Foto tehnica

Cauta in Foto-Magazin:


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Sony Alpha99 II

Caracteristici tehnice esentiale:
- focalizare Full-frame 4D: sistem inovator de focalizare automata hibrida cu detectia fazei cu precizie, activat de 79 de puncte dedicate de autofocus in cruce si 399 de puncte de autofocus in planul focal. Fotografiere in serie de pana la 12 cadre pe secunda;
- senzor Full-frame de 35 mm CMOS Exmor R de 42.4 megapixeli;
- un nou sistem optic de stabilizare a imaginii cu 5 axe;
- operabilitate si fiabilitate exceptionale, intr-un corp de dimensiuni mai reduse;
- functie de inregistrare 4K in format XAVC-S.


Sony a lansat camera Alpha99 II, noul varf de gama al camerelor Alpha cu montura A. Succesoare a camerei Alpha99, Alpha99 II include cele mai noi inovatii in industria fotografiei digitale de la Sony, precum un nou sistem de focalizare automata hibrida cu detectia fazei cu functii dedicate exclusiv pentru montura A, cum ar fi de exemplu tehnologia Translucent Mirror (TMT). Rezultatul este un aparat foto profesional recomandat fotografilor de sport si de natura.


Focalizare automata redefinita
Noul sistem de focalizare automata cu detectia fazei este capabil de focalizare automata permanenta si reprezinta prima implementare a tehnologiei de focalizare 4D pentru seria Alpha full-frame, oferindu-le utilizatorilor Alpha99 II o performanta ridicata a sistemului de focalizare automata. Sistemul de focalizare automata hibrida cu detectia contrastului de faza este activat prin combinatia unui senzor de precizie de 79 de puncte pentru detectia fazei si plan focal cu 399 de puncte, pentru a produce focalizare automata hibrida inclusiv senzori in cruce (79 de puncte). Aceste puncte in cruce ofera o precizie ridicata a focalizarii si urmarirea avansata a subiectului aflat in miscare, la viteza mare.
In plus, pentru ca nu exista oglinda, TMT permite operarea AF continua, iar imaginea observata prin vizor ramane neschimbata in timpul oricarui tip de fotografiere, inclusiv imagini live si inregistrare video.


Sony_a99_II_a.jpg


Alpha99 II poate fi utilizata in conditii de luminozitate scazuta. Sistemul de focalizare automata va functiona optim pana la un grad de sensibilitate EV-4, nivel neatins de majoritatea camerelor foto.
Fluxul de date din Alpha99 II a fost regandit pentru a permite rezolutia inalta si fotografiere continua la o rata ridicata de cadre pe secunda. O noua parte frontala LSI functioneaza impreuna cu senzorul de imagine si procesorul de imagine BionZ X, dar si cu noul obturator, pentru a permite fotografierea continua cu pana la 12 cadre pe secunda cu urmarire AF/AE, valorificand astfel capabilitatile senzorului de 42.4 megapixeli. Rezultatul este o camera foarte rapida, care va livra fotografii extrem de detaliate, chiar si in cazul obiectelor care se afla in miscare si in conditii de iluminare scazuta. Datorita unui sistem sofisticat de prelucrare a datelor, aceste fotografii pot fi vizualizate imediat dupa ce au fost obtinute, chiar si in modul de fotografiere continua de mare viteza, iar in cazul in care fotografiile sunt obtinute in interior in conditii de lumina artificiala, fluctuatiile sunt detectate automat, iar obturatorul este setat sa minimizeze efectul in fotografia finala.


Sony_a99_II_b.jpg


Imbunatatirile aduse algoritmului de afisaj EVF permit acum fotografiere continua in timp real de pana la 8 cadre pe secunda cu urmarire AF/AE si cu un decalaj de afisare minim, astfel incat experienta de vizualizare nu difera de cea printr-un vizor optic. Expunerea, balansul de alb si alte setari ale camerei sunt afisate in timp real pe vizor, iar fotografierea continua poate fi setata in 3 etape pentru a se potrivi cu o varietate de subiecti: 8, 6 si 4 cadre pe secunda.


Sony_a99_II_c.jpg


Puterea pixelilor
Senzorul full-frame Exmor R CMOS de 42,4 MP cu iluminare din spate este dotat cu un cip care permite citirea rapida a volumelor mari de date, dar si a informatiilor despre conditiile de lumina. Este un senzor cu o sensibilitate foarte mare si zgomot redus, cu rezolutie de 42,4 megapixeli cu un interval de sensibilitate ISO de 100-25600, care poate fi extins pana la ISO 50 – 102.400. Alpha99 II a fost proiectata fara un filtru optic low-pass, pentru a permite capturarea celor mai fine detalii si texturi, cu o profunzime si de un realism deosebit, iar fotografii pot selecta fisiere RAW comprimate sau necomprimate.


Sony_a99_II_d.jpg


Stabilizator optic de imagine pe 5 axe SteadyShot
Dupa ce s-a dovedit a fi extrem de popular in cazul seriei Alpha7 II, Sony a conceput un nou sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe pentru camerele cu montura A, fiind implementat in premiera la camera Alpha99 II.


In plus fata de miscarile peste ax si devierile de la ax care tind sa aiba loc la distante focale mai lungi, acest sistem detecteaza in mod eficient si compenseaza neclaritatile care pot aparea pe axele X si Y atunci cand utilizatorul fotografiaza in prim-plan sau in imaginile statice si filmele care sunt obtinute pe timp de noapte. Noii senzori giroscopici sunt capabili sa detecteze cu precizie chiar si miscari fine ale camerei care pot cauza imagini neclare, oferind un castig de pana la 4,5 I.E. care pune in valoare intregul potential al senzorului de 42,4 megapixeli, atat pentru imagini statice, cat si pentru filme.
Efectul de stabilizare a imaginii poate fi monitorizat prin intermediul vizorului sau pe ecranul LCD in timpul vizualizarii in timp real atunci cand butonul declansatorului este apasat pe jumatate sau sunt utilizate functiile Focus Magnifier. Acest lucru permite ca incadrarea si focalizarea sa fie verificate cu precizie in timp real pentru fotografia macro sau la distante focale lungi.


Sony_a99_II_e.jpg


Design si operabilitate imbunatatite
Design-ul camerei Alpha99 II prezinta un upgrade vizibil fata de cel al modelului anterior, conform feedback-ului primit din partea fotografilor profesionisti. Noul model are dimensiuni cu 8% mai mici decat camera originala Alpha99 si un corp nou din aliaj de magneziu, doua sloturi pentru carduri SD si alte functionalitati care imbunatatesc atat manuirea, cat si operarea. Butoanele principale si discurile sunt prevazute cu garnituri, iar capacul mufei pentru casti si sistemul de imbinare a elementelor protejeaza camera de praf si umezeala, putand fi folosita in cele mai dificile conditii de fotografiere.


Sony_a99_II_f.jpg


Noul obturator este mai durabil, trecand testele de rezistenta la care a fost supus, de peste 300.000 de cicluri de declansare. Vizorul XGA OLED Tru-finder cu strat protector T de la ZEISS are un sistem optic de 4 lentile care include un element asferic dublu, cu factor de marire la 0.78x si claritate exceptionala dintr-un colt in altul. Este prevazut cu un strat de fluor pe lentila exterioara pentru a preveni aderarea amprentelor, prafului, apei, uleiului si murdariei, oferind astfel o imagine clara.


Sony_a99_II_g.jpg


Multi Controller-ul silentios prezent la camerele Alpha99 a fost mult imbunatatit, astfel incat permite controlul diafragmei, vitezei obturatorului, sensibilitatii ISO, compensarii expunerii, zonei AF, modului AF si a altor setari, incluzand si un buton ON/OFF. Atunci cand este activata setarea preferata pentru fotografierea imaginilor statice se aude un clic, oferind o indicatie tactila a lungimii de rotatie. Cand e oprit, mecanismul se intoarce lin si silentios, fiind ideal pentru filmari.


Sony_a99_II_h.jpg


Date despre locatie sunt acum posibile datorita unei conexiuni Bluetooth cu un dispozitiv mobil, fiind posibila selectarea stocarii pe un computer sau pe camera, pentru o verificare rapida fara a parasi pozitia de fotografiere. In urma reactiilor primite de la utilizatori, meniul Alpha99 II a fost actualizat pentru a oferi o experienta de navigare mai placuta.


Sony_a99_II_i.jpg


Performante la filmare
Camera Alpha99 II permite filmarea la calitate 4K oferind citirea completa a pixelilor, fara sa combine mai multi pixeli intr-unul singur, pentru o rezolutie video superioara in formatul XAVC S. Poate inregistra filme 4K la 100Mbps. Modul "Slow and Quick" (S&Q) suporta atat miscarea lenta, cat si miscarea rapida. Frecventa de cadre de la 1 pana la 120 (100 fps) de cadre pe secunda poate fi selectata in 8 etape pentru inregistrari de pana la 60x (50x) in miscarea rapida si 5x (4x) in cea lenta.


O serie de caracteristici concepute pentru productia profesionala de filme includ profilurile de imagine, cronometru si iesire HDMI. Camera Alpha99 II ofera asistenta gamma pentru monitorizare S-Log in timp real si un mod zebra pentru o mai usoara ajustare a expunerii. Sunt incluse setarile gamma S-Log3 si S-Log2, facand posibila filmarea la un interval dinamic larg, camera Alpha99 II putandu-se integra cu usurinta fluxului de lucru din mediile profesionale de productie de film.


Camera Alpha99 II va ajunge in magazine incepand cu luna noiembrie, la pretul de aproximativ 3.600 de euro.


© Dragos Lazarescu
PR Consultant
SmartPoint
Tel.: 0723.420.170
www.smartpoint.ro

Foto-Magazin.ro
septembrie, 2106

Bookmark and Share

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   azi, la ora 20:08
Developare film »
   de Avram
   ieri, la ora 21:56
Zvonuri despre
obiective »

   de Dorian
   acum 4 zile, la ora 18:27
Bancuri cu si
despre fotografi »

   de Ancuta
   acum 8 zile, la ora 14:05
Rumoare la Sigma »
   de Dorian
   acum 9 zile, la ora 18:36

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127276 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate