12 Jun 2007, ora 23:23
Felicitari castigatorilor !!

liviu toma - 13 Jun 2007, ora 20:45
ii recomand d-lui bogdan marcu sa ia aparatu' din cui un rucsac in spinare si la vara dupa sesiune sa treaca la treaba - sa scoata un tabloid de 12 poze - calendar intitulat 'Peisaje iesene' - sau bucovinene depinde de locatie. si sa faca un ban din asta ca talent are cu carul - de departe o POZA FENOMENALA. parca ar fi un tablou de boucher. liviu - liviutoma74@yahoo.com

Bogdan Marcu - 25 Jun 2007, ora 12:55
Multam mult de apreciere :) Numai daca timpul mi-ar permite sa pot umbla de colo colo, asa cum spui, cu aparatul in mana si rucsacul in spate...of, ce bine ar fi :)

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Adobe CC »
   de Dorian
   ieri, la ora 10:07
Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   acum 2 zile, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 5 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 7 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 8 zile, la ora 10:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127314 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate