Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Romania, tara vinului

Argument

 

Din 2007 suprafata viticola a Uniunii Europene s-a marit cu circa 300.000 hectare, din care peste doua treimi sunt in Romania. Chiar daca pentru inca o perioada de timp va fi privita cu oarecare neincredere, Romaina are o serie de atuuri care pledeaza pentru atentia de care ar trebui sa se bucure pe piata internationala a vinurilor.

Vinurile romanesti, putin cunoscute in trecut in strainatate pana si de iubitorii de vin din categoria celor cunoscatori, au ajuns la o calitate care le justifica incercarea de a afirma pe plan mondial.

RomaniaTaravinului_01.jpg

Chiar daca si astazi unii mai raman mirati de faptul ca in Romania se cultiva vita de vie si se produc vinuri, sa amintim ca aceste indeletniciri cunosc aici o traditie multimilenara. Cultura vitei de vie este atestata arheologic inca din neolitic (3.000 de ani inainte de Hristos), insusi zeul Dionysos isi are originea in spatiul tracic, unde se numea Sabazios. Mai mult, viticultura din Romania are unul dintre cele mai vechi atestate: Strabon relateaza ca regele Burebista, contemporan cu Caesar, a poruncit smulgerea viilor, dovada ca avea ce...

RomaniaTaravinului_02.jpg

Cu o asemenea vechime, nu este de mirare existenta a peste 100 vechi soiuri autohtone, dintre care unele de o certa valoare atat din punct de vedere al calitatii vinurilor rezultate, cat si al tipicitatii acestora. La istoria indelungata a viticulturii si vinului romanesc si la eforturile sustinute ale producatorilor autohtoni din ultimele doua decenii, se alatura si cartea de fata, in incercarea ambitioasa de a atrage atentia atat consumatorilor de vin din lumea larga cat si iubitorilor de turism viti-vinicol.

RomaniaTaravinului_03.jpg

Prin informatiile complete privind istoricul, conditiile geografice si climatice, principalele areale viticole si soiuri cultivate precum si prin incadrarea vinurilor pe trepte de calitate, cartea se constituie intr-un veritabil ghid al podgoriilor si vinurilor Romaniei. Materialul informativ este sustinut de numeroase ilustratii si completat de informatii asupra principalilor producatori de vinuri care s-au remarcat prin reusita produselor.

RomaniaTaravinului_04.jpg

Numeroasele medalii si distinctii obtinute la competitiile internationale de vinuri, precum si interesul crescut al investitorilor straini pentru podgoriile romanesti reprezinta inca o garantie a potentialului deosebit al Romaniei si justifica pe deplin aparitia acestei carti.

 

 

Nota: Valeriu V. Coltea, nascut la Iasi, in 1960, este unul dintre cei mai importanti specialisti in oenologie din Romania. Alaturi de cariera universitara, a desfasurat o bogata activitate stiintifica in cadrul Centrului de Cercetari Oenologice din Iasi. A publicat singur sau in colaborare 236 titluri, 136 lucrari stiintifice in domeniul oenologiei si viticulturii, in reviste de specialitate din Romania si strainatate. In prezent este expert al Romaniei la Organizatia Internationala a Viei si Vinului (O.I.V.). In perioada 2001 - 2006 a fost presedintele grupului de experti Specificatii ale Produselor Oenologice. Din 2001 face parte din Comitetul Stiintific si Tehnic al O.I.V. Este membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice a Romaniei.

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   azi, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 3 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 5 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 6 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 10 zile, la ora 17:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127313 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate