Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Cadouri digitale - Craciun 2005

Apropierea Sarbatorilor de iarna deschide sezonul cadourilor pe care fiecare le face celor dragi. O camera fotografica este nu numai un cadou foarte apreciat, dar fiecare fotografie este cel putin o ocazie de rememorare si de bucurie.

Explozia din ultimii ani a camerelor foto digitale si scaderea preturilor acestora permite ca tot mai multi utilizatori sa aiba acces la modele din ce in ce mai perfectionate, cu tot mai multe functiuni. Fiecare producator incearca sa lanseze modele care sa vizeze sectorul de piata cel mai important: al cumparatorului neprofesionist. In aceasta grupa, exista cel putin trei categorii:

  • utilizatorul ocazional de aparate fotografice, care doreste o camera cat mai simplu de utilizat si care sa aiba cat mai multe, daca nu chiar toate functiunile automatizate;
  • o a doua categorie de utilizatori, interesati de domeniul fotografic, doresc modele de camere care sa permita inregistrarea de fotografii in conditii cat mai variate;
  • in fine, o a treia categorie, cea a pasionatilor, sunt interesati de modele cat mai perfectionate, capabile de setari multiple, de finete, cu multe accesorii, si cu care sa realizeze fotografii de calitate ridicata.

Asa incat ne-am gandit sa cercetam si in acest an, piata romaneasca din domeniul fotografic digital, incercind sa alcatuim o grupare de aparate si accesorii foto care sa intereseze toate cele trei categorii de utilizatori amintite mai sus.

De asemenea, intr-o pagina separata, am prezentat pe scurt, cateva dintre cele mai utile accesorii pentru fotograful care foloseste tehnologia digitala: trepiede, genti si rucsacuri, acumulatori si incarcatoare, dispozitive de stocare si prezentare a imaginilor.

Clasamentul nu este nici absolut si nici valoric. Desigur ca intr-o serie limitata de materiale nu se pot cuprinde toate produsele dintr-o categorie.

Pentru a usura o mai buna informare a cititorilor nostri, la fiecare produs am introdus datele necesare pentru informarea suplimentara: vanzatorul de pe piata romaneasca, adresa site-ului web, adresa de e-mail si numarul de telefon.

 

Inainte de a va decide asupra unei achizitii, ar fi bine daca ati parcurge cateva etape:

  1. Stabiliti un buget! Este adevarat ca o camera foto mai scumpa va ofera un zoom mai puternic, are o rezolutie mai mare si numeroase posibilitati de exploatare, dar achizitia nu trebuie sa va goleasca complet contul din banca.
  2. Daca aveti deja o camera foto digitala si vreti sa va luati una mai moderna, poate ca ar fi bine sa studiati mai intati modelele care utilizeaza acelasi format de cartela flash si eventual poate fi alimentata cu baterii in format AA. Refolosind aceste accesorii, puteti economisi o suma oarecare de bani.
  3. Cat de amplu sa fie zoom-ul? Daca fotograful ce va folosi camera este interesat de imagini de familie, un zoom 2 sau 3 x este suficient; pentru fotografie in exterior un zoom mai amplu, in jur de 5x este de mare ajutor; pentru fotografia animalelor salbatice sau pentru fotografia sportiva, un zoom 10 x este aproape imperativ.
  4. In privinta accesoriilor, un set de acumulatori de rezerva va asigura o zi linistita de fotografiere, o geanta sau un rucsac protejeaza investitia dvs. de intemperii si de praf, iar trepiedul este recunoscut de toata lumea ca fiind cel mai util accesoriu foto.

Vezi propunerile de cadouri pentru:

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 36 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 38 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 39 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 39 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 41 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate