Stiri din domeniul fotografiei

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

« inapoi la stiri | anunta o stire

Bookmark and Share

Candida Hofer premiata la Sony World Photography Awards 2018

- 2018-02-15, Dragos Lazarescu

World Photography Organisation a anuntat ca artista contemporana Candida Hofer este castigatoarea premiului Outstanding Contribution to Photography la Sony World Photography Awards 2018.


Fotografa va primi distinctia în cadrul unei ceremonii organizate la Londra, joi, 19 aprilie 2018. Totodata, la Somerset House, Londra, va fi prezentata o selectie a lucrarilor lui Hofer, ca parte a expozitiei Sony World Photography Awards 2018, care va avea loc în perioada 20 aprilie - 6 mai.


Candida Hofer apremiata la Sony World Photography Awards 2018

© Candida Hofer


Artista de origine germana Candida Hofer (nascuta in 1944) se numara printre cei mai apreciati fotografi contemporani. Renumita pentru metodologia si tehnica sa precisa, munca sa este recunoscuta la nivel international, luand adesea forma unor fotografii color în format mare. Portretele sale de interioare goale, spatioase, fac parte din colectii importante din întreaga lume si sunt expuse în muzee internationale renumite.


Pentru a celebra contributia lui Hofer în domeniul fotografiei, artista a selectat personal lucrari din cariera sa îndelungata pentru a fi prezentate în cadrul expozitiei Sony World Photography Awards 2018 la Somerset House, Londra. Expozitia va cuprinde trei dintre cele mai remarcabile lucrari de mari dimensiuni – Muzeul Luvru Paris XXI 2005, Hermitage St. Petersburg VIII 2014 si Biblioteca Trinity College Dublin I 2004 – acestea fiind împrumutate de la Ben Brown Fine Arts din Londra.


Printre castigatorii premiului Outstanding Contribution to Photography se mai numara Mary Ellen Mark, Eve Arnold, Bruce Davidson, Elliott Erwitt si, cel mai recent, Martin Parr.


Lucrarile lui Hofer se vor alatura unei colectii de peste 600 de imagini Sony World Photography Awards 2018, cea mai diversificata competitie de fotografie din lume. Imaginile expozitiei au fost selectate de Mike Trow, fostul regizor de imagine British Vogue, dintr-un numar record de lucrari înscrise la editia 2018. Acoperind o mare varietate de genuri, de la arhitectura la peisaj, de la fotografie de strada la fauna, de la portrete la calatorii, aceste lucrari selectate si comentate vor oferi publicului o perspectiva asupra tendintelor din fotografie din ultimul an.


Discutand despre premiul acordat si despre expozitia din londra, Hofer a declarat: "Ma simt foarte onorata. Sper ca acest premiu va contribui la distrugerea barierelor dintre fotografie si arta din perceptia publicului."


Scott Gray, CEO al World Photography Organisation a comentat: "Acordarea acestui premiu unui artist atat de important, care a doborat bariere în domeniul ei, reprezinta un privilegiu imens. Este o adevarata placere sa observi munca depusa de Candida, perfecta din punct de vedere tehnic si extrem de intensa."


Dragos Lazarescu
PR Consultant at SmartPoint
Email: dragos.lazarescu@smartpoint.ro
Web: www.smartpoint.ro


https://press.worldphoto.org/press-releases

 

 

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite

 

 

« inapoi la stiri
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Rumoare la Samsung »
   de Ancuta
   ieri, la ora 08:40
Rumoare la Canon 2 »
   de Dorian
   acum 3 zile, la ora 19:17
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Nikon
   acum 3 zile, la ora 08:53
Leica pregateste
ceva »

   de Luck
   acum 7 zile, la ora 01:14
Unde sa invatam? »
   de Avram
   acum 9 zile, la ora 09:28

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127292 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate