Stiri din domeniul fotografiei

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale

Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  


O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

« inapoi la stiri | anunta o stire

Bookmark and Share

Expo foto si workshop la Institutul Maghiar din Bucuresti

- 2016-01-08, Kosa Andras Laszlo

Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti - organizeaza in fiecare an evenimente fotografice cu ocazia Zilei Fotografiei in Romania (ziua de nastere a lui Szathmari Pap Karoly - Carol Popp de Szathmari). In acest an il avem ca invitat pe artistul fotograf EIFERT Janos, unul dintre cei mai cunoscuti artisti fotografi contemporani maghiari, personalitate marcanta a artei fotografice mondiale.


Cu aceasta ocazie luni, 11 ianuarie 2016, ora 19.00 vernisam expozitia de fotografie ARS POETICA. De la clasic la modern - selectie din fotografiile unei jumatati de veac, alaturi de autorul exponatelor, EIFERT Janos avandu-l ca invitat pe domnul Eugen NEGREA, presedintele Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania.


Miercuri, 13 ianuarie 2016, ora 18.00 fotograful-pedagog EIFERT Janos ?i cheful ORBAN Ferenc vor tine un workshop Photo&Food / Food Photo, in cadrul caruia fotograful le va inlesni participantilor sa aiba acces la o experienta inedita in food photography si impreuna cu bucatarul vor explica in detaliu nu numai compozitia unei imagini bune, dar si acele elemente care nu tin de fotograf, cum ar fi compozitia unei mese, ideile creative in aranjarea alimentelor pe platou.
"Pentru mine fotografia este un joc. Un joc foarte serios. Inseamna cunoasterea lumii, intalniri, noi sarcini si libertatea de a-mi comunica gandurile prin limbajul meu propriu vizual. A privi - a vedea - a vizualiza; aceasta este menirea (sarcina) fotografului, in timp ce incearca sa pastreze echilibrul la limita imaginatiei si a realitatii." - declara Eifert Janos in albumul sau care poarta acelasi titlul cu expozitia: ARS POETICA.


Opera lui EIFERT Janos nu poate fi clasificata in categorii de stil unitare. Este un artist polivalent care experimenteaza si inoveaza mereu. A devenit cunoscut datorita fotografiilor sale despre dansatori si natura, datorita nudurilor si a fotografiilor aplicate. Este profesor, sustine prelegeri, scrie carti de specialitate si lucreaza ca expert in fotografie. A avut 150 de expozitii individuale, a participat la 650 expozitii de grup, a obtinut 169 de premii, premii speciale si diplome. A fotografiat in 33 de tari ale lumii, din aceste fotografii si celelalte lucrari tematice infiintand o arhiva de o valoare inestimabila. Fotografiile, fotoreportajele, scrierile sale apar sistematic in revistele, cartile, publicatiile, presa electronica din Ungaria si din lume, respectiv pe internet. Fotografiile sale au fost folosite adesea in filme, emisiuni de televiziune, ca decor in spectacole de teatru, insusi fotograful aparand in diferite emisiuni si seriale despre filme si televiziune. Este autor al multor introduceri si prefete de albume foto si cataloage de expozitii, a vernisat numeroase expozitii si a sustinut prelegeri documentand aprofundat textele scrise, este un pedagog desavarsit, tinand cursuri la cele mai inalte scoli de arta fotografica din lume. Lucrari ale lui Eifert Janos se afla in colectia unor importante muzee din Ungaria, dar pot fi vazute si la Collection Historique FIAP, Bruxelles, Belgia, Schlossmuseum, Quedlinburg, Germania, Fundus des 1. Osterr. Willy Hengl Foto-Kabinettes, Traun, Austria, Colectia Gernsheim (Austin, Texas, USA).


Orban Ferenc si-a inceput cariera ca ziarist, dar nu-i era straina nici gastronomia, caci in cariera sa de ziarist a redactat o perioada de timp si o pagina tematica de gastronomie. Dar asemenea feciorilor din basmele populare secuiesti, odata si-a luat zborul catre Anglia, de unde s-a intors peste cativa ani ca bucatar profesionist, propunandu-si revolutionarea bucatariei secuiesti. Nu este primul si poate nici ultimul - daca ne gandim la Kovi Pal (sau Paul Kovi), caci directorul de odinioara, apoi proprietarul Four Season (impreuna cu Margittai Tamas, sau Tom Margittai) au promovat bucataria transilvaneana in lume cu volumul lor intitulat Erdelyi lakoma (Ospat transilvan). Orban Ferenc a absolvit The Bournemouth and Poole College din Anglia, apoi a lucrat alaturi de renumitul Marco Pierre White (primul chef-bucatar al lui Gordon Ramsey) la Marco Pierre White Wheeler’s of St. James’ restaurant Yateley in Camberley. In vara anului 2013 a revenit acasa, in prezent incercand sa-si implineasca visul ca liber-profesionist, alaturi de Harmopan Bistro din Miercurea Ciuc. Orban Ferenc declara ca "Gastronomia este parte a culturii, iar despre cultura spunem ca insumeaza acele cunostinte organizate si depozitate in institutiile prin care societatea raspunde la provocarile mediului." (A rantott huson tul, szekelyhon.ro). Acest chef va pregati bucatele alese pentru workshopul de food fotography din 13 ianuarie.


Kosa Andras Laszlo
director

 

 

Comentarii:

Simon Terezia - 10 Jan 2016, ora 19:24
cum ma pot inscrie pentru participare,care sunt conditiile .Multumesc anticipat.

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite

 

 

« inapoi la stiri
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Bancuri cu si
despre fotografi »

   de Dorian
   acum 4 zile, la ora 09:56
Adobe CC »
   de Dorian
   acum 6 zile, la ora 07:18
Hasselblad digital »
   de Dorian
   acum 7 zile, la ora 22:01
Test Fujifilm XT-1 »
   de gabib
   acum 7 zile, la ora 19:56
Bancuri fara
fotografi »

   de Nikon
   acum 7 zile, la ora 11:37

Pana acum, cei 9631 de utilizatori au scris 126952 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate