Stiri din domeniul fotografiei

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

« inapoi la stiri | anunta o stire

Bookmark and Share

Salonul Fotografului Roman, editia a IV-a

- 2017-04-11, Marcel Eremia

Asociatia Arta si Imagine, organizatie romaneasca non-profit, continua desfasurarea evenimentului Salonul Fotografului Roman prin lansarea celei de-a patra editii. Este un concurs de fotografie care se va finaliza cu o expozitie fotografica, deschisa din data de 9 iunie pana în 7 iulie 2017, în Sala Rotonda si foaierul Salii Mici a Teatrului National "I.L.Caragiale" (intrare dinspre Bd. Carol) din Bucuresti. Si de aceasta data atentia va fi îndreptata asupra scolilor romanesti de fotografie, într-o acceptie mai larga a termenilor, încadrandu-se în aceasta categorie orice forma de învatamant organizat, de la cursurile de scurta durata, teoretice si/sau doar practice, fie ca sunt tinute într-o sala de clasa, fie ca sunt doar în aer liber, într-o excursie facuta special în scopuri fotografice, pana la institutii de învatamant superior specializate în aceasta forma de arta. Ca noutate, la aceasta editie sunt încurajati foarte mult si fotografii independenti, prin micsorarea substantiala a costului pentru fiecare tablou cu care doreste sa participe.


Salonul Fotografului Roman, editia a IV-a


La aceasta editie sunt acceptati fotografii (romani sau straini) care au parcurs sau parcurg, pana la data înscrierii, un curs la o scoala romaneasca de fotografie sau sunt fotografi independenti. Fiecare participant se poate înscrie cu oricate fotografii avand un cost de achitat de 50 de lei pentru fiecare tablou, pentru cei care reprezinta o scoala de fotografie romaneasca, respectiv de 100 de lei pentru independenti. Conditia obligatorie este ca fotografiile sa fie realizate în acest an. În caz contrar costul de participare este de 150 de lei pentru fiecare tablou. Toate costurile sunt subventionate de catre organizator, ele avand doar scopul unei responsabilizari a participantilor. Imaginile vor fi printate într-un format de 70cm x 50cm, printate de catre firma AME design în tehnologia fotografica traditionala de realizare a fotografiilor (expunere materiale fotosensibile + developare) si înramate în rame subtiri de aluminiu, un sistem extrem de apreciat de catre fotografi. Descrierea tablourilor, inclusiv cu imagini de detaliu, este facuta pe pagina evenimentului. La sfarsitul expozitiei, tablourile vor fi donate autorilor fotografiilor printate. Daca numarul de imagini înscrise depaseste capacitatea spatiului de a le expune (cca 120-130 de tablouri), se vor face de catre organizator si gazda selectii pentru ramanerea celor mai bune imagini în expozitie. Fotografii ale caror imagini nu vor fi selectate pentru expozitie pot renunta la înscriere (cu returnarea eventualei sume achitate) sau pot beneficia în continuare de costul de productie subventionat si primind în final tablourile produse. Aceasta selectie se va putea afla doar dupa finalizarea perioadei de înscriere si va fi adusa la cunostinta participantilor de catre organizator.

Calendarul evenimentului:
19 aprilie: finalizarea înscrierii scolilor de fotografie;
15 mai: finalizarea înscrierii tuturor fotografilor;
9 iunie: vernisajul expozitiei de fotografie la sala de expozitie si foaierul Salii Mici din cadrul Teatrului National I.L.Caragiale din Bucuresti.


Inscrierea scolilor si fotografilor în acest eveniment se va face prin completarea online a unui formular de înscriere a scolilor de fotografie sau a fotografilor. Fotografii care doresc sa reprezinta o scoala de fotografie nu vor putea sa se înscrie decat dupa ce scoala respectiva a fost deja înscrisa. Daca scoala nu doreste sa se înscrie, cursantul nu poate sa participe decat ca fotograf independent.


Regulamentul acestei editii îl puteti gasi pe pagina oficiala a evenimentului.


Pentru alte detalii, va stau la dispozitie pe email office@salonulfotografuluiroman.ro sau la telefon 0722403777.


Marcel Eremia
administrator Arta si Imagine
organizator Salonul Fotografului Roman


http://www.salonulfotografuluiroman.ro/

 

 

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite

 

 

« inapoi la stiri
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 2 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 4 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 5 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 9 zile, la ora 17:04
Obiective Fujifilm »
   de Avram
   acum 14 zile, la ora 11:49

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127312 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate