Herbert Keppler, 1925 – 2008

0
4242
Herbert Keppler

A absolvit Școala de Inginerie și Științe Aplicate de la Harvard și a fost locotenent în al doilea război mondial.

După război a devenit reporter pentru New York Sun and Footwear News.

În 1950 a devenit editor asociat la Modern Photography, unde a asamblat primul aparat de fotografiat de sine stator și testerul de obiective. Protocolul de testare și rezultatele obținute sunt publicate pentru a le permite cititorilor să compare diferite modele între ele. Obiectivitatea testelor a adus revistei reputație internațională și succese financiare. A creat un nou format editorial, ușor de urmărit chiar și pentru cititorii grăbiți.

În 1987 a lucrat la „Popular Photography” că vicepreședinte și editor. Preia laboratorul de testare și îl îmbunătățește.

A fost unul dintre primii promotori ai camerelor SLR, într-o perioadă în care camerele cu obiectiv direct dominau piața.

Din 1956 realizează că industria japoneză de fotografie are un potențial uriaș. Face numeroase vizite în Japonia, unde oferă numeroase consultări și recomandări producătorilor de camere. Pentru contribuția sa la dezvoltarea industriei japoneze este decorat de împăratul Japoniei cu „Ordinul Tezaurului Sacru – Gold Rays with Rosette”.

A fost membru al consiliului de administrație al Centrului Internațional de Fotografie.

A fost prieten, printre altele, cu Ansel Adams, Roman Vishniak, Henri Cartier-Bresson, David Douglas-Duncan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.