Prima pagina | Stiri | Flash | Fotoblog | Fototehnica | Fototutorial | Portofolii | Fotolocatii | Foto pro | Despre fotografie | Resurse | Fotomarket

www.foto-magazin.ro
Realizat de fotografi, pentru fotografi.

FAQFAQ  SearchCauta in Forum   MemberlistLista Membrilor   UsergroupsGrupuri de Utilizatori   RegisterInregistrare 
  ProfileProfil   Log in to check your private messagesMesaje Personale   Log inLog in 
Aparat Nikon

Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Aparate foto clasice
View previous topic :: View next topic  
Author Message
spatar ovidiu
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User

PostPosted: Jul 09, 2010 7:35 pm    Post subject: Aparat Nikon Reply with quote

Ma tenteaza tare sa imi iau un aparat Nikon.Momentan detin un Petnax ME care imi place este usor de folosit mai ales pe strada.Sotia vrea si ea un aparat pe film si m-am gandit sa il las acesta ei si sa incep cautarile dupa un Nikon.Despre unele stiu mai multe despre altele mai putin.De la FE incoace pot sa zic ca ma atrag mai multe modele.Cel mai mult imi place fotografia de strada si sa sa surprind oamenii in diverse ipostaze si potretele bine si peisajele dar peisaje nu am foarte des ocazia sa fac strada si portretele fiind mult mai accesibile.Nu stiu ce aparat sa aleg si as avea nevoie de ajutorul cunascatorilor.Imi trebuie un aparat rezistent nu prea imi place sa tot fiu super atent sa nu se atinga cumva ca cine stie ce poate pati.Achizitia o voi face de pe ebay 90% si nici nu ma grabesc.Sunt dispus sa dau aproximativ 1000 de lei pe un aparat.Nu ma intereseaza greutatea lui dar sa stiu ca nu ma lasa usor.
O lista ar cam fi asa:
-FE,FM,FM2 parca fac aceeasi treba cu mici diferente
-FE2 si FM3a cel din urma mult mai scump cam la aceleasi optiuni
-F4s si F100 din lista celor cu autofocus.
Astept sugestiile voastre care sa ma ajute in alegerea care va urma.
Multumesc!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ggl
Senior
Senior

PostPosted: Jul 09, 2010 8:47 pm    Post subject: Re: Aparat Nikon Reply with quote

spatar ovidiu wrote:
FE,FM,FM2 parca fac aceeasi treba cu mici diferente

Da si nu chiar. FM si FM2 sunt cam la fel. Mecanice, adica auto-nimic. Pui tu toul manual. FE si FE2 sunt electronice.

Quote:
FE2 si FM3a cel din urma mult mai scump cam la aceleasi optiuni

FM3a nu merita. E prea scump iar din punctul de vedere al utilizatorului e identic cu FE2. Iti cumperi doua FE2 cu banii de un FM3a.

Quote:
F4s si F100 din lista celor cu autofocus.

F4 la fel de mare si chair mai greu decat anumite aparate de format mediu 6x7. Asta cu gripul cel mai mic, MB-20 (~1,2 kg fara baterii si obiectiv). Daca vrei o piatra de moara de gat, atunci ia-ti un F4, insa ai sa-l lasi acasa. Vizorul e mare si de calitate foarte buna, la fel si aparatul. F100 are geamul mat cam la fel de mare, insa nu atat de fain ca si F4. La F4 e interschimbabil, ai vreo 10 variante de ecrane mate din care sa alegi. F4 are prisma interschimbabila (exista doua prisme si un vizor pentru brau pentru el). F4 nu-l prea poti folosi cu obiective de tip G fara inel de diafragma (merge dar nu ai cum sa reglezi diafragma), F100 da. La F100 autofocusul e simtitor mai rapid. Si ala greu al naibii (860g), insa mai usor decat F4. Pe strada nu prea ai ce cauta cu astea ca sperii oamenii.

Prin urmare iti recomand astea, in ordinea greutatii: FG, FM10, FE10, FE, FE2, FM, FM2, FA, F3. FG-ul cel mai mic si mai usor. E cam la fel de mic ca si Pentaxul ME. Plastic fantastic. Mie mi-a placut. Vizorul nu e nustiuce dar e ok. FE10 si FM10 sunt variantele ieftine de FM2 si FE2. Modele decente si capabile si alea, insa mai ieftine; constructia si finisajele pe masura. Restul, toate au ecrane mate interschimbabile. Inafara de F3 care are o gramada (peste 20?), restul au 3 variante fiecare. Ultrasuficient. F3-ul e o alta piatra de moara (>700g in functie de prisma care o pui pe el) insa si ala are un vizor foarte bun, mai ales varianta grea, F3HP.

Vezi si astea:
http://www.dantestella.com/technical/fg.html
http://www.dantestella.com/technical/nikonslr/nikonslr.html
http://www.dantestella.com/technical/f4.html
Back to top
spatar ovidiu
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User

PostPosted: Jul 10, 2010 11:08 am    Post subject: Reply with quote

@ggl Multumesc mult pt ajutor!
Cea mai grea decizie de luat va fi intre focusul manual si focusul automat.Ma tenteaza foarte tare F100 dar din ce am apucat eu sa citesc despre el nu mi s-a parut ca este chiar foarte fiabil iar o eventuala problema nu va usor de remediat .Daca ar fi sa aleg emotional sa zic asa as alege F4s pt ca imi place cel mai mult si cum arata este rezistent dar are ca minus greutatea.Dupa putin studiu am reusit sa restrang lista:
-Manual focus FG,FE2,FA
-autofocus F4s si F100.F5 nu prea am cum sa il iau la acesti bani.
Back to top
nikonD300
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User

PostPosted: Jul 21, 2010 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

F100 mi se pare cel mai ok pentru ca totushi are AF, am tras o gramada de cadre shi pe manual focus dar parca un AF iti usureaza munca.
doar andrei
Senior
Senior

PostPosted: Jul 22, 2010 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

spatar ovidiu wrote:
@ggl Multumesc mult pt ajutor!
Cea mai grea decizie de luat va fi intre focusul manual si focusul automat.Ma tenteaza foarte tare F100 dar din ce am apucat eu sa citesc despre el nu mi s-a parut ca este chiar foarte fiabil iar o eventuala problema nu va usor de remediat .Daca ar fi sa aleg emotional sa zic asa as alege F4s pt ca imi place cel mai mult si cum arata este rezistent dar are ca minus greutatea.Dupa putin studiu am reusit sa restrang lista:
-Manual focus FG,FE2,FA
-autofocus F4s si F100.F5 nu prea am cum sa il iau la acesti bani.

Eu am f100 si imi place sa fotografiez si pe strada. Iti zic ca este (dintre optiunile tale) cea mai buna varianta. Chiar daca ti se pare simplu, un manual focus pe strada te incetineste si in loc sa fi atent sa anticipezi scena, o sa te uiti la detalii de focusare. Iar daca chiar vrei focus manual asa de "chichii", iti dai f100-ele pe manual si gata..
View user's profile Send private message
spatar ovidiu
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User

PostPosted: Jul 30, 2010 4:18 pm    Post subject: Reply with quote

Am scris si in alt topic despre faptul ca am luat pana la urma un F100.O sa incerc in acest topic sa mai aflu cate ceva despre el.Prima intrebare ar fi legata de blitz.Am inteles ca ar merge pe el si un SB600 dar am gasit un SB28 la 300 lei.Ce sa fac?Merita SB 28 sau sa iau mai bine SB600 deoarece permite sa fie folosit si pe digital?As avea nevoie cat de repede de o parere avizata pt a nu pierde oferta cu SB 28 in cazul in care ar fi mai indicat.Multumesc!
Back to top
ggl
Senior
Senior

PostPosted: Jul 30, 2010 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

Cum crezi. SB-28-ul merge perfect pa F100, insa nu merge pe digital in mod TTL, deci va trebui sa-l folosesti pe manual. Insa la 300 lei e de 3x mai ieftin decat SB-600. Tu decizi daca merita sa dai acum suma asta pe blitz sau mai bine iti tii banii ca sa-ti iei un alt blitz care merge si pe digital. SB-28-ul are valoare mica de revanzare, tocmai din cauza ca nu merge in mod TTL pe digitale. Inafara de asta, daca nu e nou sau putin folosit poate fi si obosit becul.

Eu mi-as tine banii si as lua nu un SB-600, ci un Metz mecablitz 48 AF-1 digital, nou. Costa cam 80% din pretul unui SB-600 si face exact acelasi lucru. In plus are si firmware upgradabil.

Last edited by ggl on Jul 31, 2010 12:04 am; edited 1 time in total
Back to top
spatar ovidiu
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User

PostPosted: Jul 30, 2010 6:23 pm    Post subject: Reply with quote

Multumesc mult!Deci un Metz 48 poate sa faca cel putin acelasi lucru ca si un SB 28 pe F100 plus utilizarea pe digital?
Back to top
ggl
Senior
Senior

PostPosted: Jul 30, 2010 11:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ca sa nu mai intram in detalii inutile: merge pe F100, iar pe digital face tot ce iti face SB600 plus lucruri in plus (poti sa-i actualizezi firmware-ul, nu e asa zgomotos, GN mai mare, 8 trepte de putere in loc de 7, zoom pana la 105 mm in loc de 85 mm).
Back to top
spatar ovidiu
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User

PostPosted: Jul 31, 2010 10:01 am    Post subject: Reply with quote

Multumesc mult!Am inteles.Poate vi se par aiurea unele intrebari dar incerc sa inteleg cat mai corect.
Exista cumva un manual in limba romana pt F100?
Back to top
ggl
Senior
Senior

PostPosted: Jul 31, 2010 10:15 am    Post subject: Reply with quote

Eu nu stiu sa existe.
Back to top
spatar ovidiu
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User

PostPosted: Aug 02, 2010 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

M-am descurcat pana la urma.Cat de performant este focus tracking-ul lui F100?
Back to top
ggl
Senior
Senior

PostPosted: Aug 02, 2010 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

Suficient de bun pentru curse de cai, caini, etc. Depinde si ce obiectiv folosesti.
Back to top
spatar ovidiu
Level 2 Forum User
Level 2 Forum User

PostPosted: Aug 02, 2010 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

Din ce inteleg eu inseamna ca este bun.Ma intereseaza in mod special trackingul pt sport si masini.Obiectiv deocamdata 70-300 VR.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Aparate foto clasice All times are GMT + 3 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum