Fotolocatii

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

Castelul Corvinestilor de la Hunedoara

Amplasare:
Castelul este situat in municipiul Hunedoara.
La acest castel se poate ajunge usor cu trenul, autobuzul sau cu masina (deviere aproximativ 10km de la drumul european E68). Odata ajuns in Hunedoara este relativ usor de gasit castelul datorita existentei panourilor indicatoare.

Perioade favorabile:
Ca perioada in care poate fi fotografiat nu cred sa existe vreo limitare. Asadar tot timpul anului se pot face fotografii. Vremea este bineinteles corespunzatoare climei temperate. Se pot face fotografii bune in orice anotimp.

Echipament:
Aparat de fotografiat (de preferinta digital), obiectiv grandangular, teleobiectiv pentru detalii. Bun este si un obiectiv "ochi de peste" pentru curtea interioara si salile castelului. Filme de sensibilitate mai mare sunt preferabile 200, 400, 800 ASA (mai ales pentru interior). Trepiedul este si el foarte folositor. (merita efortul de a-l lua cu voi)

Fatada castelului:
Fatada castelului este impresionanta. Este bine sa rezistati tentatiei de a duce aparatul la ochi pt. a "imortaliza" aceasta maretie. Nu uitati ca aceasta fotografie a fost facuta de alte sute de mii de oameni inaintea voastra (poate mai multi). Totusi daca o faceti e bine sa o pastrati in albumul dvs. In ultimul timp aceasta fatada este "dotata" si cu o schela pt. renovare (care persista de vreo 2 ani) deci destul de ratata din punct de vedere fotografic. Aceasta fatada poate fi pusa in valoare pe timpul noptii cand este luminata, sau in anumite perioade ale zilei in functie de lumina existenta. Este totusi greu sa scapi de cliseele care sunt in vederi. Sfatul meu este sa coborati sub podul mobil si acolo fatada castelului se vede cu totul altfel. (pt. a ajunge sub podul mobil trebuie sa iesiti din curtea din fata castelului)

Interiorul:
Accesul in castel se face bineinteles contra cost, existand si o taxa suplimentara pentru aparatul foto. Taxele nu sunt mari asa ca este bine sa platiti, mai ales tinand cont ca sunteti intr-o zona greu incercata social. Interiorul castelului ofera pentru ochiul fotografului o multime de jocuri intre lumina intrata prin ochiuri de ferestre si umbrele boltilor scarilor sau coloanelor. Decorul este foarte bun pentru fotografi, obtinerea fotografiilor bune depinde numai de inspiratia si imaginatia dvs.

Platoul din spatele castelului:
O zona mai putin cunoscuta de vizitatorul obisnuit. Cu un efort minim cei interesati de fotografii pot ajunge in spatele castelului. Linistea de aici, cred eu, ofera fotografului libertatea necesara pentru creatie de calitate. Aici se poate respira cu adevarat aerul castelului, se poate studia lumina, se pot face incercari. Tot de aici se poate vedea si combinatul siderurgic (sau probabil ruina lui). Acest combinat ar putea fi si el un subiect fotografic. (poate voi spune si despre el cateva cuvinte) Sunt anumite locuri unde fotografiile pot fi compromise de acest combinat, sau chiar sa avantajeze compozitie. Depinde de dumneavoastra.

Gicu Serban 2003

Bookmark and Share

Comentarii:

victorcretu - 23 Aug 2005, ora 16:35
pozele alb negru accentueaza vechimea castelului. au o viata a lor.felicitari

Neculai Terteleac - 28 Aug 2005, ora 05:44
O colectie frumoasa, mai ales mi-a pacut compozitia imaginilor. Un subiect generos. Felicitari

Iulia Pop - 10 Feb 2006, ora 12:29
Am mai degraba o intrebare: este adevarat ca exista un tunel care face legatura intre Castel si Cetatea Devei? Am auzit povesti cum ca ar exista un astfel de tunel plin de capcane si chiar ar fi murit cativa oameni care au intrat in tunel si n-au mai iesit pe partea cealalta. Astept un raspuns cat mai convingator. Multumesc

Zaharia Stoianovici - 12 Feb 2006, ora 06:25
fotografiile sunt superbe , imi place in mod special cele in B&W, si deosebita cea cu doi cai la basa turnului...felicitari!!! Zak

zamfir andrei - 18 Apr 2006, ora 11:38
subscriu si eu la ideea de b&w..cu toate acestea si cele color cred ca au viata lor ..felicit autorul (ii)..ideea cu tunelul...suntem fotografi sau speologi?

mangu iliuta - 23 Jun 2006, ora 18:23
Printre cel mai frumos caste din Europa daca nu din lume.Parca ar fi dintrun basm cu printi si printese Extraordinar

miky sendroiu - 29 Jan 2008, ora 09:48
o pagina rupta din povestile copilariei

comentator fara legatura cu subiectul... - 12 Mar 2008, ora 12:18
nu se vad pozele....

Raluca Agasanu - 08 Oct 2009, ora 11:50
Comentariu profesionist, fotografii profesioniste.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite


Aveti un articol interesant? Il asteptam pe adresa office@foto-magazin.ro. Redactia evalueaza articolele primite si premiaza cel mai bun articol publicat in luna precedenta cu suma de 50 RON.
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 10 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 12 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 13 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 13 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 15 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate