Prima pagina | Stiri | Despre fotografie | Dictionar foto | Flash | Foto pro | Foto tehnica | Foto tutorial | Fotolocatii | Fotomarket | Laboratoare | Resurse | Tips & Tricks

www.foto-magazin.ro
Realizat de fotografi, pentru fotografi.

FAQFAQ SearchCauta in Forum MemberlistLista Membrilor UsergroupsGrupuri de Utilizatori RegisterInregistrare
ProfileProfil Log in to check your private messagesMesaje Personale Log inLog in
ce anume e important intr-o fotografie?

 
Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Estetica fotografiei
View previous topic :: View next topic  
Author Message
neamarin
Level 4 Forum User
Level 4 Forum User


Joined: 27 May 2008
Posts: 632

Location: kuwait

PostPosted: Mar 24, 2018 8:40 am    Post subject: ce anume e important intr-o fotografie? Reply with quote

Salut, prieteni,

sunt un batran si vechi colaborator al acestui loc drag mie, pe ai carui moderatori nu pot decat sa-i stimez si iubesc. Ma intorc aici dupa cativa ani mai ''grei'' - pentru mine.

Intrebarea mea din titlu este importanta. Pentru ca, atunci cand gasesti raspunsul, ai raspunsul pentru investitia in aparatura (hai sa-i spunem ''tehnica'').

Pe scurt: vrei mariri la *doi metri*? Atunci baga banul in aparate si obiectivele care fac fatza. ''Vezi'' pe net? Sau, dai la ''hartie'' pe A4? Aici cam toate merg, asha ca e bine sa mergi pe *cam oricare* obiectiv, ashadar, pe *cel mai ieftin*.

Intrebarea cu pricina (din titlu) are un raspuns *clar* - subiectul. Restul? Adica ''executzia'', vine pe urma si e intim legat de subiect, cum o bine stitzi.

Moa? Sunt, sa spunem, un *amator* (nu e deloc de lepadat, amatorismul, pentru ca de multe ori amatorii reushesc fotografii maui bune decat profesionishtii - asta doar pentru ca pregatesc mai dihai, pentru ca au timp shi pentru ca o fac *din pura placere*) ''bogat''.

Adicatelea, de vreo 27 de ani, mi-am permis sa-mi cumpar obiectivele/aparatele mai bune, punand bani de o parte pentru chestia asta (mda, nevasta care nu intreaba & nici nu trebuie a shti), cam odata la doi ani.

Ce-am observat? Ca nu Zeiss-urile, nu Nikoanele de top, nu Sigmele trasnet mi-au ''dat'' fotografiile care-mi plac (mie) mai mult ci nishte zoom-uri ''amarate'', mai ieftine, care mi-au permis a ''prinde'' clipa.

Sunt sigur ca intelegetzi, de aceea scriu aici. Nu scriu nimic nou, nu pusei eu coada la pruna...

Ca sa revin - pentru ca sunt matematician de o viatza. In matematica, considerata de multzi o arta, in fotografie, matra-i aceeashi: cat mai simplu & cat mai pertinent. Daca in mate doresc maximum de simplitate, de elegantza, kinimum de *explicat*, ceva care vine ''natural'', la fel e cu fotografia. E, anume, ceva anume, in *simplitate*, care atrage. E marca genialitatzii. A lucrului *bine facut*. Daca-m mate e mai greu de ajuns acolo, in fotografie e muuult mai ushor. Punetzi accentul pe *subiect*. Punetzi subiectul sa ''cante''. Sa dea de gandit. Sa dea un pumn in stomac...

O repet: subiectul! restul? Ca aparatul nu-i ultimul racnet? Ca, obiectivul nu are nush ce agerime? NU conteaza. Nu conteaza defel cata vreme va ati pus imaginatzia, va atzi pus sufletul in acea fotografie.

Cu drag, tuturor,

Nea Marin
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.foto-magazin.ro Forum Index -> Estetica fotografiei All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum