Stiri din domeniul fotografiei

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

« inapoi la stiri | anunta o stire

Bookmark and Share

"Actorii si fotograful" la Bucuresti

- 2013-01-22, Raluca Bogdan

Portretistul Simion Buia revine cu o expozitie de fotografie din seria "Actorii si Fotograful" in care protagonisti sunt 17 actori de exceptie din Craiova, Cluj, Brasov si Bucuresti. Expozitia este deschisa publicului in perioada 21 ianuarie - 2 februarie, in ceainaria librariei Carturesti din Bucuresti, str. Arthur Verona nr. 13 - 15. Vernisajul are loc luni, 28 ianuarie, ora 20. Portretele expuse completeaza galeria marilor actori romani pe care artistul Simion Buia ii fotografiaza, ii expune si ii va cuprinde intr-un album de arta.


Afis_Actorii_si_fotograful_2013.jpg


"Actorii si Fotograful" este un proiect personal al fotografului Simion Buia. A pornit la sfarsitul anului 2007, cand, spune fotograful Buia: "Au murit doi mari actori, Adrian Pintea si Florian Pittis. Am observat atunci ca la televizor si in mass-media nu erau prezentate fotografii de portret, ci mai degraba imagini "rupte" din scene de teatru sau film. M-am gandit la utilitatea unor portrete gen CINÉ-VERITÉ (metoda in cinematografie care isi propune sa surprinda o realitate cat mai nealterata, mai putin artificiala - conform DEX). Asa ca in micul meu studio din strada Ecaterina Teodoroiu am invitat, rand pe rand, marii actori romani la sesiunea foto. Printre primii i-am portretizat pe: Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Florin Zamfirescu, Serban Ionescu, Dan Condurache, Coca Bloos, Alexandru Repan, Maia Morgenstern, Horatiu Malaele, Dorel Visan, Oana Pellea, Dorina Lazar. Alti actori au fost fotografiati la ei acasa: Constantin Codrescu, Stefan Radof, Valentin Uritescu, Mircea Andreescu, Senkalszky Endre, Csiki Andras, iar pe cativa dintre ei la teatrul de care apartin, inainte sau dupa repetitii: George Mihaita, Valentin Teodosiu, Virginia Itta Marcu, Valer Dellakeza, Ilie Gheorghe, Anton Tauf. Pe doamna Melania Ursu am fotografiat-o intre doua cursuri pe care le tinea la Facultatea de Actorie din Cluj. Interesul meu este sa prezint actorul in oglinda cotidianului, nu pe scena, nu in luminile rampei. Omul-actor, actorul-om."
Simion Buia a organizat, pana acum, 8 expozitii de fotografie in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Constanta, portretele actorilor aparand in printuri mari realizate pe Fine Art Canvas sau pe hartie Baryta. in 2010, proiectul "Actorii si Fotograful" a fost premiat cu Mentiune la Gala Societatii Civile, fapt ce l-a determinat pe autor sa continue portretizarea celor mai cunoscuti actori din Romania.
Acum, in ianuarie 2013, Simion Buia aduce in fata publicului viziunea sa asupra unor actori populari din Bucuresti, dar si a altora la fel de talentati insa mai putin cunoscuti, deoarece ei joaca in teatrele dinafara capitalei. Actorii craioveni sunt: Valer Dellakeza, Emil Boroghina, Ilie Gheorghe si actorul papusar Alexandra Davidescu, cei brasoveni sunt: Mircea Andreescu si Virginia Itta Marcu. Clujenii sunt reprezentati de Melania Ursu, Anton Tauf, Miriam Cuibus, Senkalszky Endre, iar bucurestenii de: Vladimir Gaitan, Radu Gheorghe, Dumitru Rucareanu, Valentin Uritescu, George Mihaita, Virginia Mirea, Valentin Teodosiu.


Expozitia este deschisa publicului in ceainaria Carturesti intre 21 ianuarie - 2 februarie. Vernisajul are loc luni, 28 ianuarie, ora 20:00. Portretele celor 17 actori sunt de vazut pe simeze cu sprijinul Leykom si Romanian Paper Distribution si online pe www.actoriisifotograful.ro


Despre fotograf
Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Dusseldorf si jurnalismul la Faculte Libre de Paris et d’Ile de France. indrageste portretul ca gen fotografic, organizeaza periodic expozitii prezentand mari actori romani - "Actorii si Fotograful" ( www.actoriisifotograful.ro ), si masti venetiene realizate la Carnavalul de la Venetia - "Maschere di Venezia" ( www.mascheredivenezia.ro ).
Ca mentor, impartaseste din experienta sa profesionala altor fotografi amatori sau avansati in workshopuri si cursuri de fotografie, iar din 2010 coordoneaza Academia de fotografie ( www.academiadefotografie.ro ).


Galeria de imagini ->


http://www.actoriisifotograful.ro/

 

 

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite

 

 

« inapoi la stiri
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   ieri, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 4 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 6 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 7 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 17:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127313 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate