Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Incarcatorul de acumulatori La Crosse RS-700

Incarcatorul La Crosse RS-700 este destinat incarcarii rapide si corecte a acumulatorilor Ni-MH sau NiCd in formate AA si AAA. Alimentarea este realizata de la priza, in intervalul 100 - 240 V. Utilizatorul poate seta practic toti parametrii de incarcare si dispune de patru modalitati de incarcare, ajustabili separat pe fiecare element.

 

1. Descriere generala
- utilizatorul poate alege curentul de incarcare, intre 200 si 700 mAh, separat pentru fiecare dintre cei patru acumulatori;
- fiecare compartiment de acumulator dispune de un ecran LCD, unde sunt afisati parametrii de stare (tipul de incarcare, curentul, tensiunea, capacitatea acumulatorului, timpul scurs de la inceperea incarcarii);
- detectia supraincalzirii si oprirea incarcarii;
- detectarea acumulatorilor defecti;
- descarcarea acumulatorilor inaintea incarcarii, pentru a elimina efectul de "memorie";
- capacitatea de a efectua mai multe cicluri incarcare / descarcare pentru a reconditiona acumulatorii nefolositi multa vreme.

 

la_crosse_01.jpg

Nota: Acumulatorii Sanyo Eneloop pot fi achizitionati separat.

 

Incarcatorul dispune de trei taste functionale si patru taste pentru selectarea compartimentului de acumulator.

Cu ajutorul celor patru taste se selecteaza acumulatorul / compatimentul asupra carora se doreste a se modifica parametrii de incarcare.

 

la_crosse_02.jpg

 

Prin apasarea tastei Mode se cicleaza printre modurile: Incarcare, Descarcare, Testare si Reimprospatare.
- modul Incarcare (Charge) incarca bateriile pana la capacitatea maxima, dupa care se trece in modul de mentinere a incarcarii;
- modul Descarcare (Discharge) incepe prin descarcarea capacitatii restante in fiecare element dupa care intra automat in modul Incarcare;
- modul Reimprospatare (Refresh) executa mai multe cicluri de descarcare si incarcare, pana cand dispozitivul nu mai detecteaza vre-un spor de capacitate de incarcare; este util pentru acumulatorii care nu au fost folositi o perioada lunga de timp, dar poate sa dureze pana la cateva zile.
- Modul Test analizeaza capacitatea fiecarui acumulator, prin incarcare, descarcare si re-incarcare.

Prin apasarea tastei Display se selecteaza ce tip de parametru va fi afisat pe ecranul LCD: curentul de incarcare (mA), timpul scurs de la inceperea incarcarii (hh:mm), tensiunea in acumulator (V) sau capacitatea actuala din acumulator (in mAh sau Ah), in timpul incarcarii sau al descarcarii.

Tasta Current permite ajustarea curentului de incarcare pentru fiecare element.

 

Caracteristici tehnice:
Tensiunea de intrare adaptor: 100 - 240 V ca
Curent de incarcare: 200 - 700 mA
Curent maxim de incarcare: 3.000 mA
Dimensiuni: 75 x 130 x 35 mm

 

2. Modul Incarcare
In modul Incarcare, curentul impicit furnizat de aparat este de 200 mA. Utilizatorul are la dispozitie si alte doua trepte: 500 sau 700 mA

la_crosse_04.jpg

Dupa insertia unui acumulator in incarcatorul cuplat la priza, pe afisaj vor fi afisate in primele 4 secunde tensiunea prezenta in baterie, apoi, pentru alte patru secunde, "200 mA", curentul de incarcare implicit. In acest interval de 8 secunde, utilizatorul poate apasa butonul Mode pentru a modifica diferitii parametrii de incarcare si tipul de incarcare. Pentru a defila prin lista de moduri de functionare, butonul trebuie apasat 1 sec, dupa care, la fiecare noua apasare se poate trece la "Charge", Discharge", "Test" sau Refresh"; in urmatoarele 4 secunde, putem modifica curentul de incarcare, prin apasarea repetata a tastei Current. Daca nu se apasa nici o tasta, curentul ramane la valoarea implicita (200 mA) si incepe incarcarea.

In timpul incarcarii, prin apasarea tastei Display se afiseaza curentul de incarcare, timpul scurs de la inceperea incarcarii, tensiunea prezenta (V) sau capacitatea prezenta (mAh sau Ah). Dupa terminarea incarcarcarii, se afiseaza mesajul "Full". In continuare, incarcatorul furnizeaza aprox. 5% din curentul de incarcare implicit sau ales de utilizator la incarcare, pentru a compensa autodescarcarea din acumulatori.

la_crosse_05.jpg

 

Note
Curentul maxim de incarcare disponibil pentru compartimentele 2, 3 si 4 nu poate fi mai mare decat cel din compartimentul 1. De exemplu daca pentru compartimentul 1 ati selectat 500 mA, urmatoarele compartimente pot primi maxim 500 mA. De aceea, este bine sa plasati in primul compartiment acumulatorul care necesita cel mai mare curent de incarcare. Pentru a anula aceasta limitare, trebuie sa scoateti din lacasuri toti cei patru acumulatori pusi la incarcat.
In cazul in care acumulatorii se incalzesc peste 53 grade C, incarcarea va fi oprita si pe ecran se va afisa "000 mA"; incarcarea va fi reluata doar cand temperatura va scadea sub 53 grade. Daca temperatura creste din nou la 53 grade, trebuie scazut curentul de incarcare. Pentru prima incarcare a unui acumulator nou cumparat, se recomanda incarcarea la 200 mA.

 

3. Modul Descarcare
In acest caz, acumulatorii vor fi descarcati de energia restanta, dupa care vor fi automat incarcati pana la capcitatea maxima, in scopul evitarii efectului de "memorie".
Pentru a comuta in modul Descarcare, se apasa in primele 8 secunde de la introducerea acumulatorilor in compartimentele de incarcare, a tastei Mode timp de o secunda. Apasarile ulterioare permit rularea prin modurile "Charge" "Discharge", "Test" si "Refresh". In urmatoarele 8 secunde, utilizatorul poate modifica curentul de descarcare, prin apasarea tastei Current.

la_crosse_06.jpg

Curentul de descarcare este jumatate din cel de incarcare. De exemplu, daca alegeti un curent de descarcare de 350 mA, cel de incarcare va fi de 700 mA.

Dupa perioada de descarcare, urmeaza cea de incarcare, la sfarsitul careia este afisat mesajul "Full".

 

4. Modul Reimprospatare
Acumulatorii vechi sau cei care nu au fost reincarcati multa vreme, necesita reimprospatare. In timpul acestui mod de incarcare, acumulatorii sunt descarcati si reincarcati de mai multe ori, pana cand procesorul incarcatorului nu mai constata un spor de capacitate.
Pentru intrarea in modul Reimprospatare (Refresh) trebuie apasat in mod repetat butonul Mode, pana cand este afisat modul "Refresh".

In continuare, utilizatorul poate alege curentul de descarcare, sau poate lasa valoarea implicita. Curentul maxim de incarcare este de 700 mA. Datorita procedurilor consumatoare de timp de descarcare si reincarcare (pana la 50 incarcari-descarcari), ciclul complet de reimpospatare poate dura mai multe zile.

 

5. Modul Test
In modul Test, acumulatorii sunt incarcati complet si apoi descarcati complet, pentru a etermina capacitatea fiecaruia. In final, acumulatorii vor fi incarcati complet pana la capacitatea anterior determinata.
Pentru a selecta modul Test, se apasa in mod repetat pe tasta Mode pana cand "Test" este afisat.

la_crosse_07.jpg

Utilizatorul poate selecta curentul de incarcare, prin apasarea tastei Current, in primele 8 secunde de la insertia acumulatorilor, in intervalul 200 - 700 mA

La sfarsitul oricarei modalitati de incarcare, incarcatorul reduce automat curentul de incarcare la aproximativ 5% din curentul de incarcare (implicit sau ajustat de utilizator), iar pe ecranul LCD se afiseaza mesajul "Full".

 

Durata incarcarii unor acumulatori complet descarcati (valori medii)

Curent de incarcare
200 mA
500 mA
700 mA
Capacitate acumulator mAh
700 AAA
4 ore
1,5 ore
68 min
1.000 AAA
6 ore
2,5 ore
1,5 ore
1.800 AA
11 ore
4 ore
3 ore
2.000 AA
12 ore
4,5 ore
3,5 ore
2.700 AA
16 ore
6 ore
4,5 ore

 

5. Concluzii
Dupa ce mi-am reimprospatat toate cele 6 seturi de acumulatori Ni-MH, pot spune ca incarcatorul La Crosse RS-700 este foarte util, chiar si celor care nu folosesc intensiv acumulatorii din dotare.
Ce mi-a placut:
- permite incarcarea acumulatorilor de tip Ni-Cad sau Ni-MH, in format AAA sau AA,
- multiplele protectii (protectie termica, protectie la scurtcircuit, detectarea elementelor defecte, detectarea insertiei inversate a acumulatorului, dupa terminarea incarcarii se mentine un curent minim pentru compensarea autodescarcarii,
- protectiile actioneaza individual, pe fiecare compartiment,
- afisarea de informatii exhaustive pe ecranele LCD.

 

Produsul pentru testare ne-a fost furnizat de firma P Plus 2002 srl. Pentru mai multe detalii, accesati pagina produsului.

Modelul superior, La Crosse RS-900 incarca cu pana la 1000mAh/canal pentru 4 elemente si cu pana la 1800mAh/canal pentru doua elemente.

 

banner_e_acumulatori.jpg

 

Calin-Stefan Ragalie
aprilie, 2010
© Foto-Magazin.ro

 

Bookmark and Share

Comentarii:

Ion GEORGESCU - 28 Apr 2010, ora 11:47
mda.. o fi bun, dar eu prefer combinatia 4x 2700mAH + Digispeed 4 Ultra cu incarcare separata pe fiecare acumulator, de la Ansmann. Ii folosesc pe un 580 EXII intensiv, si dupa 1an am avut probleme cu 1 acum. De ce as avea nevoie de atatea display-uri lcd?

Calin-Stefan Ragalie - 28 Apr 2010, ora 18:01
@ Ion Georgescu: acest incarcator permite nu doar incarcarea separata pe fiecare acumulator, dar curentul de incarcare si modalitatea de incarcare poate fi stabilita pentru fiecare compartiment / element.

cosmin catanescu - 03 May 2010, ora 12:14
acest incarcator poate incarca orice acumulator de 2.700????ni.mh????sau numai de la sanyo respectiv eneloop????(acumulatorii din poza)

Calin-Stefan Ragalie - 03 May 2010, ora 12:25
Acest incarcator este universal; permite incarcarea acumulatorilor Ni-MH sau Ni-Cd, in formate AA sau AAA, cu capacitati de la 200 mAh pana la 3.000 mAh.

cosmin catanescu - 03 May 2010, ora 12:37
merci mult...e super incarcatorul

tos vania - 29 Aug 2010, ora 17:08
foarte interesant incarcatorul! va rog un pret si unde se poate comanda?

andrei stefan - 08 Feb 2011, ora 23:09
Va rog comparati cu: http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&cid=502110&pid=201101

Mihai radu - 02 Mar 2011, ora 01:39
D-le Andrei Ştefan , vă salut ! Aveţi experienţă cu īncărcătorul Voltcraft , ştiţi măcar unde este fabricat , īn Germania sau tot īn China ? Īn privinţa comparaţiei , cel puţin vizual , sunt "Gemene" (produsele) , mamele sunt "Vitrege" (mărcile) . (":)")

Cserey Tibor - 28 Aug 2011, ora 12:08
Buna ziua recent am cumparat un incarcator LaCrosse Rs-700 si doresc sa va intreb ce "mode"imi recomandati pentru un set de acumulatori noi nefolositi(duracell aa 2450mah)pentru prima incarcare multumesc

Florin Costache - 25 Dec 2011, ora 16:07
sunt curios daca pe aparat modelul scris este BC 700, chiar daca pe cutie este RS 700. Am luat un asemenea aparat si sunt un pic dezamagit. Ulterior am mai descoperit si niste greseli gramaticale pe cutie. Multumesc

Zaman Ioan - 27 Jan 2013, ora 10:30
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca La Crosse 700 are si posibilitatea de formatare sau doar de reconditionare. Am cumparat recent un Maha MH-C401FS, insa vreau sa-l returnez deoarece nu sint multumit de el, intrucit se pare ca setarile pt. cele 4 celule de incarcare nu sint identice! Astfel, pun la incarcat acelasi tip de acumulatori 4 buc care au fost folositi in acelasi aparat si care au aceeasi tensiune (1,1v), cei din centru se termina de incarcat aproape deodata, iar cei de pe margine, dupa, la interval de pina la 1,5 ore!!! (pe setarea incarcare lenta la 300mA). M-am gindit la acest La Crosse 700 sau la Maha MH-C9000, acesta din urma vad ca are si functia de formatare, care e binevenita la acumulatorii noi. D-voastra ce-mi recomandati?

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 36 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 38 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 39 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 39 zile, la ora 06:52
Īntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 41 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate