Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Rucsacul sling Kata Pro-Light 3N1-25

Una din cele mai populare game de rucsacuri/sling de la Kata 3N1, s-a imbogatit anul acesta cu un nou model: 3N1-25 PL. Acest nou model apartine gamei Pro-Light fiind caracterizata de un echilibru optim intre protectie si o greutate redusa a rucsacului.


logo_prolight.jpg


Kata_ProLight_3N1_25_1.jpg


logo_Kata.jpg


Impartit in trei compartimente, 3N1-25 PL ofera posibilitatea depozitarii si transportului echipamentului foto necesar unei sesiuni foto, a lucrurilor personale, care au un spatiu dedicat situat in partea superioara a rucsaculuiĀ si a unui laptop de 12 inch sau iPad, in copartimentul dedicat din spatele rucsacului.


In ceea ce priveste echipamentul foto, in sectiunea dedicata amplasata in partea de jos, poate intra lejer un DSLR cu grip si obiectiv zoom pana in 200 mm atasat, plus inca 3 sau 4 obiective aditionale, in functie de marimea acestora si alte accesorii foto.


Kata_ProLight_3N1_25_2.jpg


In partea superioara a slingului, in compartimentul destinat lucrurilor personale, pot fi depozitate diferite obiecte necesare in fiecare zi sau chiar alte accesorii foto. Un compartiment extrem de util este cel pentru mini laptop, care poate gazdui un model de 12 inch sau un iPad de dimensiuni similare.


Avand feed-back permanent de la fotografi, Kata a adus cateva imbunatatiri acestui nou model. Primele care se vad sunt cele de design. In fata sunt doua buzunare mici, amplasate in partea de jos a slingului. Acestea vin in completarea celor doua buzunare laterale prezente si la modelele seriei DPS, pentru a mari spatiul de depozitare.


Kata_ProLight_3N1_25_3.jpg


O alta modificare este pozitia manerului de prindere care, fata de vechile modele, este amplasat in latul capacului care inchide compartimentul superior al rucsacului. Acest lucru permite o prindere mai buna si mai comoda.


Tot in partea frontala, ca o caracteristica a colectiei Pro-Light, apare lacasul special destinat arcului de otel invelit in spuma, Spine Guard, care este inchis cu un fermoar. Acest arc apara partea frontala a rucsacului de socuri, protejand echipamentul din interior. Fata de modelele anterioare, care aveau protectia realizata prin TST (Thermo Shield Technology), acest arc reduce din greutatea totala a rucsacului.


Un alt lucru in plus fata de modelele colectiei DPS (Digital Photo Series) este includerea in pachet a suportului pentru trepied.


Kata_ProLight_3N1_25_4.jpg


Prezentarea compartimentelor
Compartimentul foto este modular, ceea ce permite o mare libertate de aranjare a echipamentul foto, in functie de dimensiunile acestuia, de accesoriile transportate si de preferintele fotografului. Un alt avantaj este securizarea echipamentului foto, deoarece peretii despartitori pot fi amplasati astfel incat sa fixeze aparatul si obiectivele.


Kata_ProLight_3N1_25_5.jpg


Pentru o functionalitate optima in varianta sling, este indicat ca, dupa alegerea partii de sling preferata (stanga sau dreapta), sa inceapa apoi organizarea echipamentului in compartimentul principal. Aparatura foto care este folosita mai rar se poate depozita in restul spatiului ramas liber, aceasta fiind accesibila din partea opusa a rucsacului. Datorita sistemului modular de pereti, pentru obiective mai lungi sau blitzuri, peretii despartitori pot fi pozitionati pe vertical, pentru a folosi intreaga adancime a rucsacului.


Kata_ProLight_3N1_25_6.jpg


Compartimentul pentru lucruri personale este situat in partea superioara a slingului, avand in interior buzunare pentru telefon si pentru carduri si un buzunar inchis cu fermoar. Compartimentul foto si cel pentru lucruri personale comunica intre ele printr-un perete inchis cu un fermoar, iar atunci cand nu este nevoie de partea foto, acest fermoar poate fi deschis si peretii despartitori indepartati, castigandu-se mai mult spatiu.


Compartimentul de laptop este destinat pentru modele de 12 inch sau iPad-uri de dimensiuni similare. De asemenea el poate fi folosit si pentru depozitarea unor obiecte personale sau accesorii foto, atunci cand nu este necesara transportarea unui laptop.


Conceptul de sling
Accesul la echipamentul foto se face foarte repede, sling-ul permitand deschiderea doar a unui segment din capac si doar pe partea in care este localizat aparatul foto, fara a fi nevoie de deschiderea intregului rucsac.


Kata_ProLight_3N1_25_7.jpg


Sling-ul are un alt mare avantaj, el poate fi purtat atat de dreptaci cat si de stangaci, deoarece permite deschiderea pe doua parti. In varianta sling, cureaua ramasa libera se depoziteaza intr-un buzunar special localizat in spatele rucsacului, pentru a nu incomoda. In versiunea de sling, accesul la echipamentul foto este foarte usor, pentru a scoate aparatul nefiind nevoie sa dea jos din spate slingul ci doar se aduce in fata si se deschide capacul.


Pentru a veni in sprijinul fotografilor, curelele sunt maracte astfel: pentru purtarea ca sling pe dreapta, se foloseste cureaua cu partea din interior rosie, iar pentru stangaci se foloseste cea neagra.


Kata_ProLight_3N1_25_8.jpg


Un alt sistem de prindere a curelelor de umar in "X", permite atat purtarea acestuia ca rucsac, cat si transformarea rapida in sling, atunci cand este nevoie de acces rapid la echipamentul foto.


Kata_ProLight_3N1_25_9.jpg


Kata_ProLight_3N1_25_10.jpg


Daca aceasta pozitie de sling este mult mai usor de folosit si recomandata pentru ture scurte de fotografie sau atunci cand este nevoie sa se acceseze foarte des echipamentul foto, atunci cand trebuie facute calatorii mai lungi este recomandat ca acesta sa fie purtat ca rucsac.


Desi este realizat din materiale impermeabile, care apara echipamentul din interior fata de stropiri accidentale si ploi usoare, slingul este livrat si cu o husa de ploaie care, la nevoie, il imbraca complet, fiind recomandata pentru ploile torentiale, asigurand protectie totala si echipamentului din interior.


Kata_ProLight_3N1_25_11.jpg


Spatele este realizat din materiale profesionale care previn transpiratia. In plus, modelul in relief ajuta la o buna aerisire si circulare a aerului, atunci cand este purtat pe spate.


Kata_ProLight_3N1_25_12.jpg


De asemenea, se poate insera un trolly (optional) pentru situatiile in care se doreste transportul rucsacului pe roti, slingul fiind prevazut cu un dispozitiv special.
Dimensiunile rucsacului 3N1-25 PL sunt acceptate in avion in categoria "bagaje de mana".
Nu in ultimul rand, garantia oferita de Kata este de 5 ani, cu service pe viata.

  


Mai multe informatii despre acest produs, accesati pagina reprezentantului in Romania

 


Reprezentant Kata in Romania:
Simus Trading prin Phtosetup
Show-room: Str. Dr. Anibal Teohari 6, Ap.1,
sector 5, Bucuresti
Tel: 021 411 65 30
E-mail: office@photosetup.ro
www.photosetup.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 36 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 38 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 39 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 39 zile, la ora 06:52
Īntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 41 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate