Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Light Up Your Imagination - Luminile LED de la Manfrotto

Panourile cu LED sunt cea mai noua tehnologie in ceea ce priveste sistemele de lumini ce pot fi folosite atat pentru aparatele foto DSLR, bridge sau compacte, cu sau fara cu functie de filmare, cat si pentru camerele video. Acestea ofera o modalitate simpla si usoara de iluminare a subiectului, fie ca este vorba de fotografie sau filmare, dand frau liber creativitatii fiecaruia. Manfrotto ramane fidel calitatii cu care si-a obisnuit clientii si propune o noua gama de panouri LED, caracterizate prin tehnologie de ultima generatie si atentia deosebita la design. Gama de Panouri LED Manfrotto este realizata in colabrare cu binecunoscuta firma americana - Lite Panels care produce panouri LED profesional, fiind dealtfel, prima companie in lume care a introdus pe piata conceptul Panou LED in domeniul iluminarii video.


Spre deosebire de alti fabricanti de surse LED, Manfrotto rebuteaza peste 70% din LED-uri pentru a pastra in fabricatie doar acele LED-uri care se ridica la nivelul tehnico-calitativ al exigentelor Manfrotto. Cu alte cuvinte, Manfrotto a lansat luminile LED numai dupa o atenta expertiza tehnica si nenumarate teste pentru a fi siguri ca noile extensii de brand vor face fata cu succes in randul fotografilor cat si al videografilor.


intro.jpg


Panourile LED sunt o revolutie in gama de lumini oferita de Manfrotto, atat prin prisma noutatii acestora, cat si prin nivelurile diferite de performanta si functii oferite. De la cele mai simple modele, dedicate entuziastilor pana la cele mai sofisticate create pentru utilizatorii experimentati, Manfrotto LED sunt caracterizate prin calitate, usurinta in folosire si functionalitate. Panourile sunt usor de pozitionat pe aparatul foto sau camera video, in special datorita faptului ca sunt mici si foarte usoare. In plus, deoarece lumina data de leduri este foarte concentrata, se poate controla foarte usor cu ajutorul dimmer-ului inclus la fiecare model mai putin modelul Pocket.


Gama de LED-uri Manfrotto este destinata aparatelor foto, cu sau fara functie de filmare si camerelor video, oferind functionalitate, rapiditate in functionare si o greutate redusa. Gama de lumini include 6 modele pe care le vom prezenta in detaliu in continuare.


POCKET 12
Pocket este cel mai mic panou din serie avand 12 LED-uri, foarte usor si compact.


pocket-2.jpg


pocket-3.jpg


Ca si modelele mai mari, calitatea luminii este pastrata ca si temperatura de culoare de 5.600°K. A fost conceput pentru aparatele DSRL, compacte sau bridge cu functie de filmare. Panoul functioneaza cu o baterie tip AAA si poate fi folosit ca lumina aditionala combinata cu Midi/Midi Plus si Maxima, datorita sistemului de modulare, obtinand astfel un panou LED mai mare (vezi date tehnice si pret mai jos in tabel comparativ).


MINI 24
Mini cu 24 de LED-uri ofera o temperatura de culoare de 5.600°K si o lumina uniforma, de calitate.


mini-4.jpg


mini-5.jpg


A fost conceput pentru aparatele DSRL, compacte sau bridge, dar in special pentru aparatele foto cu functie de filmare. Mini include un atasament pentru a putea fi montat pe patina aparatului. Functioneaza cu doua baterii AAA. Un LED de control de este plasat in spate pentru a lumina comenzile aparatul cand se lucreaza pe intuneric. Mini poate fi folosit ca lumina aditionala combinata cu Midi/Midi Plus si Maxima, datorita sistemului de modulare, obtinand astfel un panou LED mai mare.


modul-mare_mic.jpg


Intensitatea lumini continue este reglabila de la butonul de control "dimmer" specific (vezi date tehnice si pret mai jos in tabel comparativ).


MIDI 36
Midi este un panou cu lumina continua, cu 36 LED-uri de inalta calitate la o temperatura de culoare de 5.600°K.


midi-6.jpg


midi-7.jpg


Acest tip de lumina este unul evoluat si performant, destinat a fi montat pe un aparat V-DSRL sau o camera video, fiind conceput pentru noile camere DSRL cu functie de filmare, datorita calitatii fasciculului de lumina emis. Midi include de asemenea pozitia "DUO", adica lumina are doua atasamente de prindere pe patina aparatului asa incat panoul atasat atat orizontal cat si vertical.


panou-vertical.jpg


In plus, ofera posibilitatea modularii cu alte panouri Manfrotto LED pentru a creste cantitatea de lumina. Un LED de control este plasat in spate pentru a lumina comenzile aparatul cand se lucreaza pe intuneric. Intensitatea lumini continue este reglabila de la butonul de control "dimmer" specific. Functioneaza cu patru baterii tip AAA. Contine sistemul de prins pe patina aparatului (vezi date tehnice si pret mai jos in tabel comparativ)


MIDI HYBRID 36 Flash inclus
In plus fata de MIDI, MIDI HYBRID are introdusa si functia de flash, putand trece de la o lumina continua la un blitz cu o putere de 4 ori mai mare comparativ cu cea a fazei continue. In acest mod panoul LED poate oferi o lumina continua pentru filmare, dar poate fi si flash cu puterea specifica unui blitz atunci cand se fotografiaza. In plus, Midi Hybrid are cablu sincron, inclus. Intensitatea lumini continue este reglabila de la butonul de control "dimmer" specific. Contine patru acumulatori si sistemul de prins pe patina aparatului (vezi date tehnice si pret mai jos in tabel comparativ).


MIDI PLUS 36 Gel filter
Fata de modelul MIDI HYBRID, panoul MIDI PLUS prezinta acelasi caracteristici ca mai sus dar in plus, contine si un set de filtre gel si de difuzie, pentru a incalzi lumina sau a schimba temperatura de culoare. De asemenea MIDI PLUS 36 are incorporata o baterie lithium reincarcabila si vine cu un mic cap bila, care poate fi montat fie pe patina pentru blitz a aparatului, fie pe un trepied sau un suport de lumini cu filet 3/8". Intensitatea lumini continue este reglabila de la butonul de control "dimmer" specific. Contine acumulatori si sistemul de prins pe patina aparatului (vezi date tehnice si pret mai jos in tabel comparativ).


MAXIMA
Maxima este produsul de top al seriei de lumini "pe aparat", motiv pentru care inglobeaza toate caracteristicile intalnite la modelele mai mici.


maxima-8.jpg


maxima-9.jpg


Este un panou cu 84 LED-uri de inalta calitate si temperatura de culoare de 5.600°K. O lumina performanta, destinata a fi montata pe un aparat V-DSRL, a fost conceputa pentru noile camere DSRL hibride, datorita calitatii fasciculului de lumina emis si prin introducerea functionarii duale, putand trece de la o lumina continua, la un blitz cu o putere de 4 ori mai mare comparativ cu cea a fazei continue. In acest mod panoul LED poate oferi o lumina continua pentru filmare si puterea specifica unui blitz atunci cand se fotografiaza.
Panoul are incorporat o baterie lithium reincarcabila si vine cu un mic cap bila inclus, care poate fi montat fie pe patina pentru blitz a aparatului, fie pe un trepied sau un suport de lumini cu filet 3/8". Maxima include de asemenea pozitia "DUO", adica lumina are doua atasamente de prindere pe aparat, ceea ce inseamna ca lumina poate fi atasata atat orizontal cat si vertical. In plus, pot fi atasate mai multe panouri Manfrotto LED pentru a creste cantitatea de lumina.


panouri-1.jpg


panouri-2.jpg


Un LED de control este plasat in spate pentru a lumina comenzile aparatul cand se lucreaza pe intuneric. I se pot atasa Midi/Midi Plus si Pocket, datorita sistemului de modulare, obtinand astfel un panou LED mai mare. Intensitatea lumini continue este reglabila de la butonul de control "dimmer" specific. Contine acumulatori si sistemul de prins pe patina aparatului.
Lumina este livrata si cu un set de filtre gel si de difuzie, pentru a incalzi lumina sau a schimba temperatura de culoare (vezi date tehnice si pret mai jos in tabel comparativ).


Tabel comparativ intre modele prezentate
Tabel_comparativ.jpg

  


Mai multe detalii despre produsele Manfrotto: www.manfrottoromania.ro

 


Simus Trading
Show-room: Str. Dr. Anibal Teohari 6, ap1,
sector 5, Bucuresti
Tel: 021 411 65 30
Fax: 021 411 65 88
contact@manfrottoromania.ro
www.manfrottoromania.ro

 

Bookmark and Share

Comentarii:

Vlad F - 21 Sep 2011, ora 09:53
Rabbit in the headlights.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 36 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 38 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 39 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 39 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 41 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate