Flash

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Expozitia-concurs Fotografia - document etnografic
Editia IV-a, decembrie 2007

Regulament de participare


In cursul lunii noiembrie 2007, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, in colaborare cu Universitatea de Arta si Design Cluj si Asociatia Art Image, organizeaza editia a patra a manifestarii "Fotografia - document etnografic", expozitie si concurs national de fotografie alb-negru si color, cu caracter de document etnografic. Manifestarea, parte din "Programul de Conservare a Culturii Traditionale" al CJCPCT Cluj, a fost propusa pentru Premiile Ministerului Culturii pentru Patrimoniu pe anul 2006.


Manifestarea se constituie din doua sectiuni:
1. Expozitia de fotografie etnografica veche, in afara concursului: pot participa fotografii document, din arhivele muzeale sau colectiile personale, mai vechi de 40 de ani, fotografie veche de familie, etc.
2. Concursul de fotografie de autor, cu caracter etnografic:
2.a) sectiunea de fotografie alb/negru,
2.b) sectiunea de fotografie color.


Fiecare autor sau institutie va trimite cel mult 5 lucrari pentru fiecare din cele doua sub-sectiuni de concurs, fotografii alb/negru si/sau color, iar dimensiunile se vor incadra intre minim 20/30 cm si maxim 30/45 cm.
Fotografiile vor fi trimise fara pass-partout.


Se admit fotografii cu caracter etnografic, din domeniul culturii traditionale materiale sau imateriale, incluzand pe cea a minoritatilor (obiecte sau detalii de obiecte de patrimoniu cultural traditional, costum popular, portret, obiceiuri traditionale, arhitectura traditionala, industrie casnica, etc).


Realizarea tehnica a lucrarilor trebuie sa se incadreze scopului expozitiei care este conservarea si salvarea prin document foto a elementelor de cultura traditionala. In acest sens, nu se accepta interventiile in fotografie sau fotografiile experimentale. Calitatea fotografica rezida in inregistrarea obiectiva a subiectului cu metode traditionale alb/negru si color.


Selectia lucrarilor care vor intra in expozitie va fi facuta de un juriu de specialitate.


In cadrul concursului se vor acorda urmatoarele premii:
1. Sectiunea de fotografie alb/negru:
Premiul I - 700 RON - Trofeul "Carol Pop de Szatmary"
Premiul II - 400 RON
Premiul III - 300 RON
2. Sectiunea de fotografie color:
Premiul I - 700 RON - Trofeul "Szabo Tamas"
Premiul II - 400 RON
Premiul III - 300 RON
Asociatia Art Image va oferi doua premii speciale a cate 300 Ron fiecare.


Lucrarile premiate vor ramane in patrimoniul CJCPCT Cluj. Lucrarile care nu raman in patrimoniul institutiei noastre vor fi returnate autorilor prin posta in termen de 60 de zile de la data incheierii concursului. Organizatorii nu raspund de eventualele deteriorari din timpul transportului.


Dreptul de autor privind lucrarile admise in concurs sunt cesionate de concurenti catre CJCPCT Cluj, in scopul promovarii lor intermedia si prezentarii pe Internet, pe pagina web a CJCPCT: www.traditiiclujene.ro si numai in acest scop.


Fotografii si institutiile ce doresc sa participe in cadrul acestei manifestari sunt rugati sa trimita lucrari pana cel tarziu miercuri, 31 octombrie, la sediul CJCPCT Cluj, Calea Dorobantilor f.n., Cluj-Napoca, cod 400609. Fiecare lucrare va fi insotita de talonul de participare explicativ completat de concurent. Completarea datelor legate de subiectul surprins este obligatorie!


In vederea realizarii catalogului expozitiei, participantii sunt rugati sa prezinte lucrarile si pe suport digital, (jpeg, 20/25 cm / 300 dpi), insotite de un CV si o fotografie personala.


Vernisajul va avea loc in 30 noiembrie 2007, in sala de expozitii a Bibliotecii Judetene "O. Goga", Calea Dorobantilor, f.n. si va fi insotit de lansarea albumului "Fotografia - document etnografic".


Informatii suplimentare se pot obtine la CJCPCT Cluj: tel/fax 0264/597781, e-mail: traditii@traditiiclujene.ro. Persoana de contact: responsabil de proiect Consuela Jucan-Mandru.Descarca talonul de participare...Consuela Jucan-Mandru
octombrie, 2007
Foto-Magazin.ro

Bookmark and Share

Comentarii:

Gelu Lupas - 04 Oct 2007, ora 14:45
> Dreptul de autor privind lucrarile admise in concurs sunt cesionate de concurenti catre CJCPCT Cluj Drepturile de autor? Dvs. glumiti, nu-i asa? (in plus aveti si un dezacord acolo). Exact din cauza asta nu particip la nici un concurs de genul acesta - se pun tot felul de conditii innaceptabile de genul: cesiune de drepturi de autor (!) pe perioada nespecificata, organizatorul isi rezerva dreptul de a vindel curarile participantilor (am vazut asta la concursul vacante & calatorii), etc. Daca ati cere drepturi de difuzare cu anumite restrictii pentru o luna, doua sau chiar un an intreg nu cred ca sa fi fost probleme, insa a cere cesiunea drepturilor de autor in favoarea dvs. este nu numai obraznicie curata ci si o capcana intinsa eventualilor participanti. Nu voi aprticipa la acest concurs si voi avea totodata grija de a atrage atentia doritorilor asupra conditiilor impuse de dvs.

dan laurentiu - 14 Oct 2007, ora 08:55
Si la Concursul Orange exista o astfel de clauza , cei drept un pic mai ambiguu formulata. Si se inghesuie lumea. Concursul Descovery a fost cam la fel. Ma mir ca nu au fost reactii de genul celei domnului Lupas pana acum

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 36 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 38 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 39 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 39 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 41 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate