Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Noile camere foto digitale Sony Alpha99 NEX-5R si NEX-6

Cuprins general:
1. Introducere
2. Sony NEX-5R
3. Sony NEX-6
4. Sony SLT Alpha 99
5. Sony SLT Alpha99 - accesorii si caracteristici tehnice

Sony NEX-5R
Sony NEX-5R introduce functia "Fast Hybrid AF" si conectivitatea Wi-Fi - Calitate de DSLR a imaginilor si clipuri video Full HD cu noul senzor de imagine APS-C de 16,1 megapixeli efectivi
- Noul autofocus rapid de tip hibrid pentru autofocalizare precisa si rapida in orice situatie; autofocus similar DSLR-urilor pentru fotografierea cu pana la 10 cadre pe secunda
- Ecran LCD cu inclinare de pana la 180° intr-un body ultra-compact
- Ecran tactil intuitiv cu functie "Touch Shutter" (declansator prin atingere) si operare intuitiva prin control dial si buton Fn (functie)
- Distribuire facila a imaginilor prin Wi-Fi.

Sony_NEX_5R_1.jpg

Sony lanseaza noua camera foto compacta NEX-5R, ce imbina foarte bine performanta, stilul si portabilitatea. Combinand calitatea imaginii datorita senzoruluimare cu libertatea de a schimba obiectivul, camera mirrorless hibrida ofera toate beneficiile unui aparat DSLR la o greutate mult mai scazuta. Mai avansata decat o camera compacta, este perfecta ca o a doua optiune pentru fotografii entuziasti care nu vor sa renunte la calitatea imaginii sau la functiile de control atunci cand vor sa renunte la greutatea unui DSLR.

Cu o rezolutie de 16,1 megapixeli efectivi, senzorul de imagine de marimea unuia pentru DSLR asigura fotografii bogate in detalii si clipuri video Full HD clare. Procesorul de imagine BIONZ permite realizarea unor imagini cu zgomot de imagine redus, chiar si in conditii de iluminare scazuta la o sensibilitate ISO de pana la 25.600.

O premiera pentru camerele cu obiective interschimbabile de la Sony o reprezinta combinarea autofocus-ului hibrid rapid cu functiile de detectie a distantei si contrastului pentru a raspunde cerintelor oricaror conditii de fotografiere. Autofocalizarea cu contrast de faza detecteaza rapid distanta la care se afla subiectul, iar detectia contrastului pe senzor se activeaza pentru a obtine o focalizare extrem de precisa. In modul "Speed Priority Continuous", NEX-5R comuta automat pe autofocus cu "phase-detection". Focalizarea similara cu cea a DSLR-urilor se observa in momentul in care utilizatorul foloseste aparatul pentru subiecti in miscare, fotografiind cu pana la 10 cadre pe secunda.

Sony_NEX_5R_2.jpg

Autofocus-ul hibrid rapid este disponibil pe urmatoarele obiective: E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8ZA Sonnar T*. Actualizarea Firmware-ului va extinde disponibilitatea aceastei functii si pe alte obiective.

O alta caracteristica a noii camere NEX-5R este LCD-ul cu touch intuitiv, cu ajutorul caruia incadrarea, ajustarea, fotografierea si vizualizarea imaginilor este foarte facila. la acestea se adauga functiile "Control dial" si butonul "Fn", pentru fotografii obisnuiti cu flexibilitatea unei camere DSLR. Noua functie de declansare prin atingere face fotografierea si mai usoara pentru a surprinde momentul perfect.

Sony_NEX_5R_3.jpg

Touchscreen-ul clar si luminos se poate bascula la 180° pentru realizarea facila a autoportretelor. Utilizatorii vor aprecia si functia de calibrare aflata pe ecranul digital care ii va ajuta la fotografia de peisaj.

Inregistrarea Full HD este imbunatatita cu noua functie "Auto Slow Shutter" care ofera mai multa luminozitate clipurilor realizate in conditii de iluminare scazuta. Camera detecteaza automat incaperile intunecate si conditiile de filmare pe timp de noapte si scade automat viteza de declansare pentru a oferi imagini mai luminoase.

NEX-5R este prima camera digitala cu obiective interschimbabile de la Sony cu conectivitate Wi-Fi pentru distribuirea, stocarea si vizualizarea imaginilor.

Sony_NEX_5R_4.jpg

Ca alternativa, imaginile pot fi transferate direct pe PC-ul conectat, caz in care procesul de back-up este mult simplificat, fara a mai fi necesara utilizarea unui card sau a cablurilor de conectare. Fotografiile stocate pe NEX-5R pot fi, de asemenea, vizualizate direct pe televizoarele cu DLNA, fara a mai fi nevoie de cablu HDMI sau prin WAP sau router pentru trimiterea pozelor de pe camera direct pe televizoarele cu Wi-Fi Direct.

Noile accesorii includ husa de tip slim LCS-SL10 care este ideala pentru pastrarea obiectivelor si a altor accesorii si folia de protectie PCK-LM13 pentru ecranul LCD. Pentru a vizualiza intreaga gama de obiective si accesorii, vizitati: www.sony.ro.

Noua camera NEX-5R de la Sony este disponibila de la mijlocul lunii octombrie 2012.

Caracteristici tehnice esentiale Sony NEX-5R

Caracteristici
Sony Nex-5R
Tip Camera foto compacta cu obiective interschimbabile
Compatibilitate montura / obiective Obiective cu montura E.
Pot fi folosite obiective cu montura A, prin utilizarea adaptorului optional LA-EA2 (cu pastrarea autofocalizarii)
Senzor de imagine APS-C (23.5 x15.6 mm) Exmor APS HD CMOS cu 16,1 MPx
Procesor Bionz
Sensibilitate ISO ISO 100 - 25.600
Inregistrare video Max Full HD AVCHD Ver. 2.0 / MPEG-4 AVC (H.264); MP4; pana la 1920 x 1080 50p
Ecran LCD 7.5cm (3") TFT (Xtra Fine LCD) cu rezolutie de aprox. 921k puncte; poate fi basculat 90° in sus si 45° in jos
Zoom digital Clear Image Zoom: aprox. 2x (fotografii)
Smart Zoom: aprox. 1.4x/2x (fotografii)
Digital Zoom: aprox. 4x (fotografii/ clipuri video)
SteadyShot Stabilizator optic de imagine, disponibil in unele obiective Sony cu montura E
Autofocalizare

Fast Hybrid AF (AF cu cu detectia contrastului de faza si AF cu detectia contrastului pe senzor)
99 puncte de focalizare (AF cu detectia contrastului de faza) / 25 puncte de focalizare AF cu detectia contrastului pe senzor);
AF cu Object Tracking;

Efecte creative 11 tipuri (15 variatii): Posterization (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature
Fotografie in rafala Pana la 10 cadre / sec in modul Speed Priority
Autonomie baterie de acumulatori Aprox 330 declansari (vizare pe LCD).
Blitz incorporat Da, numar director 7(m, ISO 100)
Alte caracteristici Auto Portrait Framing; Self Portrait; Face Detection and Smile Shutter; Superior AUTO; Sweep Panorama; Auto HDR; DRO; Hand-held Twilight mode; Creative Styles; Photo Creativity interface; Wi-Fi; USB Charge; PlayMemories Camera Apps
Carduri de memorie Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo; SD / SDHC / SDXC
Dimensiuni 110.8 mm × 58,8 mm × 38,9 mm
Greutate 218 g (doar corp) / 276g (corp, baterie si Memory Stick Pro Duo).
Software PlayMemories Home

< - Pagina precedenta . . . Pagina urmatoare - >

Alina Munteanu
PR Executive
SmartPoint
Calea Mosilor nr. 51, et. 2
Bucuresti, Romania
Mob: +40734.557.300
Tel.: +4 031.805.3911
Fax : +4 031.805.3913
alina.munteanu@smartpoint.ro

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 8 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 10 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 11 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 11 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 13 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate