Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Sony RX10 III

Sony a lansat modelul bridge RX10 III (DSC-RX10M3), cea mai noua camera foto din gama premiata RX Cyber-shot. Noul obiectiv 25x super-telephoto cu o plaja focala uimitoare de 24-600 mm si Silent Shutter este construit pentru fotografii si videografii care doresc sa surprinda subiecte in miscare de la mare distanta, in scenarii precum evenimentele sportive, concertele sau fauna. Obiectivul poate reproduce continut de calitate pe intreaga plaja focala si, folosind o serie de setari, inlocuieste obiective care, in conditii normale, ar impune utilizarea a cel putin trei obiective interschimbabile de mari dimensiuni.


Mix-ul format din senzorul de 1 inch de 20.1 MPx, obiectivul luminos cu zoom ridicat si procesorul BIONZ X, ofera o calitate ridicata a imaginilor pe intreaga plaja focala, fie ca utilizatorul realizeaza o fotografie, sau daca filmeaza in regim 4K. De asemenea, alaturarea obiectivului ultra-telephoto cu senzorul CMOS ii permite camerei RX10 III sa ofere noi experiente foto/video, cum ar fi capturile video super-slow motion la 1.000 fps. Camera dispune de un sistem autofocus extrem de precis care focalizeaza pe subiect in 0.09 secunde.


Sony_RX_10_III_a.jpg


Punctele forte ale obiectivului
Cel mai important element al modelului RX10 III il reprezinta noul obiectiv ZEISS Vario-Sonnar T*. Cu o plaja focala de la 24 la 600mm (cu factor de magnificare optica de 25x), RX10 III este recomandat intr-o varietate de scenarii, de la fotografii in natura de tip wide-angle, la fotografii ultra-telephoto in cadrul evenimentelor sportive. Obiectivul cu luminozitate mare (f:2,4-4) sporeste capacitatea senzorului de 1 inch de a realiza imagini de calitate ridicata, cu bokeh placut.


Noua optica include opt elemente ED (Extra-low Dispersion), printre care se numara un element ED din sticla si doua lentile ED asferice. Aceste componente au rolul de a compensa aberatiile cromatice intalnite deseori la obiectivele telephoto si ofera un contrast ridicat si o calitate superioara a imaginii, atat in centru cat si la colturi, pe intreaga suprafata a imaginii. Noul design optic include lentile asferice sofisticate (AA) si ofera performante foto ridicate, pastrand marimea obiectivului la dimensiuni reduse. Noul obiectiv poate capta fotografii macro extrem de detaliate, cu o distanta minima de focalizare de 72cm la o extensie maxima de 600 mm (factor de magnificare de maxim 0.49x). Stratul de protectie al obiectivului ZEISS T- minimizeaza efectele flare si ghosting care, in mod normal, reduc calitatea fotografiei in conditii dificile de iluminare, oferind culori realiste si imagini clare.


Sony_RX_10_III_b.jpg


Diafragma are 9 lamele care creeaza un cerc aproape perfect la o deschidere a diafragmei cuprinsa intre f:2,4 si f:11, ceea ce ofera un efect bokeh placut. Algoritmul Optical SteadyShot a fost optimizat pentru obiectivul RX10 III si atinge un castig de pana la 4,5 trepte de diafragma, ceea ce ofera o stabilitate ridicata chiar si la fotografiile realizate din mana in modul ultra-telephoto sau in conditii de luminozitate scazuta.


Viteza si timp de raspuns ridicat
RX10 III dispune de un senzor de 1 inch CMOS cu chip DRAM iluminat din spate (BSI), ceea ce ii permite sa capteze lumina mai eficient. Noua camera foto atinge o plaja ISO 64 - 12.800, cu zgomot redus, chiar si la un nivel ISO ridicat. Chipul DRAM din spatele senzorului stocheaza temporar informatiile si permite citirea unor volume mari de date care pot fi procesate rapid, ceea ce permite inregistrarea video in regim super slow motion de pana la 1.000 fps. Functia este utila in special atunci cand utilizatorul capteaza imagini dinamice de la distanta, cum ar fi evenimentele sportive de pe stadion, unde accesul la subiect de de la distanta redusa este aproape imposibil, insa fotografiile spectaculoase, de calitate ridicata sunt necesare.


Sony_RX_10_III_c.jpg


Cu timpi de expunere de pana la 1/32.000 secunde, declansatorul electronic functioneaza la parametri comparabili cu declansatoarele mecanice care nu deformeaza imaginea. Mai mult decat atat, declansatorul electronic este silentios, putand fi folosit in timpul concertelor, recitalelor sau pentru fotografierea altor subiecti sensibili. Fotografierea continua se poate realiza cu pana la 14 fps, ceea ce permite capturarea scenelor dinamice sau a expresiilor faciale. In plus, RX10 III ofera o autofocalizare exacta in timpul fotografierii continue cu ajutorul autofocus-ului de pana la 5 fps.


Inregistrare video HD 4k
RX10 III permite inregistrarea video 4K cu un bitrate ridicat in format XAVC S cu citire integrala a pixelilor si fara efect de binning. Astfel, camera poate captura de pana la 1,7 ori mai multa informatie decat este necesara in cazul filmarilor 4K, acest efect de oversampling imbunatatind detaliile imaginii si micsorand efectul de moire sau jaggies.


Sony_RX_10_III_d.jpg


Noul obiectiv permite filmarea in regim 4K intre 24-600mm, ceea ce ii ofera o flexibilitate sporita in tipurile de filmari pe care le poate capta. In plus, introducerea unui front-end LSI rapid ajuta procesorul de imagine BIONZ X, reducand efectul de shutter prezent in unele filmari 4K.


RX10 III dispune de o varietate de functii pentru filmare care se regasesc, in mod normal, pe camerele de filmat profesionale. Aceste functii includ: Picture Profile, S-Gamut/S-Log2, Gamma Display Assist, enhanced Zebra, HDMI output, TC/UB, REC Control, Dual REC si functia Maker.


Sony_RX_10_III_e.jpg


Autofocus rapid
RX10 III dispune de sistemul de autofocus Fast Intelligent AF, apreciat de utilizatorii modelelor RX10 II. Algoritmul de detectare spatiala a obiectelor a fost optimizat pentru modelul RX10 III. Acesta ofera camerei posibilitatea de a anticipa planul focal, detectand subiectul inainte ca butonul de declansare sa faca jumatate din cursa. Odata ce acesta realizeaza jumatate din cursa, camera focalizeaza pe subiect in doar 0,09 secunde.


Noi inovatii
RX10 III primeste si un numar de upgrade-uri comparativ cu modelele anterioare lui. Acestea includ trei inele pe corpul obiectivului, pentru controlul focalizarii, zoom-ului si al diafragmei.


Sony_RX_10_III_f.jpg


Forma gripului a fost optimizata pentru noile obiective cu zoom mare, in special pentru a oferi un plus de siguranta atunci cand camera este tinuta de utilizator la nivelul ochilor. Butonul Focus Hold permite blocarea distantei de focalizare atunci cand e apasat, sau poate fi folosit pentru atribuirea unei functii personalizate. De asemenea, software-ul LCJ-RXJ va fi disponibil pe modelul RX10 III.


Toate detaliile tehnice ale Sony RX10 III pot fi accesate aici, modelul fiind disponibil in Europa incepand cu luna mai, la un pret recomandat de 1.600 Euro.


Sony_RX_10_III_g.jpg


Caracteristici tehnice esentiale::
- Obiectiv nou ZEISS Vario-Sonnar T- 24-600mm F2.4-4, luminos si cu indice de magnificare ridicat,
- Nivel ridicat de captare a detaliilor si citire rapida cu senzor de 1 inch CMOS de 20,1 MPx cu chip DRAM si procesor BIONZ X,
- Inregistrare 4K cu citire completa a pixelilor si fara efectul de pixel binning. Functii video noi, precum S-Gamut/S-Log pentru compatibilitate cu uneltele de editare video profesionala,
- Inregistrare ultra telephoto super slow motion pana la 1000 fps,
- Fast Intelligent AF atinge autofocus rapid de 0.09-secunde.


O gama variata de continut exclusiv captat de RX10 III va fi disponibil in Galeria Foto Sony si pe canalul de Youtube al camerelor Sony.


Dragos Lazarescu
PR Consultant
SmartPoint
Tel. 0723.420.170
dragos.lazarescu@smartpoint.ro
>www.smartpoint.ro

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 37 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 39 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 40 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 40 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 42 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate