Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Casio Exilim EX-F1


1. Introducere
2. Descriere generala
3. Caracteristici tehnice


In perioada actuala, fiecare producator se uita cu mare atentie la ceilalti si incearca sa implementeze, cat mai curand posibil, ultimele inovatii ale concurentei. Adversarii de la compania X au adaugat Face Detection? In doar cateva luni, Face Detection apare la toti ceilalti! Compania Y a lansat un aparat cu un zoom foarte mare? Imediat, toti ceilalti produc aparate cu aproape acelasi interval de zoom.


Casio incearca sa deschida un nou drum, prin lansarea lui Exilim EX-F1, aparat capabil de cadente foarte mari la fotografie. Casio a imbinat un senzor de mare viteza de tip CMOS cu un procesor LSI si cu o memorie on-board de mare capacitate, pentru a realiza un aparat foto digital capabil de performante uluitoare : fotografii in cadenta de pana la 1.200 cadre/secunda!
Camerele foto profesionale realizeaza fotografii in rafala de pana la 10 imagini/sec. Casio realizeaza fotografii la rezolutia maxima cu o cadenta de 60 cadre/sec!casio_exf1_11.jpg


Blitzturile care doteaza camerele foto de larg consum sunt realizate cu tuburi de descare in gaze si condensatoare electrolitice care au nevoie de ceva timp pentru reincarcare. Casio a utilizat suplimentar LED-uri ca sursa de lumina si a obtinut o cadenta de fotografie cu blitz cu descarcare in gaze rare de pana la 7 cadre / sec, iar cu LED-urile de pana la 60 imagini / sec!


Si, nu in ulitmul rand, Casio EX-F1 poate filma la rezolutie High-Definition cu o cadenta de 60 imagini / sec si sunet stereo, stabilizare de imagine si posibilitatea de a modifica distanta focala (zoom) in timpul filmarii!


Datorita capacitatilor neobisnuite ale lui EX-F1, corpul camerei trebuie si chiar are mai multe butoane de control decat alte camere din clasa sa. Pe panoul superior apar doua rotite de control si, in plus, pe obiectiv se afla un inel de control multifunctional, care poate servi, la alegere, pentru modificarea distantei focale a obiectivului, pentru schimbarea frecventei la filmare / fotograferea rapida sau pentru focalizarea manuala.casio_exf1_12.jpg


Cantitatea mare a memorie interne a aparatului permite o noua functie: apasarea pe jumtate a butonului declansator duce la inceperea inregistrarii de fotografii, cu o cadenta de 60 cadre / sec, timp de doua secunde; daca butonul declansator este mentinut in aceasta pozitie, imaginile mai vechi sunt eliminate, pentru a face loc celor mai noi. In fotografia de actiune, si in special cea sportiva, deseori momentul culminant este ratat, dar nu si cu EX-F1. Puteti revedea si salva fie imaginea perfecta, fie intreaga secventa de imagini disponibile in memoria camerei.

 Pagina urmatoare - >

 Pentru comentarii, va rugam sa accesati aceasta pagina - >

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Kodak - ce
urmeaza? »

   de Taxon
   azi, la ora 18:35
Sony pregateste
ceva »

   de Dorian
   acum 4 zile, la ora 20:44
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 4 zile, la ora 07:14
Bancuri cu si
despre fotografi »

   de Dorian
   acum 6 zile, la ora 11:24
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 8 zile, la ora 20:08

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127281 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate