Stiri din domeniul fotografiei

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

« inapoi la stiri | anunta o stire

Bookmark and Share

Sapte mari actori romani la Timisoara

- 2010-11-04, Raluca Bogdan

Portretistul Simion Buia aduce pe simezele librariei Carturesti din Timisoara fotografiile a sapte actori de prim rang: Tatiana Iekel, Constantin Codrescu, Vladimir Gaitan, Ion Gheorghe Arcudeanu, Sorin Medeleni, Constantin Dinulescu si Stefan Sileanu.


Actorii si fotograful


"Toti sapte sunt colosi ai teatrului si filmului romanesc.", spune Simion Buia despre actorii care au trecut prin studioul sau fotografic. "Ne-am īnteles extraordinar, sedintele de fotografie au fost pline de marturisiri personale, presarate de cateva declansari, printre cuvinte. Am avut sentimentul ca nu as dori nici sa ma nasc altundeva, nici sa fac altceva", marturiseste artistul fotograf.


Expozitia din seria "Actorii si fotograful" este deschisa publicului īn perioada 4 -30 noiembrie, la libraria Carturesti din Timisoara, str Mercy nr 7. Vernisajul are loc joi, 4 noiembrie, īncepand cu ora 19:00. Portretele expuse completeaza seria marilor actori romani pe care artistul Simion Buia doreste sa-i fotografieze si sa-i cuprinda īntr-un album de arta. Fotografiile de mari dimensiuni sunt printate pe Artist Matte Canvas, conferindu-le un aspect nobil.


Despre fotograf
Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Dusseldorf si jurnalismul la Faculte Libre de Paris et d'Ile de France. Indrageste portretul ca gen fotografic, organizeaza periodic expozitii prezentand mari actori romani - "Actorii si fotograful" ( www.actoriisifotograful.ro ) si masti venetiene realizate la Carnavalul de la Venetia -"Maschere di Venezia" (www.mascheredivenezia.ro). Ca trainer, īmpartaseste experienta profesionala altor fotografi amatori sau avansati īn workshopuri si cursuri de fotografie. De la īnceputul acestui an, coordoneaza Academia de fotografie (www.academiadefotografie.ro ).


Despre proiect
"Actorii si fotograful" reprezinta o serie de expozitii de arta fotografica īn care 111 actori romani celebri sunt fotografiati īn ipostaza simpla, cotidiana, a omului-actor. "Ei mor, domnule, si cati dintre ei au fotografii memorabile? Au murit Stefan Iordache, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ernest Maftei, Ilarion Ciobanu, Florian Pittis, Adrian Pintea, Colea Rautu, Sorin Gheorghiu, Marga Barbu, Nicu Constantin si Jean Constantin. Se pregatesc multi altii. Aratati-mi un portret artistic al acestor actori!", isi argumenteaza Simion Buia interesul pentru un proiect unic. Proiectul "Actorii si fotograful" a fost distins cu mentiune la Gala Societatii Civile 2010.


Raluca Bogdan
consultant strategii promovare
mobile: +4 0726 701 437
e-mail: ralutabogdan@yahoo.com

 

 

Comentarii:

Dorin Godja - 04 Nov 2010, ora 23:56
Felicitari pentru expozitie si pentru discursul de introducere si prezentare. Aici sunt panoramele live de la vernisaj http://www.livepanoramas.com/event/actorii-si-fotograful Dorin

Dan Zinc - 10 Nov 2010, ora 15:50
Aşa cum se poate scire pe web īn arabă sau hebru, se poate scrie şi romāneşte. Cei 7 nominalizaţi sunt actori romāni, nu "romani". +1, Felicitări !

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite

 

 

« inapoi la stiri
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   ieri, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 4 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 6 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 7 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 17:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127313 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate