Stiri din domeniul fotografiei

Cauta in Foto-Magazin:
 


Aparitii editoriale


Expunerea
[click]  

Compozitia
[click]  

Lumina si iluminarea
[click]  

O varza fotogenica
[click]  

Bill Jay Confesiuni
fotografice
[click]  

 

 

« inapoi la stiri | anunta o stire

Bookmark and Share

Expozitie de fotografie Maschere di Venezia

- 2013-02-01, Mihai Plamadeala

Intre 3 februarie si 1 martie 2013, Readers Cafe (din Centrul Metropolis B-dul Iancu de Huneadoara nr. 56-60) va fi gazda expozitiei de fotografie Maschere di Venezia a artistului fotograf Simion Buia.


Expozitie de fotografie Maschere di Venezia


Saptezeci si sapte de imagini realizate la Carnavalul de la Venetia pe parcursul a 10 ani si printate pe Fine Art Canvas pun privitorul fata in fata cu masti, fotomodele, elemente de decor urban si ipostaze inspirate din Commedia dell'Arte, intr-o atmosfera deplina de culoare si mister. Fie ca este vorba despre Bauta, Columbina, Medico della Peste, Moretta sau Volto, masti purtate inca din secolul al XII-lea, Simion Buia transcende prin munca sa artistica formele si timpul, recontextualizand intr-un limbaj morfologic personal atat traditia, cat si modernitatea Carnavalului. Fotografia de autor si-a castigat in ultimele decenii drepturile legitime, devenind deopotriva "piesa de colectie" si obiect al investitiei in arta.


Mihai Plamadeala, curator


Parteneri: RPD, Leykom, 1000 de chipuri, Academia de Fotografie


Expozitia poate fi vizitata de luni pana sambata, intre orele 09 - 23. Vernisajul va avea loc pe 16 februarie, la orele19:30, in prezenta fotografului. Publicul este invitat la un dialog vizual, un moment de incantare lounge cu Andreea Tincea - voce si Catalin Lungu - chitara si pian, un vin rosu oferit de 1000 de chipuri si o vorba cu fotograful Simion Buia.


Expozitie de fotografie Maschere di Venezia


Expozitie de fotografie Maschere di Venezia


Simion Buia este un fotograf profesionist si jurnalist, implicat in proiecte de responsabilizare culturala, format si recomandat prin studiile universitare intreprinse la Facultee Libre de Paris et d'Ile de France si apoi la Kunstakademie Düsseldorf. Cei 8 ani petrecuti la Radio Deutsche Welle din Germania completeaza tabloul competentelor sale profesionale. Membru al Deutscher Journalisten Verband - Asociatia Jurnalistilor Profesionisti din Germania, Simion Buia activeaza din 2007 la Bucuresti si Dusseldorf.


Expozitie de fotografie Maschere di Venezia


Expozitie de fotografie Maschere di Venezia


Dintre proiectele sale anterioare amintim Actorii si Fotograful si infiintarea Academiei de Fotografie, unde preda impreuna cu alti traineri cursuri de initiere pentru incepatori si sustine workshopuri pentru avansati.


Expozitie de fotografie Maschere di Venezia


Simion Buia marturiseste: "Maschere di Venezia a devenit un proiect fotografic personal inspirat din energia indescriptibila si intamplarile atipice din timpul carnavalului. De 10 ani fotografiez fascinantele si mereu schimbatoarele costume si pe oamenii care le imbraca. Anual, timp de o saptamana se aduna in Piata San Marco toti regii si reginele despre care citim in carti, pe langa alte personaje alegorice si travestiti. Sute de mii de vizitatori invadeaza strazile inguste ale orasului de sub ape pentru a trai un eveniment unic in lume. Pentru fotograf este Paradisul insusi! Intre timp motivele Carnavalului de la Venetia au devenit pentru mine un modus vivendi. Imaginile transformate in artefacte prin atenta transpunere pe suport de panza au fost achizitionate de case renumite de avocatura din Dusseldorf si Berlin, iar in Romania si-au gasit locul in birouri ale unor agentii de publicitate, hoteluri, dar si in locuinte personale. Printre clientii recenti se afla Editura Spandugino. Fotografiile arata aidoma unor tablouri datorita suportului cu o materialitate speciala si a tehnicii desavarsite de printare. Culorile isi pastreaza calitatea timp de 100 de ani, in conditii de muzeu. Exponatele sunt unicate iar cumparatorul primeste un certificat de autenticitate, semnat de autor."


http://www.mascheredivenezia.ro

 

 

Lasa un comentariu:

nume*:
Nu sunt permise decat mesaje cu continut relevant si in tema cu subiectul articolului.
NOTA: Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

e-mail (nu va fi facut public)*:

website (fara http://):

comentariu*:

trimite

 

 

« inapoi la stiri
Ultimele 5 subiecte din forum care au primit raspunsuri:

Program de
modificare si
procesare
fotografii »

   de Dorian
   ieri, la ora 14:54
Pagini interesante
pentru fotografi »

   de Ancuta
   acum 4 zile, la ora 09:36
Zvonuri despre
obiective »

   de Nikon
   acum 6 zile, la ora 08:53
Rumoare la Canon 2 »
   de Avram
   acum 7 zile, la ora 10:04
Zvonuri la
Panasonic »

   de Dorian
   acum 11 zile, la ora 17:04

Pana acum, cei 8617 de utilizatori au scris 127313 mesaje.

 

 


Site-ul include cookie-uri. Detalii aici

Politica de confidentialitate