Flash

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

A sasea editie a intalnirilor internationale de fotografie contemporana de la Timisoara

"Cand fotografia se situeaza la margine"

 

Vernisaj: marti 9 noiembrie ora 19
Muzeul de Arta Timisoara, 9 - 30 noiembrie 2010
(o anexa a expozitiei va fi propusa la CCF)

Curator: William Saadé (Franta)

Consilier tehnic si artistic: Yannick Vernet (Franta)

Artisti:
Mirela Popa (Romania)
Matthias Bruggmann (Elvetia)
Aurélia Frey (Franta)
Didier Courbot (Franta)
GaëL Pollin (Franta)

Conferinta - Dezbatere a curatorului si a artistilor
Luni 8 noiembrie, ora 18 la Facultatea de Arte (la Mansarda)

Workshop
Didier Courbot (Franta) : luni 8 noiembrie la Facultatea de Arte
MARKLION (Franta): vineri 19 noiembrie la Facultatea de Arte

Nocturna
MARKLION (Franta): sambata 20 noiembrie de la ora 22 la Clubul Setup

 

banner_surexpositon_2010.jpg

 

Prezentare:
Centrul Cultural Francez din Timisoara a inaugurat in 2005 prima editie a Intalnirilor Internationale de Fotografie Contemporana de la Timisoara, sub numele "SurExpositions", un eveniment care a deschis calea acestui gen de fotografie in Romania. Obiectivul acestor intalniri este de a pune in dialog diferitele domenii ale fotografiei, impulsionand intalniri profesionale si propunand expozitii destinate publicului larg. Puternicul impact al acestei manifestari si nevoia reala de a dezvolta un astfel de eveniment axat pe fotografie in Europa de Est a incurajat echipa CCF sa-l perenizeze.

Concept
SurExpositions este o manifestare internationala care participa la punerea in discutie a frontierelor intelectuale si artistice ale fotografiei contemporane, fie ea documentara, de presa sau artistica.
Aceste intalniri sunt concepute ca un moment de interogare si de decriptare a imaginilor, pentru a putea initia o reflectie asupra statutului fotografiei, asupra problemei imaginii in societatile noastre actuale, saturate de informatii, precum si asupra reprezentarilor fotografice.

SurExpositions pune sub semnul intrebarii statutul si functia imaginilor in societatea noastra si interogheaza cu privire la valorile transmise de fotografiile documentare. O data expusa, imaginea isi pierde ea culorile, sensul si insasi ratiunea de a fi? Nu devine ea un simbol incarcat de stereotipuri? Privirea artistului asupra lumii, prin intermediul fotografiei, ar putea oare sa redea sunet imaginilor?

 

surexpositon_2010_a.png

 

Editii anterioare
2005
"Intre evolutie si revolutie". Societatile Europei Centrale si Orientale au cunoscut in ultimii cincizeci de ani schimbari considerabile. Era important ca acesta evolutie sa fie facuta vizibila. In cazul acesta, cugetarea asupra imaginilor din timpul revolutiilor din Europa Centrala implica in egala masura o cugetare asupra conceptului insusi de revolutie: cum si de ce imginile asupra acestor evenimente au contribuit la desemnarea lor ca "Revolutii"? Tema era in intregime apropriata orasului Timisoara, a carui imagine a ramas strans legata de cele difuzate in presa din decembrie 1989, simboluri ale manipularii prin imagine si a pericolului pe care il pot provoca imaginile documentare.

2006
Editia din 2006 s-a axat pe procesul insusi de creatie fotografica, interogand notiunea de "Pasaje: intre exceptie si regula", sau modalitatea prin care fotografia, jongland cu propriile coduri de reprezentare, permite conceperea lumii si a fotografiei insesi. In acest context, era vorba de limitele fotografiei si de specificitatea acesteia.
Aceasta editie s-a construit in jurul unei axe franco-germane puternice si acesta a fost momentul in care cele doua centre culturale din Timisoara, francez si german, au inceput o stransa colaborare. In afara de fotografii francezi si romani, cinci conferentiari francezi si sase conferentiari romani, precum si un fotograf si o participanta germana au fost prezenti.

2007
Editia din 2007 a SurExpositions s-a articulat in jurul temei Indentitatilor, tema care s-a impus in special in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana: Identitati individuale / Identitati colective.

2008
Tema aleasa a fost cea a frontierelor pentru a patra editie a SupraExpuneri. Frontierele, "parte dintr-un teritoriu plasat la extremitatea acestui teritoriu si la granita cu altul" (definitie din Littré) se regasesc de asemenea si in fotografie. "Imagini ale frontierelor si frontiere ale imaginilor", aceasta a fost tema.
Timisoara poarta o relatie aparte cu frontierele: frontiere militare ale Imperiului Austriac din secolul XIV, astazi loc de multiculturalitate prin excelenta, loc multietnic, aflat mereu la granita. Dar dincolo de aceste frontiere geografice, era vorba despre frontierele fotografiei-insesi: pana unde poate merge imaginea pentru a-si atinge propriile granite?
Curatorul expozitiei: Oana Tanase (muzeograf la Muzeul National de Arta Contemporana de la Bucuresti), din Romania, si Carine Le Malet (responsabila cu programarea artistica la Cube, Paris), din Franta, pentru a intari cooperarea artistica bilaterala intre cele doua tari.

2009
"Greutatea superficialului, usurinta gravitatiei" A propune, a inventa, a imagina noi perspective, a deschide cu inteligenta si emotie alte cai cu umor si ironie.
Cuvant cheie: o estetica deplasata fara deziluzie si fara aroganta.
Curatoarea expozitiei: Anne-Karine Perret, Directoare/fondatoare a Espace 29 la Bordeaux.

2010
"Cand fotografia se situeaza la margine"
Eric Baude, Director al Centrului Cultural Francez din Timisoara
Centrul Cultural Francez din Timisoara organizeaza cea de-a VI-a editie a Intalnirilor Internationale de Fotografie Contemporana "Surexpositions". Acest eveniment exploreaza, inca de la crearea sa, in 2005, universul tematicilor transversale care leaga fotografia de problematicile contemporane, in perspectiva unei lamuriri distantate. William Saadé, curatorul editiei 2010, si artistii fotografi din Romania, Franta si Elvetia infrunta in acest an, reunind si expunand operele lor sub titlul evocator "Cand fotografia se situeaza la margine", provocarea de a construi o alternativa la privirea instantaneu antropocentrista, formatata si consumatoare cu care, probabil in ciuda unor tentative de rezistenta nereusite, majoritatea dintre noi se uita zilnic la mediul inconjurator mai apropiat sau mai departat. Dat fiind ca distanta geografica nu mai conteaza (provizoriu) decat intr-o masura relativa si incerta, trebuie sa invatam din nou, cu ajutorul unui limbaj fotografic "marginal", sa redeschidem campuri de timp, de prezenta si de memorie, cu scopul de a ne reinnoi putin cate putin capacitatea de a ne emotiona.

 

surexposition_2010_b.jpg

 

Prezentarea expozitiei: "Cand fotografia se situeaza la margine"
William Saadé, curatorul expozitiei: "Expozitia Cand fotografia se situeaza la margine se prezinta la Muzeul de Arta si la Centrul Cultural Francez din Timisoara, Romania, intre 9 si 30 noiembrie. Cinci artisti din Elvetia, Franta si Romania, Matthias Brugmann, Didier Courbot, Aurélia Frey, Gaël Pollin si Mirela Popa, expun cate zece fotografii in aceste doua locuri cu o puternica identitate arhitecturala. Acesti cinci artisti au in comun o pozitie etica in privinta fotografiei, in raportul acesteia cu lumea, nu intr-o cautare vana a unei estetizari a cotidianului, ci intr-o interogare permanenta asupra situatiilor sau obiectelor care ne par familiare, atat in actualitate, cat si in spatiul public. Toti cei cinci se situeaza in afara campului lucrurilor traite, la margine, in interstitii. Aceasta margine induce o distanta in raport cu subiectul, care este doar foarte rar dezvaluit, sau care nu este imediat decodat. Aceasta distantare are ca efect mai degraba interogarea vizitatorului decat dezvaluirea unei realitati. Aurélia Frey si Gaël Pollin ne introduc intr-o relatie incerta cu timpul si spatiul, prin deturnarea si re-interpretarea unor obiecte fotografiate pe simezele unor muzee (prima artista) si in Egipt (cel de-al doilea). Matthias Bruggmann lasa in suspensie orice interpretare obiectiva a unor fapte de actualitate care au avut loc in Somalia si in Irak. Didier Courbot ne invita sa descoperim patrimonii urbane insolite si efemere din unele orase europene, in care artistul devine el insusi actor. Mirela Popa ne invita sa parcurgem spatiile stepei mongole, in care amintirile milenare izvorasc intr-o arhitectura in devenire constanta. Cele cincizeci de fotografii functioneaza in mod autonom, dar si prin hibridare unele cu altele si cu spatiile de expunere. Calitatea lor estetica interactioneaza cu salile de patrimoniu ale muzeului si ale CCF din Timisoara, planuind sa puna problema privirii, sa abordeze alte propuneri estetice, sa propuna vizitatorului alte mize decat cele cu care este obisnuit de imaginile cotidianului, si pe care nu mai reuseste sa le decodeze din cauza efectelor de acumulare.
Matthias Brugmann, Didier Courbot, Aurélia Frey, Gaël Pollin si Mirela Popa ne arata ceea ce este ascuns in perceptia noastra subiectiva a cotidianului si a lumii. Fotografiile lor sunt interpretari ale realului, dar si temporalitate fragmentata, care ne invita sa ne schimbam privirea si care dezvaluie limitele felului de a vedea ce fundamenteaza raportul nostru cu lumea de la Renastere incoace."
Howard Becker, in abordarea sa pragmatista a domeniilor de cercetare care ii sunt proprii, a sesizat cu deosebita justete rolul artistului: "Rolul artistului se situeaza in aparenta subiectivitate, nefiind acela de a da spre consum imagini ale caror sens apare aproape evident, dar care nu spune absolut nimic despre lume, ci, dimpotriva, printr-o empatie care dezvaluie ratiunea ascunsa a lucrurilor. Parcursul artistic propus prin fotografiile lui Matthias Brugmann, Didier Courbot, Aurélia Frey, Gaël Pollin si Mirela Popa este un elogiu adus incetinelii, incetineala privirii asupra acestor opere care ne invita sa cunoastem mai bine lumea, sa ne proiectam in viitor sprijinindu-ne pe experienta celor traite si a trecutului".

Biografie William Saadé, curatorul expozitiei:
Nascut in 1949, William Saadé urmeaza studii de istorie la Universitatea Paris 1 - Sorbonne, de arheologie si istoria artei la Scoala Louvre-ului si la sectia a VI-a a Scolii Practice de Inalte Studii. Se formeaza in arheologia preistorica sub conducerea lui André Leroi-Gourhan, apoi a lui Henry de Lumley. La inceputul carierei se specializeaza in lumea mediteraneana. Preda istoria artei si muzeologia la Facultatea de Arte Frumoase din Phnom-Penh, in Cambodgia. Primul sau post de director de muzeu este la Cannes, apoi ocupa diferite functii la Fribourg, in Elvetia, la Bangkok, in Tailanda. Ulterior este director de muzee in departamentul Nièvre si la Annecy. La inceputul anilor '80, participa la crearea Miscarii internationale pentru o noua muzeologie (MINOM), al carei obiectiv este plasarea muzeelor in centrul problemelor de societate, punand in prim plan interdisciplinaritatea, transdisciplinaritatea si parteneriatele internationale.
Participa activ la promovarea artei contemporane in muzeele a caror directie o asigura, expunand artisti internationali, sustinand comanda publica si achizitionand opere: Philippe Durand, Bill Culbert, Gloria Friedmann, Axel Hütte, Fabrice Hyber, Walter Niedermayr, Michel Paysant, Guiseppe Penone, Emmanuel Saulnier, Keith Sonnier, Elmar Trenkwalder, Claude Viallat, proiectul centrului de arta din Pougues-les-Eaux. In paralel, initiaza lucrari de cercetare in stiinte umane si sociale, despre culturile emergente: muzici amplificate, culturi memoriale si imateriale. Preda cursuri de masterat la Universitatea "Louis Lumière" din Lyon. In acelasi timp, activeaza in calitate de curator.

Biografie Yannick Vernet, consilier artistic si tehnic
Nascut in 1970, Yannick Vernet a absolvit Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne, Scoala Superioara de Arte Frumoase din Marseille si Universitatea din Avignon si tinuturile Vaucluse. Dupa ce a lucrat timp de zece ani la Scoala Superioara de Fotografie din Arles si trei ani la Bibliotheca Alexandrina, Yannick Vernet este in prezent responsabil cu mediile noi si culturile numerice la Muzeul Civilizatiilor Europei si Mediteranei (MuCEM) - Ministerul culturii si al comunicatiei.

Artisti invitati:
Matthias Bruggmann (Elvetia)
Absolvent al cursului superior al Scolii de Fotografie din Vevey (Elvetia), in 2003, titular al Bursei federale de arte aplicate in 2004, ales printre cei 50 de fotografi de maine de catre Muzeul Élysée din Lausanne, in 2005, Matthias Bruggmann a lucrat in calitate de curator pentru Muzeul Élysée in cadrul expozitiei Fotografi cu totii! Mutatiile fotografiei de amatori in era digitala, in 2007. A lucrat mai ales in Gruzia, in Haiti, in Irak, in Pakistan si in Somalia.

Mirela Popa (Romania)
Mirela Popa s-a nascut in 1975, la Sibiu. Traieste si lucreaza la Paris. A absolvit Scoala Nationala Superioara de Arta din Dijon. Dupa ce a realizat o serie de fotografii de tineri gimnasti, in care corpurile copiilor sunt supuse imperativelor constrangerii ideologice in vigoare sub dictatura lui Ceausescu, s-a interesat de locurile cu arhitectura emblematica pentru delirul puterilor totalitare, in special de palatul dictatorului de la Bucuresti. Si-a continuat munca de cercetare in spatiul urban, aducand marturie despre mutatiile din orasul Vitry. In ultimii ani, activitatea ei s-a orientat in alte directii, mai ales in registrul temporalitatii memoriei locurilor si peisajului deosebit de sensibile, in seria despre Mongolia. Un proiect in curs are ca tema universul vanatorii in relatiile sale cu socialul si intr-o incrucisare fara concesii intre lumi marcate de un univers de traditie aristocratica in tinutul Berry din Franta, si expresia unui capitalism dezlantuit in Romania contemporana.

Didier Courbot (Franta)
Dupa ce a trecut prin Facultatea de Arte Frumoase, Didier Courbot a urmat cursurile Scolii Nationale Superioare a Peisajului, din Versailles. Prin ceea ce a invatat, artistul nu a dobandit numai capacitatea de a intelege spatiile publice, ci mai ales faptul de a reflecta asupra a ceea ce este public si impartasit. Multe din operele sale evoca aceasta notiune, dar seria "Needs" (incepand cu 1999), in care artistul se ocupa anonim si modest de oras, sau proiectul pietei Pamerlan din Annecy (2004), conceputa la comanda publica, par sa o faca cel mai pregnant. Creatia lui Didier Courbot a fost prezentata recent in mai multe expozitii colective: la Kunstverein din Freiburg, la Bawag Foundation din Viena, si va participa in aprilie 2011 la "Impossible Community", la Muzeul de Arta Moderna din Moscova.

Aurélia Frey (Franta)
Nascuta in 1977, Aurélia Frey a absolvit Scoala Nationala Superioara de Fotografie din Arles. Dupa ce a trait mai multi ani in Egipt, a terminat nu demult o rezidenta de doi ani la Madrid, in Spania, ca membru al Casei Velazquez, centru de creatie artistica si de cercetare, aflat sub tutela Ministerului Invatamantului Superior si al Cercetarii. Creatia sa fotografica se ocupa mai ales de relatia pe care o intretine fotografia cu pictura, cu peisajul. Foloseste fotografia si calitatile sale intrinseci pentru "a deschide brese", a crea cai care permit sa se treaca in partea cealalta a lucrurilor.

Gaël Pollin (Franta)
Nascut in 1974 si absolvent al Scolii Nationale Superioare de Fotografie (ENSP) din Arles, Gaël Pollin se dedica in anul 2003 fotografiei de arheologie.
Ca asistent fotograf, este responsabil cu fotografierea sapaturilor la Centrul Franco-Egiptean de Studiu al Templelor de la Karnak. Din 2007, organizeaza si conduce la Alexandria serviciul de digitalizare al Centrului de Studii Alexandrine, ocupandu-se totodata de fotografierea diverselor santiere arheologice din Egiptul de Sus si de Jos. In paralel cu activitatea legata de cercetarea arheologica, Gaël Pollin desfasoara si o activitate fotografica mai personala, care cerceteaza natura fotografiei ca mijloc de exprimare si se confrunta cu limitele reprezentarii.

Yves Chauris (Franta) - Piesa sonora, realizata ca un ecou la seria "Prin padurea intunecoasa" a Auréliei Frey
Nascut in 1980, Yves Chauris a absolvit Conservatorul National Superior de Muzica din Paris, unde obtine primele premii de compozitie, analiza si orchestratie. Activitatea sa este remarcata curand: primeste de mai multe ori sprijin material si distinctii, in special bursa "Jean-Walter Zellidja", decernata de Academia Franceza, premiul Fundatiei "Francis si Mica Salabert" 2005 si premiul "Pierre Cardin" pentru compozitie muzicala, in 2008. Concertul sau pentru pian si orchestra "...solitude, récif, étoile..." (...singuratate, recif, stea...) este interpretat in 2002 de pianistul Jean-Frédéric Neuburger, reluat in 2008 de Orchestra Nationala din Ile-de-France, apoi de Orchestra Nationala BBC a Tarii Galilor, fiind dirijat de François-Xavier Roth. Reflectia sa se articuleaza in jurul granitei dintre statism si directionalitate, dand un rol crucial tacerii. Incepand cu lucrarea Ripples II, se apleaca asupra cautarii unor mimetisme de timbru intre instrumente din familii diferite. Intre septembrie 2008 si iulie 2010, Yves Chauris este membru al sectiei artistice a Casei Velazquez din Madrid. In 2011 va fi rezident la Vila Kujoyama din Japonia.

Conferinta - dezbatere
Curatorul expozitiei, William Saadé va sustine o conferinta / dezbatere luni, 8 noiembrie, la ora 18 la Facultatea de Arte din Timisoara (la Mansarda). Acesta va fi insotit de 4 artisti: Mirela Popa, Didier Courbot, Aurélia Frey si Gaël Pollin. Cu ocazia acestei intalniri vor fi prezentate expozitia, artistii, operele si se va discuta despre tema din acest an, "Cand fotografia se situeaza la margine".

Luni 8 noiembre 2010: Facultatea de Arte din Timisoara, ora 18
Workshops
Pentru a impartasi mai mult cu publicul si pentru a accentua caracterul interactiv al acestui eveniment, SurExpositions 2010 propune doua workshop-uri, deschise tuturor, animate de doi dintre artistii prezenti in aceasta a 6 a editie.

- Didier Courbot, luni 8 noiembrie la Facultatea de arte: artistul isi va prezenta munca studentilor si le va propune sa lucreze impreuna, cu aparatele numerice pentru a obtine un rezultat video-proiectat.

- MarKLion, 19 noiembrie la ora 18 la Facultatea de arte: muzician, DJ, performer, MarKLion a dezvoltat o interfata pe care o va utiliza si prezenta in timpul workshop-ului. Aceasta intalnire va inlesni dialogul despre problematica sunetului si a interfatelor interactive.

Didier Courbot: Luni 8 noiembrie 2010: Facultatea de Arte din Timisoara

MarKLion: Vineri 19 noiembrie 2010: Facultatea de Arte din Timisoara, ora 18

Nocturna
Pentru a puncta aceasta a sasea editie, SurExpositions 2010 se imbogateste cu o seara paralela numita "Nocturna". Aceasta se va desfasura sambata, 20 noiembrie la clubul Setup (Str. Pestalozzi). Artistul francez MarKLion este invitat sa ne propuna rezultatul muncii sale, pornit de la o un program dezvoltat de IRCAM, care ii permite sa transforme fotografiile in partitii sau sonoritati. Producand o muzica acida si transanta, MarKLion cu siguranta va da foc ringului de dans din Setup gratie dispozitivului sau scenic special, care se anunta orbitor. In aceeasi seara ii veti putea asculta pe Badea Funk si Sensorship, doi DJ din Timisoara.

Sambata 20 noiembrie la Clubul Setup / cu incepere de la ora 22
Badea Funk: http://www.myspace.com/badea_funk
MarKlion: http://www.myspace.com/marklionmusic
Sensorship: http://www.myspace.com/sensorship

Biografie - MARKLION (Franta)
MarKLion este proiectul solo al lui Vincent Thierion, un precursor in domeniul muzicii asistate de calculator. Pentru Vincent totul incepe la varsta de opt ani, cand descopera pretioasa colectie a unchiului sau: echipamente electronice vechi, un radio si jocuri arcade. Acestea fac sa se nasca o pasiune pentru experientele sonore, care va creste odata cu anii. Descoperind foarte devreme posibilitatile oferite de vechile mese de mixaj, el isi formeaza primul grup la unsprezece ani si incepe sa faca inregistrari pe patru piste. Curand dupa aceea isi procura primul calculator si se minuneaza in fata posibilitatilor multiple pe care le ofera aceasta jucarie noua. Programele de muzica asistata de calculator sunt in plina dezvoltare si Vincent participa la evolutia noilor practici care decurg din acestea. In 1997 creeaza trioul Tone rec., amestec de post rock si de muzici electronice experimentale. In in 1999 infiinteaza DAT politics, o formatie care face prestigios si in Franta "8-bit", curentul muzical ce provenea din cultura jocurilor video. Cei patru din Lille reusesc sa cucereasca un public variat in cele patru colturi ale lumii tocmai datorita faptului ca adauga muzicilor experimentale un aspect ludic. DAT politics scot numeroase albume, printre care "Wow Twist", apreciat de critica atat in Europa, cat si in Statele Unite, in Japonia si in America de Sud. Urmeaza numeroase concerte in lume. Vincent se gandeste de multi ani la un proiect solo. Astfel, in septembrie 2009 apare personajul MarKLion. Prin intermediul acestuia, Vincent concretizeaza o dorinta de a explora mai adanc multiplele fatete ale muzicii dance si ale muzicii asistate de calculator, asigurandu-si in acelasi timp o mai mare libertate stilistica. Dincolo de DJ, el doreste sa faca din MarKLion o entitate scenica puternica. Cu un dispozitiv original (lumini, proiectii, scenografie, etc.), ambitia sa este de a reda o valoare spectaculara muzicii electronice live.
Ghitara, bateria si celelalte instrumente "clasice" ale muzicilor actuale fac din muzicieni personaje de scena mai carismatice decat niste instrumente precum calculatorul. Pentru proiectul MarKLion este necesar nu numai sa se creeze un spectacol vizual si sonor coerent, ci si sa apara o puternica identitate scenica.

http://www.facebook.com/vincent.thierion
http://www.myspace.com/marklionmusic
http://www.facebook.com/mark.lion
http://twitter.com/marklion

 

Organizator:
Centrul Cultural Francez din Timisoara, Ambasada Frantei in Romania

Partener principal:
BRD Groupe Société Générale

Parteneri:
- Muzeul de Arta Timisoara
- Facultatea de Arte din Timisoara
- Continental
- Groupama
- Club Setup
- Pro-Helvetia
- Galerie Polaris

Parteneri media:
- Photo Magazine
- Foto Magazin.ro
- Zile si Nopti
- Radio Campus
- Pro Com
- Kiss FM
- timisoreni.ro
- TVR Timisoara

Parteneri permanenti:
- Alcatel-Lucent
- Rainbow Print
- Fropin
- RDS-RCS
- Veolia Environnement

 

Ingrid Diac
Secretar cultural
Centrul Cultural Francez
Bd. C.D. Loga, 46
300020, Timisoara
Tel.: +4 0 256 / 490544, 201453, 201439
Fax : +4 0 256 / 490543
Mobil: +4 0 758 024251
www.ccftimisoara.ro
noiembrie, 2010
Foto-Magazin.ro

 

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 3 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 5 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 6 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 10 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 15 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127312 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate