Flash

Cauta in Foto-Magazin:


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Patru fotografi romani calificati in finala SWPA 2016

* Numarul participantilor romani a crescut cu 60%
* Trei fotografi sunt pe lista scurta la categoria "Professional" si unul la "Open"
* Numar-record de inscrieri – 230.103 fotografii, cu 33% mai multe decat la editia anterioara
* Castigatorii categoriilor "Open" si "Youth" vor fi anuntati pe 29 martie a.c.
* Lista completa de castigatori va fi anuntata pe 21 aprilie a.c.
* Fotografiile sunt disponibile la press.worldphoto.org


Patru fotografi romani au fost nominalizati pe lista scurta a celei mai importante competitii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards (SWPA). Astfel, acestia intra in cursa pentru a castiga premiul intai la categoriile la care participa si o parte din premiul de 30.000 de dolari. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unei gale organizate in Londra, pe 21 aprilie a.c..


Numarul de inscrieri din Romania a crescut cu 60% comparativ cu editia din 2015, iar fotografii au fost selectionati dintr-un numar record de 230.103 inscrieri din 186 tari, in crestere cu 33% comparativ cu editia anterioara. Astfel, numarul total de inscrieri de la lansarea Sony World Photography Awards in 2007 a depasit 1 milion de fotografii, consolidand pozitia de top pe care competitia o detine la nivel global intre concursurile de profil.
Lista scurta de fotografi selectionati de un juriu format din experti e formata din urmatorii fotografi:
- Tiplea Remus, categoria "Professional Daily Life"
- Oana Stoian, categoria "Professional Staged"
- Amnon Gutman, categoria "Professional Current Affairs"
- Laurian Ghinitoiu, categoria "Open Architecture"


Lucrarile fotografilor de pe lista scurta vor fi expuse la Londra, in cadrul expozitiei Sony World Photography Awards 2016, in aprilie si mai, si vor fi publicate in editia din 2016 a catalogului Sony World Photography Awards. De asemenea, toti castigatorii vor primi echipamente foto Sony.


Remus Tiplea, categoria Professional Daily Life
Tiplea Remus (n. 1972) este din Negresti Oas si si-a inceput calatoria in lumea fotografiei in 2009, cand a inceput sa-si fotografieze copilul cu telefonul. A dezvoltat un interes aparte pentru arta fotografica, astfel ca in 2011 a urmat un curs in fotografia de tip documentar, pentru a-si dezvolta abilitatile. Din acel moment, lucrarile lui Remus au avut parte de aprecieri la nivel national si international. Seria "Ciurdarii satului" a lui Remus Tiplea prezinta viata de zi cu zi a cuplului format din Gusti si Fraguta, un cuplu de romani de etnie rroma cu opt copii, angajati de satenii din Negresti Oas pentru a pazi vacile comunitatii. "Prezenta pe lista scurta a Sony World Photography Awards este una din cele mai mari realizari din cariera mea fotografica. Am primit vestea cu mult entuziasm", a declarat Remus Tiplea.


Oana Stoian, categoria Professional Staged
Oana Stoian (n. 1993) este originara din Lugoj si este licentiata la Universitatea din Timisoara, Facultatea de Arte si Design. In prezent este masteranda la specializarea Grafica Publicitara. Oana Stoian a fost dintotdeauna pasionata de arta si fotografie, folosind deseori sentimentul de identitate si cu elemente abstracte in lucrarile sale. Seria "How to think inside the box" a Oanei prezinta portrete comice ale unei tinere anonime, in alb-negru. "Nu mi-a venit sa cred ca am fost selectionata printre cei mai buni zece fotografi la categoria "Professional Staged". Am fost coplesita de emotii si le-am dat parintilor vestea cu ochii in lacrimi. Sunt foarte fericita ca lucrarile mele sunt apreciate", a declarat Oana Stoian.


Amnon Gutman, categoria Professional Current Affairs
Ammon Gutman, stabilit in Israel, isi concentreaza lucrarile in jurul conceptului pierderii. Prin fotografiile sale, Gutman pune accentul pe importanta conservarii vietii in fata violentei si a bolilor. Seria lui Gutman "Ukraine Crisis - The East", de pe lista scurta are in centru conflictele din Ucraina.


Laurian Ghinitoiu, categoria Open Architecture
Laurian Ghinitoiu (n. 1985), stabilit in Berlin, detine o diploma de master in Arhitectura obtinuta la DIA (Dessau International Architecture). Ghinitoiu este pasionat de fotografie si se concentreaza asupra documentarii arhitecturii si a schimbarilor din trendurile de arhitectura, precum si a reactiilor oamenilor la arhitectura din jurul lor. Fotografia "UK leaks" a lui Ghinitoiu reda pavilionul Marii Britanii de la EXPO 2015 intr-un mod spectaculos.


Sony World Photography Awards recunoaste si premiaza cele mai bune lucrari fotografice contemporane realizate in anul precedent. Concursul este format din patru competitii: Professional; Open; Youth si Student. Mai multe informatii despre SWPA sunt disponibile la www.worldphoto.org


Scott Gray, CEO of the World Photography Organisation a spus: "Suntem extrem de incantati de alegerile juriului din acest an. In pofida cresterii numarului de participanti in acest an si a numarului de fotografii evaluate, in acest an am remarcat o abundenta de lucrari cu mesaje puternice, atat in categoriile de documentar, cat si in si in lucrarile de arta si conceptuale", a declarat Scott Gray, CEO al World Photography Organisation si organizator al concursului.
- Fotografiile din lista scurta pot fi descarcate de la adresa press.worldphoto.org
- Daca utilizati fotografiile in social media, va rugam sa folositi hashtag-ul #SWPA si sa tag-uiti @WorldPhotoOrg


SWPA pe scurt:
- 230.103 fotografii au fost inscrise in concursul Sony World Photography Awards 2016:
- 127.098 inscrieri la categoria Professional; 95.541 la categoria Open si 7.464 la categoria Youth
- 173.444 fotografii au fost inscrise in competitia din 2015
- Numarul total de fotografii inscrise de la lansare: 1.097.012


Anunturi programate privind Sony World Photography Awards
- 29 martie – castigatorii categoriilor Open si Youth
- 21 aprilie – castigatorii premiului "Fotograful Anului" la categoriile Professional/Open/Student/Youth si castigatorii categoriei Professional

 


Galeria imaginilor romanesti castigatoare ->

 Dragos Lazarescu
PR Consultant
SmartPoint
dragos.lazarescu@smartpoint.ro
www.smartpoint.ro


Foto-Magazin.ro
februarie, 2016

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 37 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 39 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 40 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 40 zile, la ora 06:52
ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 42 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate