Stiri din domeniul fotografiei

Cauta in Foto-Magazin:
á


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

« inapoi la stiri | anunta o stire

Bookmark and Share

Sony Alpha 9

- 2017-04-20, Dragos Lazarescu

Prima camera foto full-frame din lume cu senzor Exmor RS CMOS de 24,2 MP.
Fotografie in rafala Blackout-Free (obturator electronic) de pana la 20fps pentru pana la 241 imagini RAW[v]/ 362 JPEG
Fotografie silentioasa (cu obturator electronic) si fara vibratii, la viteze de pana la 1/32.000 sec
693 puncte de autofocus cu 60 AF/AE calcule de tracking pe secunda
Numar mare de functii profesionale, precum port Ethernet pentru transfer, Dual Slot SD pentru card si autonomie prelungita a bateriei
Stabilizare a imaginii pe 5 axe cu avantajul unui timp de expunere in 5 trepte de expunere


Sony Alpha 9


Sony anunta lansarea camerei foto revolutionare Alpha 9 (modelul ILCE-9). Modelul Alpha 9, cea mai avansata tehnologic si inovatoare camera foto creata de Sony, ofera un nivel de performanta foto fara precedent, in randul camerelor mirrorless, SLR sau a altor modele.


Noua camera dispune de o serie de functiuni care nu sunt disponibile pe modelele digitale SLR, cum ar fi viteza sporita, fotografia in rafala pana la 20 fpsi, 60 AF/AE calcule de tracking pe secunda si o viteza de declansare de pana la 1/32.000 secunde. Aceste performante se datoreaza in primul rand senzorului full-frame Exmor RS CMOS de 35mm - primul din lume de acest tip - care permite procesarea datelor la o viteza de pana la 20 de ori mai mare decat modelele anterioare de camere foto Sony full-frame mirrorless. Noul senzor este completat de procesorul de imagine upgradat BIONZ X, care ii maximizeaza performanta.


Viteza fara precedent si sistemul inovator de fotografiere silentioasa sunt completate de un sistem de focalizare cu 693 puncte de autofocus cu detectia contrastului de fazei. Acoperind aproximativ 93% din cadru, sistemul de focalizare asigura captarea subiectelor in miscare rapida, indiferent de pozitia acestora in cadru.


Sony Alpha 9


De asemenea, noul Alpha 9 dispune de un sistem de declansare electronic, fara vibratii si fara distorsiuni, fara oglinzi mecanice sau zgomot de declansare, ceea ce il face un dispozitiv extrem de util pentru orice scenariu de fotografie care necesita liniste.


Sistemul inovator de autofocus al camerei permite urmarirea miscarilor imprevizibile din cadru cu un nivel de precizie fara precedent, avand capacitatea de a calcula AF/AE de pana la 60 ori pe secunda, chiar si in momentul declansarii.


Functii profesionale intr-un corp compact
Camera foto Alpha 9 dispune de un nou vizor Quad-VGA OLED Tru-Finder de inalta rezolutie, cu aproximativ 3,686 milioane de puncte pentru reproducerea extrem de exacta si realista a detaliilor. Noul vizor Tru-Finder ofera cea mai mare rezolutie pentru un vizor conceput pentru camerele foto Alpha de la Sony si are un design optic care include un element asferic dublu, obtinand un factor de magnificare de 0.78x si un nivel remarcabil de precizie in orice unghi. Vizorul este dotat cu un strat protector T* de la ZEISS care reduce considerabil reflexiile, fiind prevazut cu un strat protector cu fluor pe lentila exterioara, care protejeaza impotriva petelor si impuritatilor.


Sony Alpha 9


Tuturor acestor caracteristici li se adauga un nivel de intensitate luminoasa care este de doua ori mai puternica decat cea oferita de vizorul XGA OLED Tru-Finder de pe camera foto Alpha 7R II, creand o imagine cu o luminozitate aproape identica cu scena reala incadrata, oferind o experienta naturala de fotografiere.


Modelul Alpha 9 este echipat cu un sistem inovator de stabilizare a imaginii pe 5 axe, care ofera avantajul unui timp de expunere sporit cu 5 trepte, valorificand astfel puterea noului senzor, chiar si in conditii dificile de iluminare.


Camera Alpha 9 este prevazuta cu un port Ethernet (terminal LAN cablat), care permite transferul facil al imaginilor catre un server FTP specific la viteze mari, ceea ce il face alegerea ideala pentru fotografia de studio, fotoreportaje si evenimente sportive.


Noi caracteristici pentru o functionare rapida
Noul model Alpha 9 de la Sony dispune de cateva functii de focalizare noi si actualizate care accepta o focalizare mai rapida si mai usoara intr-o varietate de situatii. Camera este prevazuta cu un joystick cu selector multiplu plasat in spatele camerei, permitandu-le fotografilor sa schimbe cu usurinta focalizarea in interiorul cadrului prin apasarea selectorului multiplu in orice directie - sus, jos, stanga sau dreapta - atunci cand fotografiaza in modurile de focalizare Zone, Flexible Spot sau Expanded Flexible Spot.


Autonomie dubla a bateriei, memorie dubla
Camera inovatoare Alpha 9 dispune de o baterie noua Sony (modelul NP-FZ100), cu o capacitate de 2,2 ori mai mare decat a modelelor full-frame anterioare de la Sony, oferind o durata mai mare de fotografiere si o performanta superioara.


Sony Alpha 9

Noul grip, dedicat Sony Alpha 9


In urma feedback-ului primit de la clienti, noua camera ofera doua slot-uri separate pentru carduri, inclusiv unul pentru cardurile UHS-II.


Sensibilitate superioara si Wide Dynamic Range
Design-ul unic al senzorului de imagine al Alpha 9 reprezinta varful tehnologiei dispozitivelor Sony. Senzorul full-frame CMOS de 24.2 MPx cu BSI (iluminare din spate) permite captarea cu randament maxim a luminii, producand imagini de o calitate exceptionala si extrem de realiste.


Procesorul de imagine BIONZ X a fost imbunatatit si joaca un rol important in oferirea unor imagini de calitate superioara, deoarece ajuta la minimizarea zgomotului in intervalul superior de sensibilitate, reducand in acelasi timp necesitatea de a limita sensibilitatea ISO in situatiile in care este necesara o calitate superioara a imaginii.


Captura video 4K
Noul model Alpha 9 dispune de performante video ridicate, deoarece ofera inregistrare video la calitate 4K (3840x2160p) pe intreaga latime a senzorului de imagine full-frame.
In plus, camera poate inregistra Full HD la o rata de 120 de cadre pe secunda, cu viteze de pana la 100 Mbps.


Preturi si disponibilitate
Camera foto cu obiective interschimbabile Alpha 9 va fi disponibila in Europa din luna iunie 2017, la un pret de aproximativ 5.300 de euro.


Dragos Lazarescu
PR Consultant at SmartPoint
Tel.: +4 0723.420.170
Email: dragos.lazarescu@smartpoint.ro
www.smartpoint.ro


http://www.sony.com/electronics/interchangeable-lens-cam ...

 

 

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite

 

 

« inapoi la stiri
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Montura Fuji X »
   de Avram
   acum 37 zile, la ora 13:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Dorian
   acum 39 zile, la ora 14:38
Adobe CC »
   de Ancuta
   acum 40 zile, la ora 13:44
Obiective pentru
Sony / Minolta »

   de Nikon
   acum 40 zile, la ora 06:52
╬ntrebare ceva
obiective »

   de Dorian
   acum 42 zile, la ora 11:24

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127321 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate