Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Kata Pro-Light Source - primul rucsac creat de Kata pentru VDSLR

Toti mai multi fotografi descopera utilitatea functiei video cu care sunt dotate noile aparate foto. Echiparea corespunzatoare pentru filmare implica o serie de accesorii atasate aparatului, ceea ce face ca pozitionarea acestuia in rucsacurile sau gentile foto standard sa fie dificila.


Sesizand nevoia unui rucsac special pentru acest segment al fotografiei, Kata a creat modelul Source din colectia Pro-Light, care este recomandat pentru un aparat foto cu functie video tip V-DSLR cu toate accesoriile necesare si un laptop de maxim 17 inch.


Kata_Pro_Light_Source_4.jpg


La modelul de rucsac Pro-Light Source KT PL-S-261, compartimentul central gazduieste un VDSLR conectat la sistemul de stabilizare, intreg echipamentul putand fi pozitionat in asa maniera, incat, in functie de "support rig-ul" utilizat, sa se obtina un aranjament mai compact.


Kata_Pro_Light_Source_7.jpg


Spatiile aditionale de depozitare de pe laterale pot fi impartite pentru a organiza confortabil obiective si alte accesorii, peretii putand fi aranjati in functie de echipament. Un buzunar interior aflat pe capac permite depozitarea de echipamentul aditional. In acelasi modul in care se deschide capacul central permite scoaterea doar a aparatul cu support rig-ul atasat, in timp ce restul echipamentului ramane in compartimentele laterale inchise.


Kata_Pro_Light_Source_8.jpg


In ceea ce priveste confortul fotografului, centura de la talie si hamul sunt astfel gandite incat sa preia din greutatea echipamentului, pentru a face mai confortabila purtarea camerei. Sistemul de bretele, precum si modelul in relief de pe spatele rucsacului, alaturi de materialele folosite, asemenea celor utilizate in imbracamintea sportivilor profesionisti, care previn transpiratia, au dus la obtinerea unui rucsac ergonomic si foarte confortabil.


Trepiedul poate fi prins in lateralul rucsacului, prin hamul special, iar un laptop de maxim 17 inch incape in compartimentul dedicat, care il si protejeaza. In plus, in cele doua buzunare laterale pot fi puse fie o sticla cu apa, fie alte accesorii la care este nevoie sa se ajunga repede. Suportul pentru trepied poate fi atasat pe oricare din laterale sau frontal, pentru a echilibra rucsacul. Tot pentru a veni in sprijinul fotografului, sistemul de inserare a trolley-ului permite transportarea rucsacului pe distante mai lungi fara a fi nevoie sa fie purtat in spate.


Kata_Pro_Light_Source_5.jpg


O alta caracteristica importanta a rucsacului este materialul impermeabil "RipsStop" folosit in realizarea acestui care ofera protectie la stropiri accidentale cu apa si ploi usoare. In cazul ploilor torentiale sau a unei perioade indelungate de utilizare a rucsacului in conditii meteo nefavorabile, poate fi folosita husa de protectie care vine odata cu rucsacul. Daca partea neagra protejeaza impotriva ploii, cea argintie reflecta razele soarelui.Kata_Pro_Light_Source_6.jpg


Pentru cei care prefera geanta in locul rucsacului, Kata a creat si varianta Resource-61, in al carui compartiment principal incape un VDSLR cu sistemul de stabilizare. Partitionarea pe doua niveluri, permite depozitarea de obiective sau alte accesorii in compartimentul inferior, iar un laptop de 15.4'' poate fi depozitat in compartimentul special. Asemenea rucsacului, are accesoriu pentru fixarea trepiedului, husa de protectie ploaie-soare si insertrolley.


Kata_Pro_Light_Source_1.jpg


Kata Pro-Light
Noile modele de rucsacuri si genti Kata Pro-Light pastreaza tehnologiile folosite in intreaga colectie, care a fost conceputa pentru a raspunde nevoii fotografilor de a avea un rucsac cat mai usor, fara a face rabat de la calitate sau de la protectia oferita echipamentului fotografic.


Kata_Pro_Light_Source_2.jpg


Inovatii precum Aeriform, o spuma perforata laminata ultra usoara si ranforsata cu menirea de a reduce greutatea generala a rucsacilor, sau Aluminium Skeleton - un cadru din vergele confectionate din aliaj de aluminiu cu rolul de protectie si distribuire a greutatii, fac rucsacurile foarte usoare. La aceasta contribuie si Modi-Vers, sistemul modular de separatoare Aeriform, care permite eliminarea elementelor de separare si accesoriilor, precum curele si pouch-uri, care nu sunt necesare.


Kata_Pro_Light_Source_3.jpg


Tot pentru a reduce greutatea, spuma 3D anti-alunecare este folosita si la hamul rucsacului, denumit sugestiv Gecko, acest material avand avantajul oferirii unei suprafete moi care se muleaza perfect pe forma umarului.
Asemenea tuturor echipamentelor Kata si seria Pro-Light beneficiaza de 5 ani de garantie, care poate fi prelungita prin respectarea conditiilor mentionate pe site-ul producatorului www.kata-bags.com.


Reprezentant Kata in Romania - Simus Trading/Photsetup


 


Logo_Tagline_Yellow.jpg

 


© Marcella Dragan
marcella.dragan@photosetup.ro


Foto-Magazin.ro
decembrie, 2010

 


Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 36 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 38 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 39 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 39 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 41 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate