Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Tamron 18-250 mm Di-II LD ASL IF Macro

  Cuprins:

1. Introducere
2. Testare in laborator
3. Testare in teren
4. Concluzii
5. Galeria de imagini
Articol sponsorizat de:

f64_banner.jpg


3. Testare in teren
Exasperati de caldura de afara din aceasta vara, am luat legatura cu Dl. Octav Chivulescu si am plecat, impreuna cu familia, cateva zile, la pensiunea sa - "Piatra alba" -, de la Fundata. Desigur ca in bagaje am luat si obiectivul Tamron 18-250 mm! Dupa aproape trei ore de calatorie cu masina, ajungem la destinatie.

Fundata_27.jpg

In comparatie cu cele aproape 40 grade de la campie, temperaturile de aici erau de-a dreptul ireale! Fundata este un sat tipic de munte, cu gospodarii risipite pe dealuri si vai, situat intre muntii Bucegi, la est si Piatra Craiului, la vest.

Fundata_12.jpg

Desigur ca, imediat dupa ce am despachetat, am plecat la o plimbare "fotografica" prin sat. Soarele se apropia de asfintit si umbrele se lungeau pe sol vazind cu ochii.

Fundata_08.jpg

Fanetele coborau din varfurile dealurilor inconjuratoare pana in usa caselor din sat. Vremea ceva mai intarziata decat la campie, adusese in floare toate ierburile, si o data cu ele, si ocazia testarii proxifotografiei cu obiectivul meu.

Fundata_05.jpg

A doua zi dimineata, m-am trezit cu noaptea-n cap, sa prind rasaritul de soare peste Piatra Craiului. Gazda ne informase si isi ceruse scuze pentru modul in care scara interioara, pe care coboram din camera noastra, ne dadea "buna dimineata"; avizat, am incercat sa pasesc cat mai usor, mai ales ca era deabia 5 si jumatate, iar vila plina de oaspeti. Inutil! Vigilenta, scara urla parca mai tare ca in seara precedenta, cand urcasem in camera. Am iesit repede, in drumul principal al satului; prin sat - nici tipenie! Iau pieptis un delusor care-mi ofera o buna perspectiva asupra culoarului Rucar - Bran si asupra masivului Piatra Craiului, intru pe faneata unui crestin, instalez trepiedul si incep sa fotografiez. Soarele urcase binisor pe cer si lumina casele din vale.

Fundata_15.jpg

Intre doua repireze de declansari, scot un sandwich, pregatit de cu seara, si incep sa maninc. Nu apuc sa iau doua - trei imbucaturi, ca dulaii de pe proprietatea pe care ma aflam, ma simt de departe, incep sa latre si sa alerge spre mine. Ma opresc din mancat si evaluez situatia: trepiedul era ocupat de aparat, monopodul il uitasem la vila, terenul pe care ma aflam nu avea nici macar o pietricica... Ma asez jos, pe pamant, iar faneata necosita aproape ca ma acoperea. Dar cainii isi stiau meseria! Dupa nici doua minute, apar amandoi, unul se opreste la vreo 5 metri de mine, celalalt, strategic, mai departe. Curajosul, mirosind a mancare, incepe sa dea din coada si se uita cu jind la sandwich-ul meu. Ii dau o coaja, apoi inca una, apoi un pic de carne, si tot asa pana cand terminaram in buna pace intregul sandwich!

Fundata_16.jpg

Nici una nici doua, prieteni fiind acum, cainele vine si se aseaza tocmai intre picioarele trepiedului! Cu miscari lente, recuperez din buzunar servetelul in care impachetasem gustarea de dimineata si ademenesc cainele afara, ca doar venisem sa fac poze!

Fundata_17.jpg

Lumina buna trecuse... strang echipamentul si plec. Lumea din sat se trezise si se apucase de treaba.

Fundata_14.jpg

Fiecare cu ale lui! Eu venisem pentru floricele dar localnicii mi le taiau de zor!

Fundata_07.jpg

Doar pietroaiele, pravalite de pe culmi, nu prezentau nici un interes agricol.

Fundata_25.jpg

Dar cum orice lucru bun, are si un sfarsit, asa si sederea noastra la Fundata s-a ispravit... Ne-am luat ramas bun de la distinsele gazde, ne-am incarcat bagajele in masina si am pornit spre casa. La iesirea din sat am aruncat o ultima privire spre locurile unde am petrecut un minunat sfarsit de saptamana.

Fundata_29.jpg

Pe masura ce coboram de la munte, temperatura crestea parca inadins ca sa ne faca in necaz si ca sa ne aminteasca - a cata oara? - ca orice lucru bun se plateste!


Galeria de imagini - >


 

< - Pagina precedenta . . . . . Pagina urmatoare - >

 

Pentru comentarii va rugam sa accesati aceasta pagina...

 

Calin-Stefan Ragalie
© Foto-Magazin
iulie 2007
Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Rumoare la Samsung »
   de Ancuta
   azi, la ora 08:40
Rumoare la Canon 2 »
   de Dorian
   acum 2 zile, la ora 19:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Nikon
   acum 2 zile, la ora 08:53
Leica pregateste
ceva »

   de Luck
   acum 6 zile, la ora 01:14
Unde sa invatam? »
   de Avram
   acum 8 zile, la ora 09:28

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127292 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate