Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Imprimanta Epson L810

1. Introducere
Epson a lansat o imprimanta de calitate foto, care, datorita sistemului CISS (Continuous Ink Suply System), numit de Epson ITS (Ink Tank System) ce foloseste cernelui Epson, asigura printuri foto de calitate ridicata la preturi mult reduse. Imprimanta este economica inclusiv privind consumul de energie: 0,4W in modul Power Off, 4 W in modul Ready si 14 W in timpul imprimarii.


Fiecare din cele sase culori (magenta deschis, cian deschis, galben, magenta, cian si negru) sunt dispuse in flacoane de 70 ml, de unde, printr-un sistem de tuburi, fiecare culoare este adusa intr-un rezervor mai mic, situat la nvelul capului de imprimare. Fiecare culoare este apoi proiectata pe hartie prin tehnologia Epson Micro Piezo, in picaturi de dimensiuni variabile, de pana la 1,5 picolitri, prin 90 duze (color/negru).


Un set de 70 ml din fiecare culoare asigura imprimarea a pana la 1.800 fotografii in format 10x15 cm.


Imprimanta dispune de un ecran LCD tip touch screen, de la care pot fi realizate principalele setari de imprimare. De asemenea este inclus cititor de carduri pentru tipurile: SDXC, SDHC, SD, Memory Stick PRO, Memory Stick, MagicGate Memory Stick, si printr-un adaptor USB, a tuturor celorlate tipuri de carduri. Imprimarea imaginilor se poate realiza direct de pe cardurile, stick-urile USB sau camerele foto atasate, prin tehnologie PictBridge.


epson_l810_11.jpg


2. Tehnologii incorporate
CISS (Continuous Ink Suply System) reprezinta un sistem de alimentare cu cerneala a unor rezervoare mici, situate la nivelul capului de imprimare, printr-un sistem de tuburi, de la rezervoare mai mari, situate in exteriorul carcasei imprimantei. Micile rezervoare de la nivelul capului de imprimare sunt mai usoare iar cantitatea de cerneala stocate in acestea este, de asemenea, mica. Astfel masa ansamblului in micare este redusa, cu inertie mai mica, ceea ce permite o viteza mare de pasaj a capetelor si deci o viteza mare de imprimare: 5 pagini A4/min sau 12 sec. pentru o fotografie full-color 10 x 15 cm. Rezervoarele exterioare, de mare capacitate (70 ml de cerneala in fiecare din cele 6 rezervoare atasate) asigura un volum mare de imprimare pe o incarcare, de exemplu, pana la 1.800 fotografii full-color in format 10 x 15 cm. Rezervoarele exterioare includ un sistem de capcane si supape care asigura o presiune constanta la nivelul capului de imprimare, pentru a preveni risipirea cernelulilor in imprimanta si patarea fotografiilor aflate in curs de proceseaza. De asemenea, rezervoarele exterioare pot fi reincarcate oricand, cu cantitatea necesara de cerneluri. Producatorul pune la dispozitia utilizatorilor cerneluri originale pentru reumplere.


epson_l810_12.jpg


Tehnologia Epson Piezo electric exploateaza capacitatea cristalelor piezoelectrice de a-si modifica dimensiunile cand asupra lor se aplica un curent electric. Fecare duza, din cele 90 pentru fiecare culoare si pentru negru dispune de o microcamera ce are un perete realizat dintr-un material piezoelectric. Un curent electric aplicat asupra acestui perete determina marirea grosimii materialului (micsorarea volumului microcamerei) care are ca rezultat ejectarea prin duza a unei cantitati de cerneala. Cantitatea de cerneala ejectata deprinde de intensitatea curentului aplicat (Variable-Sized Droplet Technology), de 1,5 picolitri sau mai mult. Oprirea aplicarii curentului asupra materialului piezoelectric determina revenirea la dimensiunile initiale, cresterea volumului microcamerei si absorbtia de cerneala proaspata.
Rezolutia maxima a imprimantei este de 5.760 x 1.440 DPI.


epson_l810_13.jpg


3. Imprimarea fara calculator
Epson L810 poate imprima fara a fi nevoie de a fi cuplata la un calculator.
Imprimanta dispune de un cititor de carduri, unde pot fi citite direct cele mai frecvent folosite tipuri de carduri de memorie: SDXC, SDHC, SD, Memory Stick PRO, Memory Stick, MagicGate Memory Stick, si, prin adaptor, diverse variante de microcarduri.


De asemenea, este disponibil un port USB, unde poate fi atasat un stick USB sau cablul USB al unei camere foto (protocol PictBridge) / smartphone.
Cu ajutorul ecranului LCD de tip touch-screen cu diagonala de aprox. 7 cm, utilizatorul poate ajusta principalele setari ale imprimantei, pentru a obtine simplu si repede imaginile de imprimat, numarul de exemplare din fiecare, formatul de imprimare, cu/fara margine, etc.


4. Medii de imprimare
Epson L810 poate imprima pe diferite medii:
- hartie in formatele: A4, A5, A6, B5, plicuri in diferite formate, Letter, 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 13 x 20 cm, 20 x 25 cm, 100 x 148 mm, 16:9, Legal, cu (implicit 3 mm) sau fara margine alba;
- CD/DVD printabile.


Imprimanta nu dispune de sistem duplex. Imprimarea pe contrapagina se realizeaza prin inversarea manuala a hartiei.
Tava pentru colile neimprimate poate incarca 100 coli hartie 80 g/mp sau 20 coli hartie foto glossy. Tava pentru documentele imprimate pot depozita pana la 50 coli 80 g / mp.

 

Bookmark and Share


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Adobe CC »
   de Dorian
   azi, la ora 10:07
Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   ieri, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 4 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 6 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 7 zile, la ora 10:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127314 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate