Flash

Cauta in Foto-Magazin:


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Sony World Photography Awards 2018

SWPA 2018 pe scurt:
- Artista britanica Alys Tomlinson a castigat premiul pentru Fotograful Anului
- 10 castigatori la categoriile pentru profesionisti si finalistii au fost anuntati
- Castigatorii la categoriile Open, Youth si Student au fost anuntati
- Imaginile sunt disponibile pe www.worldphoto.org/press


World Photography Organisation a anuntat numele tuturor castigatorilor Sony World Photography Awards 2018 in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Londra.


Mult ravnitul titlu de Fotograful Anului a fost acordat artistei britanice Alys Tomlinson pentru seria de fotografii Ex-Voto, iar castigatoarea a primit un premiu de 25.000 de dolari. Lucrarile sale au fost apreciate de juriu pentru cadrele superbe, tehnica excelenta de realizare si sensibilitatea cu care au ilustrat pelerinajul ca pe o calatorie initiatica si de sacrificiu catre o putere superioara.


Tomlinson a fost selectata dintr-o lista scurta de 10 castigatori ai categoriilor din competitia de profesionisti care a fost anuntata astazi impreuna cu numele celor care au ocupat locurile 2 si 3 la toate categoriile pentru profesionisti. Castigatorii categoriei Open (cea mai buna imagine singulara) si castigatorii competitiilor Youth si Student Focus au fost de asemenea anuntati.


Toti castigatorii au fost transportati cu avionul la ceremonia de la Londra, au primit echipamente foto-digitale Sony. Premiantii vor fi publicati in albumul dedicat castigatorilor, iar lucrarile lor vor face parte din expozitia Sony World Photography Awards 2018 de la Somerset House, Londra.
Premiul pentru contributie extraordinara in domeniul fotografiei a fost de asemenea acordat fotografei Candida Hofer, care a participat la ceremonie si a ridicat titlul.


Coordonat de World Photography Organisation, concursul Sony World Photography Awards este cea mai diversa competitie de fotografie din lume. Cea de-a 11 a editie a marcat un record de 320.000 de imagini inscrise in concurs de catre fotografi din peste 200 de tari si teritorii, printre care se numara unele dintre cele mai bune fotografii surprinse in decursul ultimului an la nivel mondial. Expozitia care prezinta lucrarile castigatoare si are loc in fiecare an la Londra, unde reuneste unii dintre cei mai talentati fotografi recunoscuti sau aflati in ascensiune din toata lumea si ofera fotografilor care ajung pe listele scurte oportunitatea de a-si expune fotografiile pe scena internationala.


Fotograful Anului - Alys Tomlinson, Marea Britanie
Ex-Voto este un proiect personal al fotografei londoneze Tomlinson (in varsta de 43 de ani). Lucrarile castigatoare merg de la portrete formale, la peisaje in format mare sau mic, cadre care surprind imagini statice cu ofrande pe care le-a observat in locurile de pelerinaj din Lourdes (Franta), Ballyvourney (Irlanda) si Grabarka (Polonia).


AlysTomlinson_UnitedKingdom_Professional_Discovery_2018.jpg

© Alys TomlinsonAlysTomlinson_UnitedKingdom_Professional_Discovery_2018%202.jpg

© Alys Tomlinson


Fotografa a explorat, in principal, teme legate de mediu, apartenenta si identitate. A terminat recent un master de Antropologie a Calatoriilor, Turism si Pelerinaj si a primit si alte premii in domeniul fotografiei.


Fotograful Open al Anului - Veselin Atanasov, Bulgaria
Selectat din cei 10 castigatori ai categoriilor ca avand cea mai buna fotografie singulara din lume, Atanasov este recunoscut pentru munca depusa in proiectul Early Autumn si primeste un premiu de 5.000 de dolari. Atanasov este un fotograf care a invatat singur sa faca fotografii si care si-a inceput activitatea in 2014. Fotograful a surprins toamna in Central Balkan National Park.


VeselinAtanasov_Bulgaria_Open_LandscapeNature2018Opencompetition_2018.jpg

© Veselin Atanasov


Castigatorii si finalistii categoriei Professional
Pentru documentarea in profunzime la nivel mondial a evenimentelor culturale si politice si prezentarea lumii naturale, fotografii de mai jos au fost selectati de juriu ca avand cele mai bune serii de fotografii din lume.


Architecture: Gianmaria Gava, Italia, cu proiectul Buildings
Locul 2 Edgar Martins, Portugalia
Locul 3 Corentin Fohlen, Franta


Contemporary Issues: Fredrik Lerneryd, Suedia, cu proiectul Slum Ballet
Locul 2 Margaret Mitchell, Anglia
Locul 3 Alfio Tommasini, Elvetia


Creative: Florian Ruiz, Franta, cu proiectul The White Contamination
Locul 2 Patricia Kühfuss, Germania
Locul 3 Eduardo Castaldo, Italia


Current Affairs & News: Mohd Samsul Mohd Said, Malaezia, cu proiectul Life Inside the Refugee Camp
Locul 2 Luis Henry Agudelo Cano, Columbia
Locul 3 Rasmus Flindt Pedersen, Danemarca


Discovery: Alys Tomlinson, Anglia, cu proiectul Ex-Voto
Locul 2 Antonio Gibotta, Italia
Locul 3 Maria Petrenko, Ucraina


Landscape: Luca Locatelli, Italia, cu proiectul White Gold
Locul 2 Rohan Reilly, Irlanda
Locul 3 Tomasz Padlo, Polonia


Natural World & Wildlife: Roselena Ramistella, Italia, cu proiectul Deep Land
Locul 2 Mitch Dobrowner, Statele Unite
Locul 3 Wiebke Haas, Germania


Portraiture: Tom Oldham, Anglia, cu proiectul The Last of The Crooners
Locul 2 Anush Babajanyan, Armenia
Locul 3 Andrew Quilty, Australia


Sport: Balazs Gardi, Ungaria, cu proiectul Buzkashi
Locul 2 Behnam Sahvi, Iran
Locul 3 Matteo Armellini, Italia


Still Life: Edgar Martins, Portugalia, cu proiectul Siloquies and Soliloquies on Death, Life and Other Interludes
Locul 2 Tristan Spinski, Statele Unite
Locul 3 Werner Anderson, Norvegia


Tanarul fotograf al anului - Megan Johnson, Statele Unite, 16 ani
In competitia deschisa fotografilor cu varste intre 12-19 ani, Johnson a primit premiul pentru imaginea Still. Surprinsa pe stancile de langa locuinta ei din Connecticut, imaginea alb-negru surprinde singuratatea complexa si fascinanta pe care fotografa o intalneste in viata cotidiana.


Studentul Fotograf al Anului - Samuel Bolduc, Canada, 20 de ani
Bolduc a fost ales de juriu din randul studentilor din toata lumea pentru seria sa de fotografii The Burden. Cadrele ilustreaza superb apasarea fizica a deseurilor de plastic aflate in mediu si subliniaza nevoia urgenta de a opri poluarea cu plastic. Bolduc a reprezentat College de Matane din Quebec si a castigat un premiu in valoare de 30.000 de euro, constand in echipamente foto destinate institutiei de invatamant.


Contributie extraordinara in domeniul fotografiei - Candida Hofer
Unul dintre fotografii contemporani de frunte, artista germana Candida Hofer este renumita pentru metoda si tehnica ei precisa. Imaginile sale puternice cu interioare vaste si goale fac parte din colectii expuse pe tot mapamondul. Premiul a recunoscut contributia artistei la domeniul fotografiei.


CandidaHfer_OutstandingContributionToPhotography_2018.jpg

© Candida Hofer


Anuntarea tuturor castigatorilor completeaza anuntul din martie al castigatorilor categoriilor competitiei Open 2018 si a castigatorilor 63 National Awards care completeaza premiile anului 2018. Toti castigatorii, finalistii si imaginile inscrise pot fi vazute la expozitia Sony World Photography Awards 2018 care are loc la Somerset House, in Londra, in perioada 20 aprilie-6 mai www.worldphoto.org/2018exhibition.


Sony World Photography Awards
Obiectivul Sony World Photography Awards este sa formeze o platforma care sa sustina dezvoltarea continua a culturii fotografice. Concursul face acest lucru prin recunoasterea meritelor deosebite in fotografie prin premii ca Outstanding Contribution to Photography, dar si prin promovarea noilor talente de viitor, indiferent daca acestea se inscriu in competitiile Professional, Open, Youth sau Student. Sony se dedica sprijinirii fotografiei la nivel global. Acest lucru nu este demonstrat doar de aceste premii, ci si de importantul program de granturi care ofera castigatorilor competitiei pentru studenti 3,500 dolari, iar castigatorilor competitiei pentru profesionisti 7,000 de dolari, sume care sa fie folosite pentru dezvoltarea de proiecte personale.
Editia 2019 a Sony World Photography Awards isi deschide inscrierile pe 1 iunie 2018. inscrierea este gratuita si se poate face pe www.worldphoto.org.


Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:
Echipa de presa, World Photography Organisation
press@worldphoto.org / +44 (0) 20 7886 3043 / 3049


Toate imaginile ajunse pe listele scurte si trimise spre inscriere sunt disponibile spre descarcare si publicare pe www.worldphoto.org/press


Membrii juriului - 2018 Sony World Photography awards
Competitia pentru profesionisti: Mike Trow (Directorul juriului), editor, fotograf, producator si ex-Picture Editor, editia britanica a Vogue, Marea Britanie/ Naomi Cass, Director, Centrul pentru Fotografie Contemporana, Australia / Clare Grafik, Directorul expozitiilor, The Photographers’ Gallery, Marea Britanie / Gareth Harris, Chief Contributing Editor, The Art Newspaper, Marea Britanie / Dewi Lewis, publisher, Dewi Lewis Publishing / Philip Tinari, Director, Ullens Center for Contemporary Art (UCCA), China
Competitia Open, Youth & National Awards: Zelda Cheatle, curator
Competitia Student Focus: Reiner Opoku, agent de arta international si co-foundator Parley for the Oceans, Germania / Whitney C. Johnson, Deputy Director of Photography la National Geographic, US


Despre World Photography Organisation
World Photography Organisation este o platforma globala dedicata initiativelor fotografice. Functionand in peste 180 de tari, scopul nostru este sa aducem pe agenda subiectul fotografiei prin celebrarea celor mai bune imagini si a celor mai buni fotografi de pe planeta. Ne mandrim cu construirea de relatii pe termen lung atat cu fotografii, cat si cu partenerii nostri din industrie de pe tot mapamondul. World Photography Organisation organizeaza un intreg portofoliu de evenimente pe tot parcursul anului, inclusiv Sony World Photography Awards, una dintre competitiile de frunte din lume, si PHOTOFAIR, targuri de arta internationale dedicate fotografiei in orase ca Shanghai si San Francisco. Pentru mai multe detalii, vizitati www.worldphoto.org.


Despre Sony Corporation
Sony Corporation este lider global in producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicatii si tehnologia informatiei pentru segmentele consumer si profesional. Prin dezvoltarea afacerilor in muzica, imagine, entertainment si mediul online, Sony este lider absolut pe segmentele electronicelor si divertismentului. Sony a inregistrat in anul fiscal incheiat la 31 martie 2017 vanzari anuale consolidate de aproximativ 76 de miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/


© Alina Slapciu
Junior PR at SmartPoint
Bucuresti, Romania
Tel.: +4 727.767.123
Email: alina.slapciu@smartpoint.ro
Web: www.smartpoint.ro
Mai, 2018,
Foto-Magazin.ro


www.worldphoto.org/press
www.worldphoto.org/2018exhibition

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 8 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 10 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 11 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 11 zile, la ora 06:52
ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 13 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate