Flash

Cauta in Foto-Magazin:


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Premiile Sony Word Photography Awards 2016

Castigatorii celei mai mari competitii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards 2016, au fost anuntati de catre World Photography Organisation. Atat imaginile castigatoare cat si locurile secundare vor fi prezentate in cadrul expozitiei de la Somerset House, Londra, in intervalul 22 aprilie – 8 mai. Cea de-a noua editie a concursului a beneficiat de un numar-record de 230.103 de inscrieri, iar juriul i-a acordat premiul "Fotograful Anului L'Iris d'Or" fotojurnalistului Iranian Asghar Khamseh. "Juriul si-a exprimat in unanimitate admiratia pentru lucrarea realizata de "Fotograful Anului" si modul in care este expusa aceasta tragica problema", a declarat Dominique Green, Presedintele Juriului la categora Documentary.


Asghar_Khamseh_Photographer_of_the_Year_b.jpg

© Asghar Khamseh
Fotograful Anului "L'Iris d'Or"


Lucrarea a fost aleasa din cele selectate castigatoare de la cele 14 categorii Professional, care au fost de asemenea anuntate astazi. "Fire of Hatred" este o serie de portrete care infatiseaza victimele atacurilor cu acid, dandu-le acestora oportunitatea de a se face auziti. Premiul de 25.000 de dolari acordat lui Khamseh a fost anuntat la ceremonia de decernare a premiilor SWPA, in Londra. Acesta fost premiat alaturi de castigatorii si finalistii celor 14 categorii Professional.


In cadrul ceremoniei, World Photography Organisation i-a acordat lui Kei Nomiyama (Japonia) distinctia "Open Photographer of the Year" si un premiu de 5.000 de dolari. De asemenea, au fost anuntati castigatorii titlurilor Youth si Student Focus Photographer of the Year. Toti castigatorii au fost premiati cu echipamente digitale Sony de ultima generatie.


Scott Gray, CEO, World Photography Organisation: "Aceasta competitie se remarca printr-o gama incredibila de fotografii din toata lumea, si cel mai important, le ofera fotografilor oportunitatea de a fi descoperiti si de a-si dezvolta carierele. Sper ca lucrarile castigatoare din acest an sa inspire alti fotografi, sa ii ajute sa isi depaseasca limitele si sa ajute la promovarea artei fotografice la scara larga".


Sony World Photography Awards premiaza anual cele mai bune fotografii din lume. Nu exista taxe de inscriere in competitie, aceasta fiind deschisa tuturor fotografilor, functionand astfel ca o rampa de lansare in industria fotografiei.


FOTOGRAFUL ANULUI L'IRIS D'OR– ASGHAR KHAMSEH
Nascut in Tehran in 1963, Asghar Khamseh lucreaza ca fotojurnalist pentru Mehr News Agency, Iran, a caror munca se concentreaza in principal pe drepturile omului in Iran. Seria de fotografii castigatoare "Fire of Hatred" atrage atentia asupra numarului atacurilor cu acid, care este in crestere in Iran.


Asghar_Khamseh_Photographer_of_the_Year_a.jpg

© Asghar Khamseh
Fotograful Anului "L'Iris d'Or"


Dominique Green, Presedintele juriu la categoria Documentary: "Portretele care au ca subiect desfigurarile rezultate din violenta sociala sunt un subiect dur, dar neocolit de fotografii de documentar. Seria lui Asghar Khamseh, "Fire of Hatred" pune privitorul fata in fata cu imagini puternice, care trebuiesc privite atent, cu empatie si respect, astfel ca cel care le priveste devine mai mult decat un simplu observator, devine un martor. Juriul si-a exprimat in unanimitate admiratia pentru munca depusa si modul in care este expusa aceasta tragica practica".


CASTIGATORII SI FINALISTII CATEGORIEI PROFESSIONAL
Castigatorii celor sapte categorii Documentary si sapte categorii Art provin din 10 tari. De asemenea, in premiera, doua categorii Professional au fost castigate de acelasi fotograf, in acelasi an. Fotografii au fost evaluati pe baza unui set de lucrari.


CATEGORIA ART
- Castigatorii Categoriei Architecture: Amélie Labourdette, Franta / 2nd - Hui Zhang, China / 3rd - Stephan Zirwes, Germania
- Castigatorii Categoriei Candid: - Kirstin Schmitt, Germania / 2nd - Nick Ng, Malaesia / 3rd - Andrea Rossato, Italia
- Castigatorii Categoriei Conceptual: - Julien Mauve, Franta / 2nd - Alejandro Beltran, Venezuela / 3rd - Barbaros Kayan, Turcia
- Castigatorii Categoriei Landscape: Maroesjka Lavigne, Belgia / 2nd Maoyuan Cui, China / 3rd Stefan Schlumpf, Suedia
- Castigatorii Categoriei Portraiture: Marcello Bonfanti, Italia / 2nd Fauzan Ijazah, Indonesia / 3rd Rubén Salgado Escudero, Spania
- Castigatorii Categoriei Staged: Alberto Alicata, Italia / 2nd Cristina Vatielli, Italia / 3rd Kristoffer Eliassen, Norvegia
- Castigatorii Categoriei Still Life: Francesco Amorosino, Italia / 2nd Oliver Schwarzwald, Germania / 3rd Hiroshi Watanabe, Japonia


CATEGORIA DOCUMENTARY
- Castigatorii Categoriei Campaign: Jetmir Idrizi, Kosovo / 2nd - David Chancellor, Marea Britanie / 3rd - Antoine Repesse, Franta
- Castigatorii Categoriei Contemporary Issues: - Asghar Khamseh, Iran / 2nd - Kevin Frayer, Canada / 3rd - Simona Ghizzoni, Italia
- Castigatorii Categoriei Current Affairs: - Angelos Tzortzinis, Grecia / 2nd - Andrea and Magda, Italia / 3rd - Andrew Burton, SUA
- Castigatorii Categoriei Daily Life: Espen Rasmussen, Norvegia / 2nd Sandra Hoyn, Germania / 3rd Stephanie Sinclair, SUA
- Castigatorii Categoriei Environment: Kevin Frayer, Canada / 2nd Li Feng, China / 3rd Lucy Nicholson, Marea Britanie
- Castigatorii Categoriei People: Kevin Frayer, Canada / 2nd Filippo Venturi, Italia / 3rd Alessandro D'Angelo, Italia
- Castigatorii Categoriei Sport: Nikolai Linares, Danemarca / 2nd Jens Juul, Danemarca / 3rd Annick Donkers, Belgia


CASTIGATORUL CATEGORIEI OPEN – KEI NOMIYAMA, JAPONIA
Lucrarea "Enchanted Bamboo Forest" de Kei Nomiyama a fost selectata ca cea mai buna fotografie din lume, de un juriu condus de Jael Marschner, fostul editor de imagine al Time Out London/Sunday Times Travel. Fotograful a primit un premiu de 5.000 de dolari in cadrul ceremoniei din Londra.


Nomiyama, doctor in Chimia Mediului la Universitatea Ehime din Japonia, este atras de fotografierea vietii salbatice si de a celei subacvatice. Fotografia lui a fost realizata in muntii Insulei Shikoku si surprinde licuriciul Luciola parvula la inceputul sezonului ploios. Fotografia a fost selectata dintre cei 10 castigatori de categorie Open anuntati pe data de 29 martie.
Competitia Open a fost deschisa tuturor fotografilor si a presupus inscrierea unei singure fotografii.


CASTIGATORUL CATEGORIEI YOUTH – SAM DELAWARE, SUA
Portretul surorii fotografului i-a adus tanarului student de 18 ani Sam Delaware titlul de Youth Photographer of the Year. Nascut in Freeport, Maine, Delaware acesta urmeaza cursurile scolii Angwin din California. Delaware este un fotograf autodidact si fotografiaza de la varsta de 12 ani.
Fotografia castigatoare a fost selectata din cele trei lucrari castigatoare de la categoria Youth, anuntati pe data de 29 martie. Competitia Youth este deschisa tutuor fotografilor cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani.


CASTIGATORUL COMPETITIEI STUDENT FOCUS
Sofia Jern, in varsta de 23 de ani, studenta la Universitatea de Stiinte Aplicate Novia din Finlanda, a obtinut premiul de fotograful anului la categoria Student Focus. Aceasta a obtinut echipamente de fotografie Sony in valoare de 30.000 de euro pentru universitatea la care studiaza, la ceremonia de decernare a premiilor din Londra. Lucrarea castigatoare a Sofiei Jern urmareste vietile "baietiilor de lipici", tineri consumatori de droguri care evadau din realitatea strazilor din Kitale, Kenya.


Student Focus colaboreaza la nivel global cu peste 400 de institutii de educatie care includ cursuri de fotografie si este unul dintre cele mai importante programe de fotografie pentru studenti, la nivel global, fiind sustinut de British Journal of Photography. www.worldphoto.org/student-focus


PREMIUL PENTRU CONTRIBUTIE REMARCABILA IN DOMENIUL FOTOGRAFIEI – RONGRONG si INRI
RongRong si Inri, echipa formata din cei doi soti, ambii fotografi influenti, care au modelat fotografia contemporana in China si nu numai, au obtinut premiul pentru "Contributie Remarcabila In Fotografie" la ceremonia de decernare a premiilor care a avut loc in Londra. Acestia au fost recunoscuti de catre World Photography Organisation atat pentru carierele lor artistice, cat si pentru impactul semnificativ pe care l-au avut asupra fotografiei asiatice.


Fotografia sotilor RongRong si Inri ilustreaza lumea personala pe care acestia au creat-o impreuna si depasesc limitele tehnicilor dark room ale fotografiei alb-negru traditionale. Acestia au fondat in China primul spatiu de arta contemporana dedicat mediului, centrul de arta Three Shadows Photography, iar in 2015 au fondat festivalul de fotografie Jimei X Arles, in parteneriat cu Les Recontres d'Arles.


Prima expozitie majora europeana a lucrarilor lui RongRong si Inri celebreaza carierele acestora si va fi prezentata la Somerset House, ca parte a expozitiei premiilor Sony World Photography Awards.


Premiul pentru "Contributie Remarcabila" in domeniul fotografiei a fost obtinut in trecut de catre Mary Ellen Mark, William Eggleston, Eve Arnold, Bruce Davidson, Marc Riboud, William Klein, Elliott Erwitt si Phil Stern.


EXPOZITIE SI ALBUM
Toate fotografiile castigatoare si nominalizate vor fi expuse la Somerset House, in Londra, intre 22 aprilie si 8 mai. Expozitia va mai include o dedicatie speciala pentru castigatorii premiului pentru "Controbutie Remarcabila", RongRong si inri.


Expozitia va fi acompaniata de un album al lucrarilor castigatoare si nominalizate, disponibil pentru cumparare pe www.worldphoto.org.


Despre World Photography Organisation
WPO acorda suport fotografilor profesioni?ti si amatorilor, respectiv studentilor la fotografie, oferind o platforma globala de comunicare pentru industria foto, unde pot discuta despre curentele actuale din fotojurnalism, fotografie artistica si fotografie comerciala.
La ora actuala, portofoliul WPO include: Sony World Photography Awards; Photo Shanghai si Photo San Francisco.


Premiile Sony Word Photography Awards 2016 pe scurt:
- Fotograful Iranian Asghar Khamseh a primit premiul L'Iris d'Or - Fotograful Profesionist al Anului, pentru realizarea portretelor de impact ale vitimelor atacurilor cu acid
- Kei Nomiyama (Japonia) castiga premiul Fotograful Anului la categoria Open pentru cea mai buna fotografie
- Au fost anuntati cei 14 castigatori ai categoriilor Professional
- RongRong & inri au castigat premiul pentru "Outstanding Contribution to Photography"
- Castigatorii au fost alesi dintr-un numar record de 230.103 inscrieri din 186 de tari
- Imaginile castigatoare si finaliste vor fi prezentate in cadrul expozitiei de la Somerset House, Londra, intre 22 aprilie si 8 mai.

 
Dragos Lazarescu
PR Consultant
SmartPoint
dragos.lazarescu@smartpoint.ro
www.smartpoint.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 37 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 39 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 40 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 40 zile, la ora 06:52
ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 42 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate