Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Noile camere foto digitale Sony Alpha99 NEX-5R si NEX-6

Cuprins general:
1. Introducere
2. Sony NEX-5R
3. Sony NEX-6
4. Sony SLT Alpha 99
5. Sony SLT Alpha99 - accesorii si caracteristici tehnice

Sony Alpha99
Noua camera cu senzor de 35 mm, sistem dual de focalizare si caracteristici profesionale de fimare:
- Camera foto emblematica, cu tehnologia cu oglinda semitransparenta, echipata cu noul senzor Exmor CMOS de 24,3 MP
- Prima camera full-frame din lume cu sistem dual de focalizare Dual AF format dintr-un senzor dedicat cu 19 puncte de focus (11 in cruce) + 102 puncte de focalizare (in planul senzorului)
- Sensibilitate foarte mare in intervalul ISO 50-25600 (datorita setarilor complexe de sensiblitate) cu zgomot de imagine redus
- Filmare Full HD la 50p cu autofocus continuu si captare avansata a sunetului
- Vizor electronic XGA OLED Tru Finder cu acoperire 100% a cadrului
- Carcasa usoara, din aliaj de magneziu, usor de utilizat, rezistenta la intemperii si echipata cu noua interfata Quick Navi Pro

Fotografii profesionisti se pot bucura de posibilitatile creative ale imaginilor full-frame si de timpul rapid de raspuns asigurat de tehnologia bazata pe oglinzile semitransparente.

Mult asteptatul succesor al celebrei DSLR Alpha900, noul model Alpha99 este prima camera foto Sony SLT, cu oglinda semitransparenta, care incorporeaza un senzor full-frame de 35 mm. Conceputa robust pentru cele mai dificile provocari, Alpha99 stabileste noi standarde in calitatea imaginii pentru a raspunde asteptarilor profesionistilor.

Sony_SLT_A99_1.jpg

Performante si timp de raspuns fara precedent
Pentru Alpha99, Sony a creat un nou senzor full-frame Exmor CMOS de 24,3MP, completat de un procesor avansat de imagine BIONZ. Acest ansamblu format din senzor si procesor de ultima generatie garanteaza niveluri fara precedent in calitatea imaginii, atat pentru fotografiere cat si pentru filmare.

Acuratetea senzorului full-frame este sporita de un filtru optic independent, creat din mai multe segmente, de tipul low-pass. Asistat de un procesor de ultima generatie LSI, BIONZ proceseaza la viteze sporite cantitati mari de informatie receptata de senzorul Exmor CMOS. Datorita unui algoritm specific de reducere a zgomotului, Alpha99 livreaza imagini RAW de 14 biti, in culori bogate si fara zgomot.

Sony_SLT_A99_2.jpg

Procesorul evoluat BIONZ extinde la maximum gradul de sensibilitate (in mod extins de utilizare a setarilor de sensibilitate) in intervalul ISO 50-25600 – cu noua puncte intermediare. Totodata, capacitatea ridicata de procesare permite aparatului sa capteze pana la sase cadre pe secunda la rezolutie maxima si 10 cadre pe secunda in modul de fotografiere rapida Tele-zoom.

Pentru prima data, sistemul de focalizare cu detectia contrastului de faza cu 19 puncte, cu 11 senzori pozitionati in cruce, este completat de un senzor cu detectia contrastului pe senzor, ce permite selectarea zonei maxime de focalizare. Dispunand de nu mai putin de 102 puncte de focus, acest senzor aditional este complementar senzorului de imagine. Valorificand puterea tehnologiei bazate pe oglinzi semitransparente, sistemul unic Dual AF permite autofocalizarea rapida si precisa, care mentine subiectul in centrul atentiei chiar si atunci cand acesta iese din raza celor 19 puncte de focus.

Sony_SLT_A99_3.jpg

De asemenea, noua camera dispune, in premiera, de sistemul de autofocus AF-D continuu, util mai ales atunci cand subiectul este in miscare. Sistemul bazat pe 19 puncte de focalizare furnizeaza informatii precise despre adancimea cadrului. Acesta este completat de senzorul AF cu detectia fazei de 102 puncte care isi dovedeste eficienta atunci cand subiectul traverseaza planul de focalizare.

Focalizarea duala este disponibila pentru obiectivele SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G si SAL500F4G. Numarul obiectivelor compatibile va fi extins ulterior prin actualizarea de firmware.

Sony_SLT_A99_4.jpg

Pentru rafinarea focusului, o noua functie de control AF le permite utilizatorilor sa stabileasca limitele de distanta recunoscute de sistemul AF. Aceasta functie inteligenta aduce un plus de operabilitate pentru focalizarea de la distanta a actiunilor sportive derulate dincolo de o plasa sau de un gard.

Echipata special pentru cameramani si producatori de film
Alpha99 are "ADN-ul cinematografic" al camerelor de filmat profesionale si al "camcoderelor" high-end de la Sony. Acuratetea inegalabila si sensibilitatea senzorului full-frame sunt completate de functii avansate, optimizate pentru productia video profesionala.

Sony_SLT_A99_5.jpg

Alpha99 corespunde tuturor cerintelor producatorilor de film experimentati, oferind posibilitatea de inregistrare Full HD 50p/25p progresiv full-frame pentru a corespunde specificatiilor AVCHD Versiunea 2.0. Introdus prima data cu modelul Alpha77, modul Full-time Continuous AF Movie permite urmarirea continua, fara tremuraturi, a subiectilor in miscare. Alte imbunatatiri la capitolul film includ exportarea video Full HD in timp real via HDMI si inregistrarea "dual-card" continua folosind ambele slot-uri media ale camerei.

Pentru un plus de confort in timpul filmarii, un nou multi-controller silentios este accesibil pe partea frontala a corpului camerei. Acesta permite ajustarea usoara, silentioasa a compensarii expunerii, sensibilitatii ISO, vitezei obturatorului, diafragmei si a nivelului inregistrarii audio in timpul filmarilor Full HD. Autoomia de filmare este triplata datorita noului maner vertical VG-C99AM care poate incorpora pana la trei baterii in total. Este posibila chiar inlocuirea bateriilor in timpul filmarii, fara cea mai mica intrerupere.

Functiile audio au fost si ele semnificativ imbunatatite pentru a raspunde nevoilor cameramanilor adevarati. La afisarea nivelului audio si nivelurile ajustabile de inregistrare audio se adauga o mufa pentru casti pentru o monitorizare exacta. Adaptorul optional XLR-K1M vine cu un microfon "shotgun" mono de inalta calitate si conexiuni XLR pro-standard pentru inregistrari audio fidele.

Sony_SLT_A99_6.jpg

Utilizare fara compromisuri pentru fotografi seriosi
Ecranul OLED XGA Tru-Finder reda o imagine detaliata a subiectului, oferind o acoperire a cadrului de 100% in conditii exceptionale de luminozitate, contrast, claritate si rezolutie.

Te vei bucura de o imagine 100% completa pe ecranul Tru-Finder chiar daca filmezi cu un obiectiv DT optimizat pentru camere cu senzor APS-C. Unghiul de vizibilitate este convertit automat pentru inregistrare si afisare. Acest vizor este compatibil cu formatul APS-C si afiseaza imaginile utilizand intregul ecran.

Complementar ecranului Tru-Finder, este disponibil si LCD-ul XtraFine de 1229k puncte (echivalent VGA) cu trei pozitii de inclinare si tehnologie WhiteMagic pentru imbunatatirea luminozitatii ecranului in conditii de filmare in exterior.

Alpha99 este cea mai usoara camera digitala full-frame de 35mm cu obiective interschimbabile. Camera are o greutate de doar 733g (fara obiectiv si baterie) datorita tehnologiei cu oglinzi semitransparente si a panelului din aliaj de magneziu care ofera un design extrem de robust dar usor.

Articulatiile sunt protejate la praf si umezeala, in timp ce butoanele sunt testate pentru o utilizare indelungata in orice conditii. Rezistenta si fiabilitatea camerei sunt subliniate de un obturator testat pe aproximativ 200.000 de cicluri.

Sony_SLT_A99_7.jpg

Ergonomia camerei a fost rafinata pentru o utilizare usoara, dar sustinuta, fara a intrerupe fluxul creativ. Printre imbunatatiri se numara gripul redesenat, in timp ce forma butoanelor faciliteaza utilizarea intuitiva, fara a fi necesara vizualizarea acestora. Este disponibil, de asemenea, un nou mod de blocare a expunerii pentru a preveni rotatia accidentala.

Recent lansata interfata Quick Navi Pro, incorporata in modelele Alpha700 si Alpha900, ofera acces rapid si intuitiv la parametrii de filmare cu o singura mana.

Camera poate fi utilizata si de la distanta printr-o conexiune PC. Functiile suportate includ, schimbarea intre modurile de filmare/fotografiere, plus transferul automat al fotografiilor de la camera la PC pentru un flux de lucru imbunatatit.

< - Pagina precedenta . . . Pagina urmatoare - >

Alina Munteanu
PR Executive
SmartPoint
Calea Mosilor nr. 51, et. 2
Bucuresti, Romania
Mob: +40734.557.300
Tel.: +4 031.805.3911
Fax : +4 031.805.3913
alina.munteanu@smartpoint.ro

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 8 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 10 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 11 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 11 zile, la ora 06:52
Întrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 13 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate